Tips bij het beginnen van een relatie

Tips bij het beginnen van een relatie

Tips bij het beginnen van een relatieIn de eerste weken van een nieuwe relatie is het best even wennen. Op deze pagina bespreken we verschillende tips om je door deze fase van een relatie heen te helpen.

Wanneer je het prille contact wilt opbouwen tot een relatie is het belangrijk om minimaal de volgende tips op te volgen:

  • Doe samen genoeg leuke dingen

In het begin is het belangrijk om samen genoeg leuke dingen te doen. Je leert elkaar op deze manier actief kennen in verschillende situaties. Bedenk samen welke activiteiten je kunt doen en verwacht in het begin vooral niet teveel van elkaar.

  • Bespreek de verwachtingen die je hebt

Spreek verwachtingen uit wanneer je deze hebt. Het is geen probleem om hier het initiatief in te nemen en ook voor vrouwen moet dit mogelijk zijn. Wanneer je verwachtingen en wensen uitspreekt kun je er samen over spreken.

  • Doe het rustig aan

In het begin van een relatie is het belangrijk om het vooral rustig aan te doen. Wanneer je te snel gaat met je gevoelens kan het begin van een relatie al snel als benauwd worden ervaren. Wanneer je merkt dat het voor de ander te snel gaat is het belangrijk om gas terug te nemen. Geef elkaar allebei de ruimte om naar elkaar toe te groeien.

  • Luisteren en kijken

Door te luisteren en te observeren kun je langzaam tot elkaar komen. Het is belangrijk om vragen te stellen wanneer je iets beter wilt weten en zeker als het over het karakter gaat of over gedrag wat je ziet. Wanneer je goed luistert en observeert kun je deze informatie later gebruiken om te beslissen of je verder wilt met een relatie.

  • Communiceren is belangrijk

Als de communicatie niet loopt is het lastig om een relatie op te bouwen. In het begin wil je waarschijnlijk best een aantal onderwerpen bespreken voor je voor een relatie kiest of niet. Leg goed uit wat je wel en niet zoekt in een relatie om allebei zo open mogelijk een verstandhouding aan te gaan. Zorg dat het gesprek blijft lopen en als iets niet duidelijk is behoor je te vragen om verduidelijking. Wanneer je elkaar nog niet kent is communiceren soms lastig. Steek hier energie in om te ervaren of het tussen jullie werkt of niet.

  • Wees intiem en neem soms afstand

In het begin van een relatie merk je dat je de enige dag heel intiem kunt zijn en de andere dag juist weer niet. Wanneer je de juiste balans vindt tussen je eigen leven en de intimiteit met de ander kan een gezonde relatie ontstaan. Geef je eigen leven niet ineens op en zoek naar een balans waarin jullie allebei gelukkig zijn.

  • Kies voor compromissen

Een compromis moet je soms sluiten om de druk niet te groot te maken. Zoek samen naar een oplossing om voor allebei een wenselijke situatie te creëren. Wanneer je elkaar nog niet zo goed kent kan het lastig zijn om naar elkaar te groeien. Neem hier rustig de tijd voor, maar lever tegelijk niet al je principes in en blijf bij jezelf.





  • Wel of geen contact opnemen

Het is in het begin van een relatie soms moeilijk te bepalen of je wel of geen contact met iemand moet opnemen. Het is belangrijk om het vooral niet te moeilijk te maken. Geef iemand anders vooral de tijd om te reageren en stuur niet steeds een extra bericht wanneer er geen reactie komt. Het kan heel benauwd zijn wanneer je het contact teveel pusht.

  • Kijk uit met conclusies

Vaak worden er snel conclusies getrokken en uiteindelijk blijkt dit zowel voor jou als de ander niet altijd wenselijk. Je kunt gewoon vragen wat iemand bedoelt en je hoeft hier niet concluderend over te zijn. Veel situaties komen voort uit een misverstand en zeker in het begin van een relatie is dat zonde.

  • Push helemaal niets

Hebben jullie al een relatie of nog niet? Je hoeft zeker in het begin nog niet vast stellen of er sprake van een relatie is of niet. Het is voor jou misschien al duidelijk, maar dat hoeft voor de ander nog zeker niet zo te zijn. De meeste mensen zitten het liefst niet direct vast aan een relatie en nemen langdurig de tijd om te ontdekken of het helemaal klopt. Ook wanneer er seks is geweest hoeft er nog geen relatie te zijn. Wacht rustig af en zorg er zeker in de eerste weken voor dat een relatie vrijblijvend en zonder verplichtingen is.

  • Vergelijken

Het is logisch dat je een nieuwe relatie vergelijkt met een oude relatie. Haal dit echter niet steeds aan bij je nieuwe liefde en geef iemand anders en jezelf een nieuwe kans. Onthoud dat je niet voor niets een ex hebt en er een reden is dat het niet gewerkt heeft. In deze nieuwe relatie moet je in principe open zijn en geen verwachtingen hebben.

  • Aandacht verdelen

Verdeel de tijd tussen je vrienden en nieuwe geliefde. Vrienden blijven je over het algemeen langer trouw en het is dan ook zonde om deze zomaar achter te laten. Uiteraard eist je nieuwe geliefde aandacht op, maar alleen binnen de juiste balans kun je op een gezonde manier aan een relatie bouwen. Als je allebei leuke dingen blijft doen kan het verlangen groeien en heb je elkaar in ieder geval nog iets te vertellen als je een tijdje geen contact hebt gehad.

  • Wees eerlijk

Als je eerlijk bent ontstaat er wederzijds respect en bouw je aan een basis om een relatie op te bouwen. Je hoeft natuurlijk niet te zeggen met wie je het bed hebt gedeeld, maar zeker over je gevoelens mag je eerlijk zijn. Op deze manier krijgt de relatie een mooie basis en ga je elkaar steeds meer vertrouwen. Deel het ook wanneer je iets minder leuk vindt en gooi je eigen principes niet over boord. Uiteraard mag je niet onredelijk zijn en gaat het in alle gevallen om de juiste balans.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Peter van Roest
Aantal keer gelezen: 19322x
Toegevoegd: 30-04-2015 15:15
Gewijzigd: 21-08-2015 15:30

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3839 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!