Tips om je perfect voor te bereiden op een speeddate!

Tips om je perfect voor te bereiden op een speeddate!

Tips om je perfect voor te bereiden op een speeddate!Ben jij op zoek naar een partner? Of vind je het leuk om te daten? Dan kan speeddaten een ontzettend leuke manier om een potentiële nieuwe partner te vinden.

Het woord zegt het eigenlijk al. Tijdens een speeddate zal je in een korte tijd verschillende gesprekken met mensen voeren. Op deze manier kun  je dan meerdere mensen leren kennen. Afhankelijk van de indruk die zij hebben achtergelaten kun je vervolgens bepalen met wie je een klik ervaren hebt om op een vervolgdate te gaan. Veel mensen weten niet hoe een speeddate werkt of wat ze kunnen verwachten. Gelukkig is het niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken. Alles wat je over speeddaten moet weten zullen wij namelijk in dit artikel uiteen zetten. Zo kun jij gerust een voorbereid naar een speeddate toe. Wil jij hier meer over weten? Aarzel niet en lees snel verder!

Zo werkt een speeddate

Als je aan een speeddate wilt deelnemen, dan kun je je inschrijven bij een speeddate event. Het maakt hierbij niet uit of je wilt speeddaten Utrecht, Amsterdam, Eindhoven of Staverden (het kleinste dorp van Nederland); er zijn altijd speeddate events beschikbaar! Een speeddate event duurt in de meeste gevallen ongeveer 2,5 uur. In deze tijd zul je dus veel verschillende mensen face-to-face spreken in een paar minuten. Die paar minuten is genoeg tijd om een eerste indruk te krijgen van de persoon die je tegenover je hebt zitten. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken dat een gesprek te ongemakkelijk wordt, omdat je binnen no-time doorgaat naar de volgende persoon.

Persoonlijke verzorging

Besteed voorafgaand aan de mini speeddates wat extra aandacht aan je persoonlijke verzorging. Zo kun je ervoor kiezen om naar de kapper te gaan zodat je haar perfect gestyled is. Daarnaast is het ook belangrijk om je neusharen te trimmen. Gezien dit niet iets is waar veel mensen over nadenken, vonden wij het belangrijk om toch even te benoemen. Vrouwen kunnen ervoor zorgen dat hun nagels perfect gelakt zijn, maar ook voor mannen is het belangrijk dat hun nagels netjes geknipt zijn. Dit zijn dingen die opvallen en ervoor zorgen dat je verzorgd overkomt. Dat geldt zeker ook voor je gebit. Poets extra grondig je tanden en neem een douche voor je dates.

Dress to impress

Als je alle kleine zaken  betreft persoonlijke verzorging op orde hebt, dan hoef je alleen nog een leuke outfit uit de kast trekken waar jij je zelfverzekerd in voelt. Dit heeft een super goed effect op het verlagen van de stress die je vooraf kunt voelen. Je favoriete outfit geeft je zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je er op je best uitziet. Je zult vast gemerkt hebben dat het voor belangrijke presentaties heeft gewerkt, maar het werkt dus ook voor dates. Denk van tevoren dus goed na over wat je aantrekt. Vind je het lastig? Duik dan ter voorbereiding het winkelcentrum in. Het is dan goed om van tevoren even op pinterest inspiratie op te doen over super leuke outfits. Uiteraard kun je ook bij Instagram terecht. Je kunt ook nooit misgaan door je beste vriend of vriendin mee  te nemen bij het zoeken naar de perfecte outfit. Samen kun je zoeken naar een outfit uit die je laat stralen. Doe een lekker luchtje op en je bent klaar om te gaan. 

Diep ademhalen

Het lastigste aspect van speeddaten is de spanning. In principe maak je in korte tijd veel eerste indrukken en dat brengt stress met zich mee. Maar geen zorgen, gelukkig zijn er veel trucjes die je kunnen helpen met de plankenkoorts. Het klinkt misschien een beetje als open deuren intrappen, maar bij zenuwen werkt het om diep in- en uit te ademen. Het is namelijk bewezen dat het helpt tegen de bekende ‘vechten of vluchten’ reactie en ervoor zorgt dat je ademhaling en hartslag omlaag gaan. Hierdoor kun je in de rust blijven en kom je zelfverzekerder en meer relaxt over. Op deze manier kun je ook meteen een betere indruk achterlaten.

Extra tips 

Het is uiterst belangrijk dat je je vooral niet anders voordoet dan je bent. Als je normaal gesproken nooit in pak rondloopt, doe dan geen pak aan tijdens de speeddates. Zelfs als de dresscode netjes is, kun je je alsnog naar je eigen stijl aankleden. Wat we hier in het kort mee willen zeggen is: blijf vooral jezelf. Als je jezelf blijft kun je jouw dates een stukje van je persoonlijkheid mee en kunnen zij zien wat voor leuk en geweldig persoon jij bent. Hierbij is het wel belangrijk dat je bewust bent van je eigenwaarde. Dit is namelijk een zeer aantrekkelijke kwaliteit om te hebben. Voor de mensen die een beetje introvert of verlegen zijn kan het handig zijn om vooraf wat vragen te bedenken of te Googlen. Deze vragen kun je als handvatten gebruiken wanneer je het even niet meer weet. Uiteraard kunnen de meer extraverte mensen dit ook doen. Het is niet de bedoeling dat je alleen maar aan een stuk door moet praten. Wanneer een stilte valt is het juist goed om niet bezig te zijn met het volgende wat je wilt zeggen om de stilte te dekken. Kijk je gesprekspartner in plaats daarvan even aan, kantel je hoofd een heel klein beetje en glimlach. Vanuit dat rustmomentje zal je volgende move vanzelf in je opkomen. 

Met deze tips ben je hopelijk een stuk minder nerveus voor je speeddates. Om even kort samen te vatten wat we besproken hebben is het goed om even diep adem te halen en je zelf rustig te krijgen. Als je ervoor zorgt dat je persoonlijk verzorging op orde is en je je beste outfit aan hebt, dan ben je al ver op weg.Tijdens je dat is het belangrijk om zelf te blijven. Zo kun je jezelf goed overbrengen. Hou daarnaast in gedachten dat je ook gelukkig kan zijn met jezelf en dat een relatie een toevoeging moet zijn aan je leven. Weeg er niet te zwaar aan en ga gewoon lol hebben! En wie weet zit degene met wie je volgend weekend een beschuitje eet straks wel tegenover je.


Er zijn veel dingen waar je van te voren rekening mee kan houden op een date, maar uiteindelijk zal het toch om het moment gaan en moet je de juiste persoon vinden, veel succes!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Noel
Aantal keer gelezen: 891x
Toegevoegd: 12-09-2022 11:40
Gewijzigd: 14-09-2022 09:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!