Date

Tips voor een date

DateWil je graag tips voor een date? Lees dan snel dit artikel door, want hierdoor krijg je nieuwe inspiratie die je tijdens je date kunt gebruiken.

Een date plannen

Veel mensen beoordelen elkaar op het uiterlijk, maar als je een date gaat plannen waar let jij dan op? Het is goed om elkaar eerst beter te leren kennen, voordat je zomaar kunt oordelen. Tijdens het plannen van een date kun je al een paar tips gebruiken:

 • Waar houdt diegene waar je mee af gaat spreken van?
 • Waar gaat de date plaatsvinden?
 • Wat ga je doen tijdens je eerste date?
 • Hoelang gaat de date duren?
 • Wat zijn je verwachtingen van je date en wat zijn de verwachtingen van de ander?

Het zijn een paar vragen waar je alvast over na kunt denken, zo kun je je samen goed voorbereiden als je je date gaat plannen.

De date zelf..

Het is zover, de date gaat plaatsvinden en waar ga je dan aan denken? Je stelt je aan elkaar voor en dan kan er een moment van stilte vallen en dat kan wat ongemakkelijk zijn. Daarom is het goed dat je dat gaat voorkomen en alvast bedenkt wat je dan kunt doen of zeggen om deze stilte te voorkomen.

 • Vraag aan de ander of diegene het spannend vindt om af te spreken.
 • Vraag of de ander zin heeft in…. (vul in wat je gaat doen tijdens je date).
 • Vraag hoe de dag van de ander was.
 • Geef complimentjes dat iemand er leuk uitziet bijvoorbeeld.
 • Praat over de omgeving en zorg dat je een open vraag stelt, zodat de ander er op gaat reageren. Zo kan het gesprek beter op gang komen.
 • Als de ander begint te praten, luister aandachtig en stel dan ook vragen en laat merken dat je interesse hebt.
Interesse tonen in je date

Als je gaat daten, is het belangrijk dat wanneer je de ander leuk vindt, je ook interesse gaat tonen. Hoe doe je dat? Laat merken dat je luistert, stel vragen aan de ander en gebruik woorden als ik en mij. Vertel ook over jezelf en stel af en toe een vraag. Bij teveel vragen stellen kan de ander zich ongemakkelijk voelen, dus laat wel merken dat je interesse hebt. Dit kan door vragen te stellen, maar ook door over jezelf te praten.

Eerste date? Lees de tips!

Is het je eerste date? Dan hebben we een paar tips voor je die je vast en zeker goed kunt gebruiken! Lees ze door en succes!

 • Bij het afspreken van je eerste date zul je veel vragen hebben. Waar ga je afspreken? Wat ga je dragen qua kleding? Wat ga je zeggen? Hoe spannend vind je het? Hoe ga je zorgen dat je date een succes wordt? Een ding moet je zeker doen en dat is jezelf blijven!
 • Misschien kies je wel voor een avondje speeddaten. Je kunt hierdoor veel nieuwe mensen leren kennen in korte tijd en wanneer het goed klikt kun je een vervolgdate plannen die wat langer gaat duren. Dit is het moment om diegene echt beter te leren kennen.
 • De eerste date kun je overal over praten, je kunt het hebben over wat je voor werk doet, of wat je leuk vindt om te doen. Zorg dat je van tevoren een beetje nadenkt en gespreksstof hebt. Dan hoef je niet met je mond vol tanden te staan als je elkaar voor de eerste keer gaat zien.
 • Als het goed klikt, is er een kans dat er een tweede date gaat komen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je je tweede date nog spannender vindt dan de eerste keer. Je vindt elkaar leuk genoeg om nog eens af te willen spreken, maar wat ga je dan doen samen? Denk er alvast over na of vraag tijdens de eerste date wat de ander leuk vindt om te doen. Je hebt daardoor meteen ideeën voor je tweede date.

Date naar een echte relatie?

Als je gaat daten, kan het zijn dat je het doel hebt om een echte relatie te beginnen. Het is daarbij wel belangrijk dat je weet wat je wil en dat je weet wat de ander wil. Welke verwachtingen heb je en hoe gaat het verder? Deze tips zouden je kunnen helpen als je aan het daten bent en je bent op zoek naar een echte relatie.

 • Tijdens het daten is het belangrijk dat je duidelijk bent over de verwachtingen die je hebt naar de ander. Bespreek het samen en toon hierin ook initiatief.
 • Vragen stellen is heel belangrijk, je wil elkaar leren kennen. Stel veel vragen aan je date en laat zien dat je hem of haar interessant vindt. Nieuwsgierig zijn mag, maar vertel ook over jezelf. Het karakter van iemand leer je pas goed kennen wanneer je elkaar een paar keer hebt ontmoet.
 • Zorg dat je eerlijk bent tegen elkaar. Er zijn onderwerpen die je misschien liever nog niet wil bespreken tijdens een date. Dit is niet erg en schaam je daar ook niet voor. Het kan zijn dat onderwerpen gevoelig liggen of dat je het pas wil bespreken als je weet dat de ander ook net als jij iets serieus wil beginnen. Je gaat niet je hele leven open en bloot leggen als je de ander nog niet goed kent.
 • Geduld is ook belangrijk. Misschien vind je de ander erg leuk en wil je dat diegene graag laten weten. Het kan dan zijn dat je onzeker bent als de ander even niet reageert. Geef de ander de tijd om te reageren. Misschien heeft hij of zij het druk of wil diegene er nog even rustig over nadenken en alles laten bezinken. Je kunt gerust een keer bellen, maar krijg je dan de voicemail, spreek dan een berichtje in. Bel niet drie keer, maar spreek een berichtje in, met bijvoorbeeld de vraag hoe het met de ander gaat en dat je hoopt snel wat te horen. Hierdoor ben je niet opdringerig, maar laat je de ander weten dat je aan hem of haar denkt.
 • Je kunt snel invullen wat de ander denkt of vindt. Maar trek niet te snel je conclusies. Het is belangrijk dat je aan elkaar duidelijkheid geeft, vraag daarom opheldering en vraag ook wat diegene ergens mee bedoelt als dat niet duidelijk voor je is. Hierdoor krijg je echt te weten wat de ander wil en denkt en daar kun je dan samen mee verder gaan (of niet).
 • Als je elkaar leuk vindt, is het van belang dat je elkaar niet teveel druk op gaat leggen. Zorg dat je allebei initiatief kunt nemen en samen beslissingen neemt over wat je allemaal wilt en kunt doen. Zeg niet tegen de ander meteen nee, maar stel je open voor nieuwe dingen. Je kunt naderhand samen altijd bespreken hoe het was en of dat het wel of niet voor herhaling vatbaar is. Op deze manier leer je elkaars interesse ook goed kennen.
 • Wil je meteen vrienden en familie van elkaar ontmoeten? Zorg dat je daar samen duidelijk in gaat zijn. Je kunt ook eerst elkaar beter leren kennen en wanneer je denkt dat het echt serieus is, dan kun je alsnog de keuze maken om samen met vrienden iets te gaan doen en je kunt elkaar aan ouders en/of familie voorstellen. Je moet daarin niet te hard van stapel lopen, maar dat ligt er ook aan hoe dat je daar allebei instaat.
 • Er dient een goede balans te zijn tussen samen zijn en tijd voor jezelf te hebben. Je hebt ook je eigen vrienden nog en je familie. Voor je deze persoon leerde kennen had je ook een eigen leven en dat moet je niet zomaar aan de kant zetten om bij je nieuwe date te kunnen zijn. Tijd maken voor elkaar is goed, maar dat dien je wel allebei te doen. Het moet niet van een kant komen. Praat er daarom samen over hoe je dat samen vorm gaat geven.
 • Ben je meteen verliefd of moet het groeien? Het kan zijn dat de klik er is, maar dat je nog geen gevoelens hebt voor de ander. Ben daar ook eerlijk over als je weet dat het bij jou niet zo snel gaat en dat het moet groeien. Hierdoor weet de ander ook waar hij of zij aan toe is. Het kan ook zijn dat je juist diegene bent die de ander meteen super leuk vindt en dat het bij de ander even duurt. Neem dan ook even pas op de plaats en geef de ander tijd om te bekijken wat hij of zij voelt. Samen kun je ontdekken hoe het tussen jullie zit.
 • Samen leuke dingen doen, dat is de manier om elkaar goed te leren kennen. Als je zin hebt om samen veel leuke dingen te doen en zo elkaar beter te leren kennen, dan kun je een to do lijstje maken en dan iedere keer wat anders zoeken. Denk hierbij aan een bezoekje aan een film, het theater, een museum, een dierentuin, uit eten, wandelen, fietsen, of bij iemand thuis afspreken en gewoon zien wat er op een middag of avond gaat gebeuren. Je hoeft niet altijd plannen te hebben, je kunt ook ter plekke bekijken waar je allebei op dat moment zin in hebt.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2938x
Toegevoegd: 27-12-2016 08:57
Gewijzigd: 14-04-2017 15:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!