man en vrouw daten

Christelijk geloof en online daten

man en vrouw datenIn de online dating wereld zijn er tal van datingsites te vinden die zich specifiek richten op een doelgroep. Toch is het als gelovige niet altijd even gemakkelijk om je in de online dating wereld te begeven. Want hoe goed werkt dat eigenlijk? Kun je als christelijke het geloof combineren met online daten? Ontdek het in onderstaand artikel!

Als het geloof je heilig is

Als het geloof je heilig is behoor je tot een groep die steeds kleiner wordt in Nederland. Al jaren wordt er vanuit huis uit minder aandacht besteed aan het (christelijke) geloof. Waar het geloof vroeger een belangrijke plaats in nam binnen het leven, is dit vandaag de dag bij steeds minder mensen het geval.
Wanneer jij als gelovige op zoek bent naar een gelijkgestemde kan dit dan ook best lastig zijn. Want waar vind je die gelijkgestemden dan?

Online daten als christelijke

Als gelovige loop je op een algemene datingsite al gauw tegen 'problemen' aan. Het merendeel van de single mannen en vrouwen in Nederland is zoals gezegd niet (streng) gelovig. Als dit voor jou wél een belangrijk criteria is zul je een groot gedeelte van de single mannen of vrouwen op de algemene datingsites over moeten slaan. Wellicht is een christelijke datingsite dan iets voor jou. We bespreken in dit artikel 3 sites welke gericht zijn op gelovigen.

Een voorbeeld van een platform geschikt voor gelovigen is Opzoeknaarjou. Dit platform beschikt over een app en website en is echt alleen voor gelovige mensen. De site zegt zelf ruim 2500 leden te hebben en heeft dezelfde mogelijkheden als andere datingsites. Ga bijvoorbeeld chatten, mailen of scroll oneindig door andere profielen. Door met zoveel gelijkgestemden op één site actief te zijn merk je dat er een echte community is ontstaan. De site vraagt een kleine bijdrage van ongeveer €7,- per maand maar daarvoor zoek je wel direct naar de juiste doelgroep.

Andere mogelijkheden vindt je bijvoorbeeld bij de website FunkyFish. Een soortgelijk platformen waar gelovige mensen samen komen voor vriendschappen, relaties of het vinden van een eenmalige date. Deze site is nog veel groter en heeft bijna 25.000 leden. Ook organiseren ze events speciaal voor verschillende geloven. Deze vindt je links op de website terug in de Uit Agenda. Aanmelden is zo op het eerste gezicht gratis.

Een derde en laatste site die we benoemen is SamenChristen.nl.  De site geeft zelf aan 3000 gebruikers te hebben en de site is echt gericht op het vinden van een serieuze relatie. Op de site vindt je een grote knop met rondleiding. Ideaal om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook zijn er wat succesverhalen te lezen van eerdere gebruikers.

Christelijk op een algemene datingsite

Toch zijn ze er wel te vinden; christelijke mannen of vrouwen op algemene datingsites. Juist omdat het ledenaantal zo enorm groot is op de algemene datingsites tref je hier uiteenlopende single mannen en vrouwen aan. Dus ook zij die net als jij geloven in het christelijke geloof. Daarbij kun je natuurlijk ook weer het onderscheid maken tussen gereformeerd, protestant of katholiek en werkelijk alle stromingen zul je aantreffen op een algemene datingsite. Het loont dan ook om je eens in te schrijven op één van de algemene datingsites en gewoon eens rond te kijken of er leuke mannen of vrouwen tussen zitten die net als jij gelovig zijn. Bij sites als Lexa, Relatieplanet & Pepper kun je vaak filteren op een bepaald geloof of stroming. Door gebruik te maken van de uitgebreide zoekformulier vindt je dan niet alleen iemand met hetzelfde geloof maar ook binnen de eigen regio en leeftijdscategorie. Zoekt en gij zult vinden zullen we maar zeggen.

Alternatieven

Natuurlijk zijn er ook voldoende andere mogelijkheden om online met andere gelovigen in contact te komen. Het internet is enorm en als je weet waar je moet kijken vind je voldoende aanhangers van het christelijke geloof die net als jij op zoek zijn naar een geschikte partner.
Facebook of andere social media is daarbij een ideale plek om leuke mannen of vrouwen te vinden die net als jij het christelijke geloof hanteren als religie. Er zijn bijvoorbeeld op Facebook een tal van (besloten) groepen waar je je kunt mengen onder gelijkgestemden. In contact komen is ontzettend makkelijk, want je kunt immers privé berichten sturen naar de overige leden.

Op fora werkt dit hetzelfde. Ook hier zul je weer tal van verschillende mensen vinden. Sommigen op zoek naar een partner, anderen die enkel graag discussiëren op de forums. Door middel van privé berichten kun je ook hier weer in contact komen met de overige leden van het forum. forum.credible.nl, forum.geloofsgesprek.nl en forum.refoweb.nl zijn leuke fora om eens rond te kijken als gelovige.

In principe kun je vrijwel ieder social media netwerk en iedere christelijke website gebruiken om in contact te komen met leuke single mannen en vrouwen die net als jij gelovig zijn. Experimenteer hier mee en ontdek zelf bij welke website je je wél goed voelt en welke niet. Uit ervaringen weten we dat contact via social media wel een van de meest laagdrempelige manier is om contact te zoeken omdat mensen al een account hebben en niet speciaal een heel formulier door hoeven te spitten.

Meerdere wegen die naar Rome leiden

In dit artikel zijn we er van uit gegaan dat jij als gelovige op zoek bent naar een man of vrouw die ook gelovig is. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Misschien vind je het wel helemaal niet zo belangrijk dat je nieuwe partner ook gelovig is. Dit maakt je zoektocht uiteraard een stuk makkelijker, want je 'doelgroep' wordt op die manier een stuk groter. Het kan ook zomaar zijn dat je vroeg of laat tegen een leuke single man of vrouw aanloopt die in eerste instantie niet gelovig is, maar door de omgang met jou steeds meer interesse krijgt in het geloof. Spits je daarom niet al teveel toe op het vinden van de ideale partner die ook nog eens hetzelfde geloof aanhangt als jij. Mensen kunnen veranderen. Opvattingen kunnen veranderen. Het zou zonde zijn als je die leuke man of vrouw bij voorbaat al de deur wijst omdat hij of zij niet (streng) gelovig is. Uiteindelijk zijn er altijd meerdere wegen die naar Rome leiden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: boertje
Aantal keer gelezen: 3449x
Toegevoegd: 24-05-2016 14:39
Gewijzigd: 25-05-2016 14:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!