man en vrouw hebben date

10 date tips voor vrouwen

man en vrouw hebben dateDaten is niet voor elke vrouw even gemakkelijk. Misschien heb je zelf wel eens het gevoel gehad dat er een enorme klik was, maar laat hij na de date niets meer van zich horen. Heb je dan soms iets verkeerd gedaan? Het kan natuurlijk ook zijn dat de klik er niet was, maar je kunt in het vervolg wel kijken wat je anders kunt doen. Hieronder vind je 10 date tips voor vrouwen.

Tip 1: Zorg voor een verzorgd uiterlijk

Mannen willen graag date en vrouw er goed verzorgd en aantrekkelijk uitziet. Zorg er daarom voor dat je je goed verzorgd. Je kunt bijvoorbeeld extra verzorgingsproducten aanschaffen voor je gezicht, haar en lichaam en om in vorm te blijven kun je zo nu en dan gaan sporten.

Als je een date met hem hebt, kun je nog wat extra aandacht aan je uiterlijk besteden. Verzorg jezelf goed, kies een leuke outfit uit en laat je goede kanten naar voren komen met wat make-up. Maak het echter niet te heftig, want je wilt er niet té sexy uitzien. Hij mag gerust zien dat je een beetje moeite hebt gedaan, maar niet teveel.

Tip 2: Toon interesse

Door interesse te tonen in je date laat je zien dat je hem graag beter wil leren kennen. Stel hem vragen en luister ook goed naar de antwoorden die hij geeft. Heeft hij het over een van zijn hobby’s en is dit iets wat jij totaal niet interessant vindt? Probeer ook dan interesse te tonen, want zijn hobby’s horen nu eenmaal bij hem.

Het kan natuurlijk zo zijn dat hij echt niets te vertellen heeft wat jou interesseert. Ga dan eens op zoek naar gemeenschappelijke interesses en probeer het gesprek in die richting te wenden. Kom je erachter dat jullie vrijwel geen gemeenschappelijke interesses hebben? Dan is er waarschijnlijk ook geen echte klik tussen jullie.

Tip 3: Claim hem niet

Mannen houden er echt niet van om geclaimd te worden. Ze hebben hun vrijheid nodig. Begin dus niet tijdens de eerste paar dates al over toekomstplannen en vraag hem ook niet steeds waar hij is en met wie. Op die manier jaag je hem juist bij je weg. Natuurlijk kun je wel laten weten dat je om hem geeft, maar doe dat dan met kleinere gebaren. Zo kun je bijvoorbeeld even zijn arm aanraken of dicht naast hem komen zitten.

Tip 4: Wees duidelijk

Vaak denken vrouwen dat mannen hun hints wel begrijpen. En uiteindelijk snappen we niet waarom een man niet begrijpt wat we bedoelen. Mannen houden echter van duidelijkheid; zij begrijpen onze hints niet of ze vatten het verkeerd op. Wees daarom altijd duidelijk naar hem toe en probeer zo min mogelijk in hints te praten. Zo kunnen een heleboel miscommunicaties worden voorkomen.

Tip 5: Doe je niet dommer voor dan je bent

Sommige vrouwen denken dat mannen houden van domme blondjes. Daarom gaan zijn zich anders voordoen dan dat ze zijn. Mannen vinden dat echter helemaal niet aantrekkelijk en vallen veel vaker op intelligente vrouwen. Je hoeft niet superintelligent te zijn om aantrekkelijk te worden gevonden, maar doe je tijdens het daten in ieder geval niet dommer voor dan je bent.

Tip 6: Drink niet teveel

Nog een tip die zeker thuis hoort in deze lijst met date tips is niet teveel drinken. Natuurlijk is het fijn om alcohol te drinken tijdens de date, omdat dit de spanning iets wegneemt. Maar mannen vinden het vaak afstotelijk als een vrouw echt drunken is. Neem gewoon twee of drie drankjes en houd het daarbij. Zo blijft het leuk en herinner je er de volgende dag ook nog iets van.

Tip 7: Wees zelfverzekerd

Veel vrouwen zijn wel wat onzeker tijdens het daten en dat is ook niet erg. Maar probeer toch zo zelfverzekerd mogelijk over te komen. Bedenk je dat je date er is om jou te leren kennen. Wees dus niet onzeker om jezelf te laten zien. Als hij je uiteindelijk toch niet leuk vindt, dan is er gewoon geen klikt. Dat betekent dat er iets mis is met jou.

Als je zelfverzekerd overkomt, lijk je ook meteen meer ontspannen. Mannen houden niet van gestresste vrouwen, dus laat tijdens de date zien dat je zelfverzekerd en ontspannen bent. Let hierbij op de dingen die je zegt, maar vooral ook op je lichaamstaal. Hier lezen mannen namelijk heel veel aan af (ook al is dat soms onbewust).

Tip 8: Houd het spannend

Vertel tijdens de eerste paar dates nog niet alles over jezelf. Ook al gaat het gesprek heel goed en voel je dat er een klik is, je moet proberen het spannend te houden. Vertel je date net genoeg informatie om jou leuk te vinden, laat niet alles direct los. Dit houdt de spanning erin en het zorgt ervoor dat hij nog een keer met je wil afspreken om je beter te leren kennen (mits er een klik is natuurlijk).

Tip 9: Wees niet teleurgesteld als hij niet direct iets van zich laat horen

Na de date zou je hem waarschijnlijk het liefst meteen een berichtje sturen, maar mannen krijgen dan vaak het gevoel dat ze geclaimd worden. Wacht het even een aantal uren of een gehele dag af en kijk of hij iets duurt. Doet hij dat niet? Dan kun jij hem natuurlijk ook altijd nog een berichtje sturen.

Het kan zijn dat hij niet meteen iets van zich laat horen en pas een aantal uur later reageert. Dat betekent niet dat hij je niet leuk vindt. Mannen zijn gewoon minder van het berichtjes sturen dan vrouwen. En daarbij kan het ook zo zijn dat hij een beetje onzeker is en niet precies weet wat hij moet reageren. Daarom stelt hij het even uit. Laat hij echt heel weinig van zich horen en reageert hij ook een beetje kortaf of jouw berichtjes? Dan is het wel goed mogelijk dat hij geen interesse heeft.

Tip 10: Laat de man jou veroveren

En de laatste tip in deze lijst met date tips voor vrouwen: laat de man jou veroveren. Misschien wil hij tijdens de date je stoel aanschuiven, je jas aannemen of de rekening betalen. Accepteer dat hij dit voor je wil doen. Meestal willen vrouwen laten zien dat ze zichzelf wel kunnen redden, maar laat tijdens het daten even de controle los. Een man laat hiermee zien dat hij waardering voor je heeft en hij vindt het fijn om dit voor je te doen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4762x
Toegevoegd: 17-01-2016 16:04
Gewijzigd: 15-02-2016 00:09

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!