Welke datingsites zijn het populairst?

Welke datingsites zijn het populairst?

Welke datingsites zijn het populairst?Ben jij op zoek naar een partner met wie je lief en leed wil delen? Het is in deze coronatijd niet eenvoudig om zomaar iemand tegen het lijf te lopen. Toch kan de behoefte om een partner te leren kennen groot zijn. Je inschrijven op een datingsite is dan een logische vervolgstap. Als je nieuwsgierig bent geworden naar de meest populaire datingsites in Nederland, lees dan zeker verder.

Zowel voordelen als nadelen aan daten in coronatijd

Natuurlijk is het een grote stap als je besluit je in te schrijven op een datingsite. Laten zien wie je bent en ervoor uitkomen dat je openstaat voor liefde en verbinding, kan best spannend zijn. Het is immers niet iets wat je dagelijks doet. Wanneer je besluit ervoor te gaan, dan dient je datingprofiel er uiteraard tiptop uit te zien. Om ervoor te zorgen dat jouw datingprofiel eruit springt, kunt je aan jouw unieke datingprofiel de nodige tijd en zorg besteden. Ongetwijfeld wil je goed voor de dag komen, maar vergeet daarbij niet dat je profiel te allen tijde realistisch over moet komen. Je anders voor doen komt vroeg of laat toch wel uit; die speciale filter over een foto kun je dus beter weglaten.
Weliswaar verloopt daten in coronatijd een tikkeltje anders dan normaal gesproken – het is nu niet de meest ideale tijd om iemand te ontmoeten. Toch biedt deze tijd ook veel creatieve mogelijkheden. Je aanmelden op een datingsite is hier het perfecte voorbeeld van! Een etentje in een chic restaurant zit er jammer genoeg niet in, maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Bovendien heb je dan echt iets om naar uit te kijken en kun je elkaar eerst (online) beter leren kennen, bijvoorbeeld met videobellen.

Volg altijd je gevoel

Diverse websites beloven je dat je bij hen een maatje voor het leven vindt. Het belangrijkste is: waar voel jij jezelf comfortabel bij? Een goede tip hierbij is om eerst eens op onderzoek uit te gaan. Zet alle websites die je kunt vinden eens naast elkaar en bepaal waar jij het liefste een profiel zou willen aanmaken. Luister ook altijd naar je gevoel. Vertrouw je iets niet, dan kijk je naar de volgende datingsite. Wist je trouwens dat datingsites sterk zijn gestegen in populariteit tijdens de coronacrisis? Door social distancing zitten singles veelal thuis en blijven de bijzondere ontmoetingen uit.

Datingsites waar je niet voor hoeft te betalen

Aan welke datingsites kun je zoal denken? En welke sites zijn dan zo populair onder Nederlanders? Deze zijn hieronder uiteengezet. Goed om te weten is dat er veel datingsites bestaan waar je je kosteloos kunt inschrijven. Echter bestaan er ook sites die niet gratis zijn.

  • Een bekende datingsite in Nederland is Relatieplanet. Indien je besluit je op deze site in te schrijven, dan is dit geheel gratis. Iedere gebruiker wordt handmatig gecontroleerd en er wordt zorgvuldig omgegaan met jouw privacygegevens.
  • De tweede site die veel Nederlandse gebruikers kent, is Lexa. Ook hier is aanmelden gratis, maar houd wel in de gaten dat je meer moet betalen als je met meer mensen in contact wil komen. Een voordeel van Lexa is dat er een speciale app is ontwikkeld voor de gebruikers.
  • Ken je de datingsite Pepper? Deze site is erg populair in Nederland. Het verschil met bovenstaande datingsites is dat Pepper helemaal is opgezet door mannen en vrouwen die zelf ook vrijgezel zijn. Zij begrijpen kunnen de leden dus volkomen. Bij deze site kun je je ook gratis aanmelden. Op Pepper zijn overigens (vrij) jonge gebruikers actief.
  • Heb je een christelijke achtergrond en vind je het belangrijk dat je een partner ontmoet met dezelfde christelijke normen en waarden? Dan vind je bij Funky Fish wellicht waar je naar op zoek bent. Door een gratis profiel aan te maken en je aan te sluiten bij deze community kom je in contact met een gelovige man of vrouw. Er is een aantal kerkstromen vertegenwoordigd, namelijk katholiek, evangelisch of gereformeerd.

Betaalde datingssites en lidmaatschap

Het is dus niet nodig om te betalen voor de inschrijving van bovengenoemde websites. Dit kan een voordeel zijn, maar wellicht vind jij het fijner om een kleine bijdrage te leveren om er zeker van te zijn dat je iemand vindt die écht bij je past. Een voordeel van een betaalde datingsite is dat je vaak meer kans hebt op succes. Verder zijn de leden een stuk serieuzer. Bij de volgende datingsites dien je te betalen voor een inschrijving:

  • Parship is één van de grootste datingsites die Nederland kent en tevens betrouwbaar om jouw potentiële liefde online te ontmoeten. Voor nep-gebruikers hoef je niet bang te zijn, want de profielen worden eerst streng gecontroleerd voordat deze online gaan.
  • Vind jij het belangrijk om met iemand te daten die hoog is opgeleid? Dan kan een betaalde inschrijving op Elite Dating de juiste keuze zijn.
  • De derde betaalde datingsite die wellicht een belletje doet laten rinkelen, is Relatieplanet. Relatieplanet is de grootste site op het gebied van online daten en is al vaak verkozen tot beste datingsite van het jaar. Ben je op zoek naar een vertrouwde en ervaren datingsite, dan kan dit wel eens de juiste match zijn.
  • Hecht je echter niet veel waarde aan de bekendheid van een datingsite en wil je eerst eens een anoniem profiel aanmaken voordat je open kaart speelt? Neem dan eens een kijkje op Met Jou. Zo kun je ook eens kijken en leren van andere gebruikers, bijvoorbeeld hoe zij hun profiel hebben ingericht en opgemaakt – deze ideeën kun je uiteraard meenemen in jouw profiel.

Het keurmerk ‘Veilig Daten’

Houd in je achterhoofd dat veel websites in het bezit zijn van het keurmerk genaamd ‘Veilig Daten’, geïnitieerd door de Consumentenbond. Dit houdt in dat deze datingsites nep-profielen en oplichting tegengaan. Ook mag je er als (betaald) lid van uitgaan dat je met al je vragen altijd terecht kunt bij de klantenservice. Het is belangrijk om rekening te houden met dit keurmerk indien je je in wil schrijven bij een veilige en vertrouwde datingsite. Laat de moed ook niet zomaar zakken als je niet meteen stuit op een passende match. Wie zoekt, die vindt! Door geduldig te zijn en niet meteen op te geven, houd je uiteindelijk degene over die voorbestemd is voor jou.

Je kunt je kans op een match vergroten door een goed en duidelijk profiel te maken. Vertel iets unieks over jezelf, wat vind je leuk om te doen? Wellicht herkent een potentiële match zich hierin en is de kans groot dat hij of zij het avontuur wilt aangaan. Daarnaast zijn duidelijke foto's van jezelf ook erg belangrijk voor het vergroten van de kans op een match.

Wie weet vind je op een van deze (bekende) datingsites de liefde van je leven. En die laat je toch zeker niet lopen? Twijfel daarom niet langer, zet die stap en laat je verrassen door de mooie dingen die hieruit voortvloeien.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Noel
Aantal keer gelezen: 2151x
Toegevoegd: 19-02-2021 10:18
Gewijzigd: 22-02-2021 09:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!