jong stel op eerste date

Hoe gedraag je je op de eerste date?

jong stel op eerste dateDe eerste date is altijd spannend, voor zowel vrouwen als mannen. Zal het klikken tussen jullie of wordt het een saaie avond? Zal je aan zijn of haar verwachtingen voldoen of val je juist tegen? Maar de hoofdvraag waar veel daters mee worstelen is: ‘Hoe gedraag je je nu precies op de eerste date?’ In dit artikel vind je 7 tips voor de eerste date die onmisbaar zijn.

Kom op tijd

De eerste indruk maak je natuurlijk al bij de aankomst. Zorg er daarom altijd voor dat je op tijd komt. Op die manier laat je een goede indruk achter en laat je je date ook merken dat je hem of haar serieus neemt. Je kunt eventueel ook iets te vroeg komen, maar liever niet meer dan tien minuten te vroeg. Als je bij hem of haar thuis afspreekt, kun je beter niet meer dan vijf minute te vroeg aankomen.

Breek het ijs

Het kan zijn dat het voor beide daters op het eerste moment nog wat onwenning is. Je kent elkaar niet en je hebt geen idee wat je de ander moet vragen. Bedenk echter dat het voor de ander waarschijnlijk net zo onwennig is als voor jou! Probeer daarom eerst het ijs te breken, zodat het voor beiden wat gemakkelijker wordt om een gesprek te voeren.

Hoe kun je het ijs nu het beste breken? Als man kun je bijvoorbeeld galant gedrag vertonen en de vrouw zou hier dan weer op kunnen reageren. Zowel mannen als vrouwen kunnen het ijs breken door de ander een complimentje te geven. Een andere mogelijkheid is om een gesprek te voeren over een neutraal onderwerp. Op deze manier kunnen jullie even aan elkaar wennen.

Wees jezelf

Je wilt een goede indruk achterlaten tijdens de eerste date, dat is logisch. Doe je alleen niet anders voor dan dat je bent, want hier komt de ander een paar dates later toch wel achter. Je hebt er niets aan en je date weet dat je niet eerlijk tegen hem bent geweest. Wees daarom gewoon jezelf tijdens de date. De ander is ook geïnteresseerd in jou en wil dus graag weten wie jíj bent.

Misschien ben je bang dat hij niet op je valt als je jezelf bent. Maar dan is het maar beter dat jullie dat allebei zo snel mogelijk weten. Een relatie is dan toch al gedoemd om te mislukken, omdat het simpelweg niet klikt tussen jullie. Doe je dus nooit anders voor dan dat je bent tijdens de eerste date.Wees geïnteresseerd in de ander

Het is tijdens de eerste date vaak makkelijk om een heleboel over jezelf te vertellen, maar het kan lasting zijn om vragen te bedenken die je aan hem gaat stellen. Doe hier echter wel de moeite voor en stel hem ook een aantal vragen. Zo kun je hem ook leren kennen en kun je na de date zien of jullie bij elkaar passen.

Als je de ander vragen stelt, laat je hem of haar ook zien dat je interesse hebt. Hierdoor gaat je date zich ook meer op zijn/haar gemak voelen. Luister ook naar de antwoorden die je date geeft, zodat je hier een andere keer op kunt terugkomen. Vind je het echt moeilijk om vragen te bedenken? Ga dan op zoek naar gemeenschappelijke interesses en stel je date hier vragen over.

Geef de ander een kans

Veel mensen zijn op het begin van de eerste date wat onzeker. Dat betekent natuurlijk niet altijd dat ze altijd zo zijn! Knap je een beetje op je date af omdat hij of zij zich wat zeker gedraagt? Ondanks dat de eerste indruk dan tegenvalt, probeer je date toch een eerlijke kans te geven. Kijk of je je date meer op zijn/haar gemak kunt laten voelen, zodat de onzekerheid ook wat zal afnemen. Dan kun je pas zien hoe deze persoon echt is!

Houd het gesprek luchtig

Het kan zijn dat er tijdens de eerste date een echte klik is en dat jullie hele leuke gesprekken hebben. Houd het echter gezellig en begin niet verhalen over exen of problemen te vertellen! Natuurlijk hoort dit allemaal bij jou en wil je dit graag aan iemand vertellen als het klikt, maar dat kan ook een paar dates later. Houd de gesprekken tijdens de eerste date licht en luchtig, zodat het ook leuk blijft.

Wees eerlijk

Misschien hebben jullie het er tijdens de date al over of er wel of geen klik is. Wees dan ook eerlijk. Als je denkt dat er geen klik is, vertel dat dan. Op die manier geef je de ander geen valse hoop. Zie je je date wel zitten? Zeg dit dan ook eerlijk, maar wees niet direct te opdringering. Laat weten dat je de ander ziet zitten, maar maar niet direct toekomstplannen.

Als jullie het hier niet over hebben gehad en aan het einde van de date weet je dat je de ander niet nog een keer wilt zien, wees hier dan eerlijk over. Laat het ook doorschemeren als je graag nog een keer wilt afspreken. Ook hier geldt weer dat je niet te opdringering moet zijn. Het kan zijn dat de ander het nog even wil laten bezinken en niet direct weet of hij of zij nog een keer wil afspreken. Wil je het zelf nog even laten bezinken? Vertel dit dan ook eerlijk aan je date.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 3907x
Toegevoegd: 17-01-2016 13:45
Gewijzigd: 03-02-2016 16:23

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!