relatie paar heeft ruzie

Jouw relatie in standhouden

relatie paar heeft ruzieEen relatie jarenlang in stand houden is geen makkelijke klus en toch zijn er een aantal mensen die dit zonder moeite kunnen. Alhoewel het mooi is om tot de dood met iemand te blijven, is dit meestal te mooi om waar te zijn. Er zijn een heleboel omstandigheden waarmee je rekening moet houden. Begrip en liefde zijn de bouwstenen van je relatie en met goede open communicatie verhelp je alle problemen.

Boosdoener nummer een: Vreemdgaan

Het is altijd een zonde als je om je heen kijkt en merk dat mensen heel snel in de verleiding komen om vreemd te gaan. Vaak is het zo dat mensen al jaren in een goede relatie zitten en deze verknallen door vreemd te gaan. Het is een fout die velen maken, omdat de verleiding soms heel groot kan zijn, maar ook al is dat zo, het kan vermeden worden. De grootste verleidingen om vreemd te gaan is, vreemdgaan met je ex of vreemdgaan met iemand die je vertrouwt.

Ontwijk exen die weer contact opzoeken

Een ex die weer contact zoekt met je, met een smoes dat hij /zij wil weten hoe het met je gaat, komt meestal met meer bedoelingen contact zoeken. Zo iemand wil in de meeste gevallen alleen maar poolshoogte nemen, om te kijken wat er nog te halen valt bij je. Eenmaal weer in contact met zo iemand, kan het als van ouds aanvoelen en daardoor wordt de drempel om over te gaan tot seks lager. Dit omdat jullie al een verleden samen hebben waardoor het allemaal vertrouwd aanvoelt. Waak hiervoor, want voor je het weet zorgt dit voor problemen in je huidige relatie. Je partner zal het trouwens ook niet op prijs stellen dat je alleen met je ex uitgaat of contact houdt. Het beste is dus om het verleden in het verleden te laten.

Slechte tijden in je relatie

Elke relatie heeft wel zijn pieken en dalen en meestal heb je dan iemand nodig om erover te praten. Weet van tevoren wie je in vertrouwen neemt, ga zeker niet bij de eerste beste persoon die zich voordoet als je vriend of vriendin. Doordat je in een stressvolle periode van de relatie bent, ben je meestal heel erg kwetsbaar. Iemand kan van deze gelegenheid gebruik maken om nog meer roet in het eten te gooien. Als iemand verkeerde intenties heeft zie je dat op het moment dat je kwetsbaar bent niet in. De verleiding is groter om uit te lopen met iemand die doet alsof hij/zij je begrijpt. Pas na dat het gebeurd is, komt meestal de ware aard van de persoon naar boven. We zijn allemaal mens en in zoiets kan nu eenmaal gebeuren, het beste is dus om dit zoveel mogelijk te vermijden en je relatie problemen als eerst met je partner te bespreken of in het ergste geval met de psycholoog.

Boosdoener nummer twee: De spanning is weg

Als je al jaren in een relatie of huwelijk zit, zal op een gegeven moment de spanning zoek raken. Dit is niet abnormaal en komt vaker voor dan we willen toegeven. Als je dit aanvoelt, is het beter dit direct bespreekbaar te maken met je partner. Praten jullie erover en gaan jullie samen opzoek naar dingen die jullie kunnen doen om de spanning terug te brengen. Hier enkele tips om de spanning weer terug te brengen.

Seksspeeltjes en erotische lingerie

Veel koppels hebben om de spanning terug te krijgen geen extreme dingen nodig. Soms is het experimenteren met een speeltje al voldoende. Anderen vinden het al fijn als hun partner zo nu en dan in sexy lingerie rond loopt in huis. Een paar leuke seksspeeltjes zijn bijvoorbeeld een penis sleeve, een vibrator of gewoon een ander speeltje waar jullie beide mee kunnen experimenteren. Sexy lingerie kun je in overal vinden, dus veras je partner eens een keer. Wacht hem bijvoorbeeld na een lange werkdag thuis op, helemaal opgetut op in een sexy lingerie. Hij zal dit zeker wel spannend vinden.

Flirten

Stop nooit met flirten. Dat is echt een gouden regel voor een lange succesvolle relatie! Ook al zijn jullie al 20 jaren samen, stuur nog steeds zo af en toe een flirt sms'je voor elkaar. Of zeg nog steeds iets flirterig tegen elkaar. Het hoeft niet iets te zijn dat je elke dag doet, maar probeer het wel geregeld te doen, het houdt de relatie leuk en maakt je partner blij. Niks is meer waard dan je partner het gevoel te geven dat ondanks hij/zij ouder is geworden, je hem/haar nog steeds super aantrekkelijk vind en met hem/haar flirt.

Experimenteer

Partners moeten zich van tijd tot tijd uitgedaagd voelen. Wees daarom niet bang om je grenzen te verleggen met je partner. Je partner houdt er evenveel of zelfs meer van, maar iemand moet het initiatief nemen. Vooral bij seks is het belangrijk dat je om de beurt het initiatief neemt iets spannends te doen. Probeer eens een stripteaseshow te doen voor je partner, of ga samen naar een paren club. Probeer zo af en toe samen even uit jullie comfortzone te gaan om zo te experimenteren. Dit voorkomt verveling en eentonigheid in de relatie.

Boosdoener nummer drie: Miscommunicatie

De meeste ruzies ontstaan door miscommunicatie, de een praat en de ander is zo bezig met zijn eigen gedachten dat deze alleen opvangt wat hij wil horen en voor je het weet is er ruzie. Probeer daarom altijd eerst naar elkaar te luisteren en niet steeds erdoorheen te praten. Alleen door te luisteren kun je elkaar begrijpen en echt goed horen. Wees altijd heel helder en maak duidelijk wat je hindert alleen zo zal een ruzie goed bijgepraat kunnen worden.

Besteed genoeg tijd en aandacht aan elkaar

Het is in ieder geval belangrijk dat je tijd en aandacht aan elkaar besteed. Communicatie is een belangrijk gedeelte hiervan, zodoende creëer je begrip en geduld voor elkaar en leer je elkaar beter kennen. Maar geef elkaar ook tijd en ruimte voor zichzelf. Geen enkel gevoel in een relatie is zo hinderlijk als het gevoel dat je vast bent of dat je niet vrij kan bewegen. Geef elkaar ruimte en neem wat tijd voor jezelf. Dit is niet alleen voor jouw positief, maar ook voor je partner.

Wat kun je doen om de relatie in stand te houden:

Om de relatie in stand te kunnen houden en echt te gaan voor tot de dood jullie scheidt, kun je de volgende tips volgen. We kunnen natuurlijk niet garanderen dat deze tips 100% zullen werken. Want uiteindelijk zal het ook aan jezelf en aan je partner liggen om te werken aan de relatie. Alleen door samen te werken en goed te communiceren kun je een lange relatie liefdevol, vreugdevol en succesvol maken.

  • Ben je boos op elkaar, ga dan een keertje gewoon boos slapen. Als jullie een ruzie krijgen hoeft het niet altijd dat jullie er gelijk een oplossing voor hebben. Als de ruzie te lang voortduurt, is het beter om te gaan slapen en als je de volgende dag wakker wordt ben je al een stuk kalmer waardoor je nuchter kan nadenken. Meestal merk je dan ook al heel gauw dat die hele ruzie soms niet eens had gehoeven.
  • Realiseer dat het geen droom is, een relatie is alles behalve een fantasie of droom. Laat de gedachten en fantasieën over een prins op een wit paard los. Hij bestaat niet, ook de prinses met de glazen slipper is niet echt. Je zult samen moeten werken aan de relatie om het tot een succes te maken.
  • Wees niet bang om ruzie te krijgen. Niet omdat je een keertje ruzie krijgt met elkaar wil dat zeggen dat je uit elkaar moet gaan. Het is juist gezond om zo af en toe in conflict te zijn met elkaar. Het daagt jullie uit om elkaar beter te begrijpen en maakt meestal de relatie alleen maar sterker.
  • Je hoeft niet altijd gelijk te hebben, ook al merk je dat je gelijk hebt en je partner blijft volharden. Geef dan gewoon in en laat het rusten, het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het vermijd wel een onnodige ruzie. Laat de ander uitpraten en luister naar hun mening ook al is het niet helemaal goed. Langzaamaan zullen ze wel zelf inzien dat ze het fout hadden en dan krijg je toch je gelijk.
  • Zorg voor opwinding en spanning, dit is een belangrijk aspect in elke relatie. Als een relatie saai wordt kan je partner gemakkelijk in de verleiding komen de spanning buiten de relatie op te zoeken. Wees niet bang om je stoute schoenen aan te doen en met je partner op avontuur te gaan. Zo brengen jullie ook nog wat tijd door met elkaar.
  • Vele mensen proberen hun partners gedrag te veranderen, omdat ze misschien een kwaal hebben waarvan ze niet houden. Besef dat hij of zij niet zal veranderen, maakt niet uit hoe hard je ook probeert dit voor elkaar te krijgen. Verander de manier hoe je ermee omgaat, kijk hoe je kan veranderen om het aan te kunnen of verdragen.
  • Wees altijd eerlijk tegen elkaar, in een relatie moeten jullie een open boek zijn voor elkaar dat is een van de belangrijke bouwstenen. Er zijn dingen die je aan je partner vertelt en dan weer dingen die je niet vertelt. Als ze ooit eens iets vragen waarvan je wel weet of vermoedt dat ze de waarheid kunnen uitvinden is het beter dat je het eerlijk toegeeft voor ze verder gaan vragen. Ooit kan de waarheid naar buiten komen en dan heb je niet alleen een barst in je relatie, maar ook in het vertrouwen van je partner.
  • Heb respect voor elkaar, dit is heel belangrijk. Elkaar met respect behandelen en respecteren is heel erg belangrijk. Vooral als je in een gezelschap bent. Ook al hebben jullie ruzie, niemand hoeft dat te merken. Het kan naar nog grotere ruzie leiden en dat is allemaal niet nodig.

Een lange relatie kan alleen maar opbloeien tot iets moois als er rekening gehouden wordt met elkaar, als je eerlijk bent tegenover elkaar, als je elkaar vertrouwd, respect hebt voor elkaar en als je elkaar onvoorwaardelijk lief hebt. Probeer daarom zoveel mogelijk het beste van jezelf te geven in de relatie. Alleen dan kan een lange relatie een kans van slagen hebben.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: kimmetje
Aantal keer gelezen: 5824x
Toegevoegd: 18-10-2015 20:27
Gewijzigd: 19-10-2015 21:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!