Put a ring on it!

Put a ring on it!

Put a ring on it!Je houdt zoveel van je grote liefde dat je hem of haar ten huwelijk gaat vragen. Dat moet natuurlijk een fantastisch aanzoek worden. Tijd voor de voorbereidingen. En misschien wel het allerbelangrijkste: de verlovingsring. Hoe kies je de beste uit? Wij helpen je op weg!

Een verlovingsring, hoe zit dat eigenlijk precies?

Om de beste verlovingsring uit te kunnen kiezen voor je lief, is het best handig om te weten waaróm je nou precies een ring geeft! Het heeft namelijk een erg symbolische betekenis. Een ring is rond zonder begin en zonder einde. Dat is toch een prachtige verbeelding van jullie oneindige liefde voor elkaar? In Nederland is de verlovingsring soms een aparte ring, maar in veel gevallen ook de toekomstige trouwring. Katholieken dragen hem dan aan de rechterringvinger. Protestanten, orthodoxen en niet-gelovigen aan de linkerringvinger. Als jullie elkaar het ja-woord geven tijdens het huwelijk, schuif je hem dan om de ringvinger van de andere hand. Vanuit traditie gezien is de verlovingsring een soort bezet bordje. Je geeft ermee aan dat je verloofd bent en dus niet meer beschikbaar voor een aanzoek van iemand anders. Inmiddels hebben we vaak lange tijd een relatie voordat we gaan trouwen en is die betekenis een beetje overbodig geworden. 


Wat voor verlovingsringen zijn er?

Een verlovingsring vind je in veel varianten! De ringen zijn vrijwel altijd gemaakt van wit-, rosé, of geelgoud en bevatten vaak diamanten. Een heel klassieke vorm voor vrouwen is een solitair ring. Deze heeft één diamant in het midden en is heel tijdloos. Een andere veelgeziene vorm is de rijring. Deze heeft een rij kleinere diamantjes. Een combinatie van deze beide zien we ook vaak. Dit zijn de pavé solitaire ringen. Houdt jouw aanstaande bruid van wat opvallends? Kies dan bijvoorbeeld voor een entouragering met een grote steen in het midden. Deze is omlijst met kleinere steentjes. Al deze soorten zijn vooral geschikt voor vrouwen, maar ook voor mannen kun je natuurlijk de prachtigste ringen vinden. Daarnaast heeft een verlovingsring geen verplichte vorm en kun je gerust creatief zijn. Jij kent je aanstaande het beste en weet dan ook precies wat hij/zij het mooiste vindt!


Help! Welke maat moet ik hebben?

Je hebt geluk wanneer je lief wel eens ringen draagt! Tenminste… als hij/zij die wel eens af doet. Dan kun je namelijk bepalen welke maat verlovingsring je moet kopen. Op die manier zul je niet snel een flater slaan tijdens je romantische aanzoek. Zorg dat je een goed passende ring eventjes kunt ‘lenen’ zonder dat hij/zij het doorheeft. Spannend! Maar dat lukt je vast! Vervolgens heb je 3 opties:

  1. Leg de ring met het breedste punt op een liniaal of meetlint en lees de maat van de binnenkant van de ring af.

  2. Laat de ring met een speciaal meetinstrument opmeten bij een juwelier. Dan weet je echt helemaal zeker dat je de juiste maat hebt.

  3. Pas je ring zelf? Doe hem even om! Dat kun je ook doen in een speelse bui voor als je lover zijn/haar ring nooit afdoet! Wanneer hij te klein is, onthoud je gewoon om welke vinger je hem deed en tot waar de ring precies kwam.

Draagt je groom of bride to be nooit ringen? Geen paniek! Ook dan hebben we nog tips voor je:

  1. Vraag of een familielid, vriend of vriendin je kan helpen door eens te vragen naar zijn/haar ringmaat.

  2. Pak een meetlint en meet stiekem even het onderste stuk van zijn/haar ringvinger op als hij/zij ligt te slapen.

  3. Heeft je partner gevoel voor humor? Maak dan eens een grapje over wie de dikste vingers heeft. Dan moet je het wel opmeten!

 


 
 

Hoe zit het met de diamanten?

Ga je voor een verlovingsring met diamanten? Dan zit je vrijwel altijd goed! Het is wel handig om daar het een en ander over te weten. Je moet vooral op de 4C’s letten: carat, color, clarity en cut. Carat - of karaat - staat voor het gewicht. Hoe zwaarder, hoe beter. Diamanten beoordeel je namelijk niet op hun grootte, maar op hun gewicht. Color, ofwel kleur, slaat op de doorzichtigheid. Het mooiste is zo kleurloos mogelijk. De derde C, clarity, is zuiverheid. Hiermee wordt bedoeld hoe egaal en gaaf de diamant is. Tot slot is cut belangrijk. Dit is de slijpvorm. Dit bepaalt hoe mooi de diamant schittert en fonkelt als het licht erop schijnt.


Wat geef je uit aan een verlovingsring?

Dat bepaal je gelukkig helemaal zelf! In Amerika is het heel normaal om twee maandsalarissen uit te geven aan een verlovingsring. Dat zien we ook op televisie en in films. Daarom denken veel mensen dat je niet kunt aankomen met een ring van minder geld, maar niets is minder waar. Kijk vooral naar jouw eigen portemonnee en wat je uit wilt geven. Bij DiamondsByMe kun je ringen vinden voor ieder budget. Je kunt het zo simpel of luxe maken als je zelf wilt. Niets is verplicht!


Wil je wel een ring met diamanten kopen, maar toch je budget een beetje binnen de perken houden? Bespaar dan op de derde C: clarity. je aanstaande zal hier niet direct iets van merken, maar jouw portemonnee wel! Het verschil tussen een diamant die heel erg zuiver is en eentje met een iets mindere zuiverheid, kun je met het blote oog namelijk bijna niet zien. Kies voor een steen die wel mooi geslepen is (cut, de vierde C). Die zal namelijk oogverblindend schitteren om de vinger van je lief. Zo kan ze trots paraderen en de geweldige ring die jij met liefde uitgekozen hebt aan iedereen showen!

Wat verder nog?

Natuurlijk is de ring niet het enige wat je nodig hebt voor jouw perfecte aanzoek. Je wilt Dat het een persoonlijk moment van jullie samen wordt. Kies daarom de perfecte plek én het juiste moment. Houd daarbij ook rekening met het karakter van je lief. Is hij/zij verlegen? Dan wil je misschien kiezen voor een plek met veel privacy. Zorg dat je alles tot in detail geregeld hebt en ook een back-up plan hebt voor als er iets niet gaat zoals gepland (bijvoorbeeld als het regent op een buitenlocatie). Wil je het grote moment vastleggen? Denk er dan ook vast over na hoe je dit gaat doen. Je wilt uiteraard niet zelf met je mobiel in je hand staan terwijl je een aanzoek doet dat je verder tot in de puntjes verzorgd hebt... 


Geniet van jullie moment samen en succes met de voorbereidingen!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Yeungman
Aantal keer gelezen: 2555x
Toegevoegd: 14-04-2020 14:12
Gewijzigd: 15-04-2020 09:28

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!