15 manieren om je ex terug te winnen

15 manieren om je ex terug te winnen

15 manieren om je ex terug te winnenRelaties komen en gaan, maar soms hebben we spijt waarom het met onze ex zo fout is afgelopen. Jullie hebben waarschijnlijk beiden fouten gemaakt die tot dit abrupt einde hebben geleidt. In woede durven we moedige beslissingen te nemen, doch menen we deze meestal niet. Voor mensen die graag hun ex proberen terug te winnen hebben we hier 15 tips om je kansen te vergroten.

1. Analyseer je huidige situatie

Jullie zijn niet voor niets uit elkaar gegaan. Er zijn waarschijnlijk redenen genoeg die hiervoor hebben gezorgd. Erken je pijnpunten en vraag je af in hoeverre deze tegen nu zijn weggewerkt. Indien je nog steeds dezelfde persoon van toen bent zal je niet in je opzet slagen. Ga terug in gedachten en herbeleef de ruzies die jullie vaak hebben gehad. Over wat gingen die?  Lagen jullie standpunten niet te ver uit elkaar om ooit nog samen te komen? Heeft de ex ondertussen zelf geen relatie? Doe je huiswerk.

2. Ontdoe je van de wanhopige indruk

Wanneer je opnieuw contact opneemt met een ex vriend(in) kan je soms wanhopig overkomen. Om dit tegen te gaan moet je jezelf van de wanhoop ontdoen. Creëer voor jezelf en je omgeving een situatie waarin je best alleen kunt verdergaan. Een eigen leefplaats, werk en de volwassenheid om zelf voor een huishouden te zorgen zijn daar excellente voorbeelden van. Kleed je niet meer zoals toen, maar zorg voor een nieuw uiterlijk dat bij je nieuwe ik zal passen.

3. Consulteer vrienden en/of familie

Niet alleen jij hebt een relatie met je ex gehad. Familie en vrienden hebben hier waarschijnlijk ook een band mee ondervonden. Zij kunnen soms meer objectief analytisch te werk gaan. Praat voluit over je plannen om haar of hem terug te winnen en luister naar hun bedenkingen zonder ze verplicht allemaal op te volgen. Uiteindelijk ben jij de enige die de knoop kan doorhakken, al is het handig om de visie van andere mensen te raadplegen, zodoende een beter zicht op de situatie te verkrijgen.

4. Begin met een berichtje

Onmiddellijk telefoneren is uit den boze. Sowieso zal je ex vriend(in) niet verwachten dat je nog veel ging bellen. Een berichtje geeft de tijd om rustig na te denken. Begin niet vanaf het begin te vragen om terug bij elkaar te komen, want dit komt verstikkend over. In plaats daarvan kan je de ex vriend(in), laten terugdenken aan een goed moment, dat jullie ooit samen beleefd hebben: “Weet je nog die keer dat we samen aan het meer lagen te picknicken?” Verwacht geen directe respons, maar laat de tijd zodat het niet pusherig overkomt.

5. Klaar voor een nieuwe start?

Indien het antwoord positief was kan je stilletjes het contact proberen op te bouwen. Overdrijf hier niet in en hou het vooral leuk. Begin niet over slechte omstandigheden van vroeger, maar laat daarentegen zien dat je als vriend hem of haar wilt behouden. Je uiteindelijke doel is hier nog niet van belang. Zeg ook niet dat je veranderd bent, want dat zal hij of zij, wel zelf kunnen uitmaken. Alleen een blijvende verandering kan hier een degelijk verschil maken.

6. Achterhaal wat de ideale partner van je ex is

Iedereen heeft één of ander ideaalbeeld van de perfecte partner. Ontdek wat het ideaalbeeld van je ex is en overloop dit met jezelf. Aan wat kan je nog werken om hier meer tegenaan te leunen? Het zijn niet enkel de pijnpunten waarom het misgelopen was wegwerken, maar je ook verbeteren ten opzichte van vroeger. Met alleen cadeautjes te kopen en lief te wezen ga je er niet komen. Mannen en vrouwen zoeken iemand waar ze zich goed bij kunnen voelen en niet iemand die alleen wanneer het rommelt, met iets op de proppen komt.

7. Hou je verdriet voor jezelf

Uit elkaar gaan is nooit makkelijk en er komt heel wat bij kijken. Geen wonder dat zoveel mensen hier serieus leed aan overhouden. Hoe erg dit ook is, laat het niet tonen aan je ex. Je kan misschien even compassie krijgen, maar daarvoor reken je beter op vrienden en/of familie. Laat zien dat je een meerwaarde kunt betekenen zonder wanhopig over te komen. Vanaf men dit in het snuitje heeft, zullen opnieuw alle banden gebroken worden, en zullen je intenties voor niets zijn geweest.

8. Hou de focus op je eigen leven

Hou altijd in het achterhoofd dat je in de eerste plaats een eigen leven hebt. Zet ook niet alles aan de kant wanneer je ex wilt afspreken. Zo kom je gemakkelijk over zodat het spel om terug bij elkaar te komen danig wordt ondermijnt. Ga sporten, weg met vrienden en kom je reeds beloofde afspraken na. Speel niet het spelletje “Hard to get”, maar wees ook geen jaknikker want dit werkt averechts. Omring je met positieve mensen en leer uit hun ervaringen om het elke dag beter te doen.


9. Elke ontmoeting is een kans

Elke ontmoeting met je ex is een kans om je van je beste kant te laten zien. Doe samen leuke dingen en wees bovenal romantisch. Denk na over wat je vroeger met de ex niet wou doen, want dit is het moment om hier verandering in te brengen. Het is je laatste kans om te laten zien wat hij of zij aan het mislopen is, waarom een relatie met jou beter is en vooral hoe lief en attentvol je wel kan zijn.

10. Wees eerlijk bij vragen over vroeger

Sowieso zul je op een zeker moment vragen krijgen over waarom je vroeger zo niet was. Durf je fouten van toen te erkennen, zonder er zelf over te beginnen. Jullie waren beiden fout, maar alleen jouw versie heeft de ex nog niet gehoord. Er is niets mis met je fouten toe te geven, al is het niet de bedoeling dat het uit elkaar gaan enkel als jouw fout wordt aanzien.

11. Schrijf er een blog over

Het is aan te raden om je ervaringen in een boek of op een blog neer te pennen. Hou bij wat heeft gewerkt en waar de ex een hekel aan had. Op een blog krijg je tevens reacties over hoe je bepaalde zaken in de toekomst beter kunt aanpakken. Lees dit regelmatig na, zodat je herinnerd wordt aan je fouten, maar ook aan je successen. Op relatieforum begeleiden we dagelijks mensen die in dezelfde situatie als jou verkeren. Wees niet schuw en vervoeg ons.

12. Daten met anderen

Zolang jullie niet samen zijn kan het geen kwaad om te gaan daten. Idealiter zou je dit nooit aan je ex voorstellen, want zo zie je je eigen kansen slinken. Toch heeft dit niet altijd een negatief effect en kan men sneller heimwee krijgen naar de vroegere situatie. Boos worden omdat je ex met anderen aan het daten is doe je dus niet. Geef haar zelfs advies over hoe ze dit het beste kan aanpakken. Jullie blijven maatjes “no matter what”, weet je nog? Uiteindelijk blijf je de ex op die manier het gevoel geven dat je echt om hem of haar geeft.

13. Leer hoe relaties werken

We gaan er snel vanuit dat iedereen weet hoe een excellente relatie kan opgebouwd en onderhouden worden. Spijtig genoeg kunnen we dit niet uit de realiteit vaststellen. Daarom is het belangrijk dat je jouw kennis over het onderwerp blijft updaten. Volg een cursus of vraag advies op ons forum. Tevens werkt het lezen van relatieforum heel goed, om relaties in het algemeen, beter te begrijpen.

14. Emoties worden niet altijd kenbaar gemaakt

Mensen zien meestal af van hun vorige relaties, doch laten ze dit niet altijd zien. Sterker nog…, je ex zal er waarschijnlijk alles aan doen om jou voor te liegen, in de hoop om niet wanhopig over te komen. Eenzaamheid wordt dikwijls niet kenbaar gemaakt en men profileert zichzelf altijd beter dan hoe het is. Ga dus niet te veel af op brute opmerkingen of afwijzingen want het is veelal een spelletje dat gespeeld wordt.

15. De vrienden van je ex zijn ook jouw vrienden

Je moet niet enkel je focus op je ex gaan leggen. Haar vriendenkring en familie kunnen een grote bijdrage leveren in de verwezenlijking van je doel. Probeer het contact hiermee in ere te herstellen, en laat ook hun zien, hoe hard je veranderd bent. Uit jouw mond verwacht de ex dit wel, maar als iedereen rondom de ex jou begint op te hemelen, kunnen je kansen alleen maar vergroten.
Wat je zeker niet moet doen:

  • Achtervolgen of bespioneren van je ex
  • Liegen over hoe je veranderd bent terwijl dit niet zo is
  • Seks gebruiken om verbondenheid te zoeken
  • Begin met een vriend(in) van je ex te daten
  • Jaloezie opwekken
  • Steeds berichten sturen met hoeveel je de ex mist/graag ziet…
  • Overkomen alsof je geen leven hebt
  • Plannen maken voor de toekomst terwijl jullie nog apart leven
  • Steeds je eigen ding naar voren brengen
  • Alleen met het terugwinnen van je ex bezig zijn

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: John69
Aantal keer gelezen: 1205x
Toegevoegd: 02-12-2022 09:39
Gewijzigd: 05-12-2022 09:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!