10 tips voor een goede gezondheid bij thuiswerken

10 tips voor een goede gezondheid bij thuiswerken

10 tips voor een goede gezondheid bij thuiswerkenThuiswerken kan een zegen en een vloek zijn. Met de juiste tips en strategieën kan thuiswerken je helpen een gezonder leven te leiden.

Hier zijn enkele goede tips om thuiswerken gezond te houden. Thuiswerken kan in veel opzichten een uitdaging zijn, vooral als het gaat om fit en gezond blijven. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen werkactiviteiten en gezonde leefgewoonten, zodat je geen burn-out krijgt of te veel tijd voor je computerscherm doorbrengt. Lees verder voor goed advies over hoe je gezond blijft als je thuis werkt

Schaf een zit sta bureau aan

Als u veel achter uw computer zit, kunt u misschien een sta-bureau instellen. Dit vermindert niet alleen uw risico op diabetes en hartaandoeningen, maar kan u ook helpen uw aandacht erbij te houden en uw stemming te verbeteren. Actief blijven en gezond eten zijn de beste manieren om geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst en depressie te voorkomen. U kunt meer activiteit aan uw dag toevoegen door low-impact activiteiten zoals stretchen in uw routine op te nemen of een wandeling rond het kantoor te maken terwijl u werkt. Voeding is ook belangrijk bij thuiswerk, dus zorg voor gezonde, caloriearme snacks zoals fruit, noten en magere yoghurt om uw energie op peil te houden en niet te veel te eten.

Regelmatig bewegen

Regelmatige lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Het kan stress verminderen, de concentratie verbeteren en depressies helpen voorkomen. Er zijn veel voordelen verbonden aan sporten overdag, zelfs als u geen tijd hebt voor een volledige sportsessie. Probeer een training in te bouwen in uw ochtendroutine of aan het eind van de dag. Daag jezelf elke dag een beetje uit en je zult verbeteringen zien in je humeur en energieniveau. Als uw werkschema het niet toelaat om vóór het werk een volledige training te doen, probeer dan ook na het werk een activiteit in te lassen.

Eet ontbijt

Het ontbijt is belangrijk voor energie en een gezonde stofwisseling. Probeer een combinatie van eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten in je maaltijd op te nemen. Als je tijd hebt om te ontbijten, is het de beste maaltijd van de dag om je dag goed te beginnen en je energie tot de lunch vast te houden. Probeer in plaats van een suikerhoudende snack of een drankje aan je bureau te pakken, een gezond ontbijt te eten. Zo voorkom je dat je in een suikerroes raakt en later op de dag instort, wat kan leiden tot te veel eten en ongezond snacken. Als uw werkschema het niet toelaat om een ontbijt te bereiden, zoek dan naar een snelle en gemakkelijke kant-en-klaar-optie. Gezonde snacks kunnen ook een goede optie zijn als je geen tijd hebt om een volledige maaltijd te eten.


Plan maaltijden en snacks ruim van tevoren

Niets is erger dan de eetkicks die opkomen na een paar uur stilzitten en staren naar een scherm. Neem gezonde snacks mee in je bureau, zodat je iets kunt eten dat niet veel calorieën bevat. Probeer een la te vullen met gezonde snacks die je kunt eten als je behoefte hebt aan iets anders dan water. Snacks moeten minder dan 150 calorieën bevatten en een mix van eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten. Zorg ervoor dat je je maaltijden van tevoren plant, zodat je niet te vaak ongezonde snacks pakt of uit eten gaat. Als je niet vooruit kunt plannen, probeer dan het eten tussen de maaltijden door zoveel mogelijk te vermijden. Denk bij het plannen van je maaltijden aan je levensstijl - moet je daarvoor actief zijn? Zo ja, kies dan een gezonde snack op basis van eiwitten, zoals een avocado met eiwitpoeder, of een volkoren boterham met groenten.

Sla je training van 5 uur 's ochtends niet over

Sporten is nog beter als je het 's ochtends vroeg doet. Je wordt niet gestoord als het rustig en donker is, zodat je je echt kunt concentreren op de activiteit. Het is ook beter om te trainen als je uitgerust bent en goede energie hebt, zodat je niet het gevoel hebt dat je je er met moeite doorheen slaat. Trainen hoeft geen formele, geplande gebeurtenis te zijn. Het kan zo simpel zijn als een wandeling tijdens je lunchpauze of wat lichte oefeningen aan het eind van de dag als je wat vrije tijd hebt.

Maak elke dag een wandeling

Hoewel u niet per se een lange wandeling hoeft te maken als u thuis werkt, kan elke dag een wandeling uw geestelijke gezondheid verbeteren en uw energie een boost geven. Wandelen heeft vele voordelen, waaronder het verlagen van stress, het verbeteren van de concentratie en het verlagen van de bloeddruk. Als u niet in de buurt bent van een wandelpad of geen tijd hebt om te wandelen, probeer dan een korte wandeling rond uw kantoor te maken. Als u kunt, probeer dan te wandelen terwijl u uw koptelefoon draagt, zodat u niet met anderen hoeft te kletsen en u zich op de activiteit kunt concentreren.

Krijg zonlicht op uw huid

U hoeft geen uren buiten te zijn als u thuis werkt, maar wat zonlicht krijgen is heilzaam, vooral als u bleek bent of niet veel tijd in de zon doorbrengt. Als je haast hebt of geen tijd om buiten te zijn, probeer dan wat zonnebrandcrème met SPF 15 of hoger op je huid te smeren terwijl je werkt. Dit helpt rimpels voorkomen en houdt uw huid gezond. Als je geen tijd hebt om naar buiten te gaan als je thuis werkt, probeer dan een bruiningslamp te gebruiken. Deze lampen simuleren de effecten van natuurlijk zonlicht, inclusief UV-stralen die uw huid helpen er beter uit te zien en gezonder aan te voelen.

Wees mindful en maak contact met mensen

Thuiswerken kan je in staat stellen om alles 100% te geven en je te concentreren op je werk. Als het mogelijk is, probeer dan naar buiten te gaan voor een wandeling of een rondje om het kantoor als je wat vrije tijd hebt. Zo breek je de dag en voorkom je dat je wegzakt en te veel naar het scherm staart. Als u tijd hebt, probeer dan contact te leggen met anderen buiten het werk, zoals vrienden of familieleden. Deze strategieën kunnen u helpen uw werk gezond te houden en tegelijkertijd gemotiveerd en gefocust te blijven. Als u problemen hebt met het combineren van werk en gezondheid, praat dan met uw arts of een professional die gespecialiseerd is in het helpen van mensen met deze problemen. Samen kunt u strategieën vinden om ervoor te zorgen dat uw gezondheid er niet onder lijdt terwijl u thuiswerkt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 419x
Toegevoegd: 23-09-2022 08:35
Gewijzigd: 28-09-2022 12:34

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3535 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!