vrouw online daten

De 5 populairste datingwebsites van Nederland

vrouw online datenDating via het internet was een aantal jaren geleden nog taboe, vandaag de dag is dit al lang niet meer het geval. Daarom lichten we binnen dit artikel toe welke datingwebsites op dit moment populair zijn.

Online dating is ontzettend populair tegenwoordig, maar er zijn behoorlijk veel verschillende datingsites te vinden. Dit maakt de keuze niet altijd even makkelijk welke datingsite nu het beste bij je past. Dit artikel biedt hulp bij de juiste keuze door de 5 populairste datingsites te behandelen.

Wat is online dating en hoe werkt het?

Het ontstaan van online dating is eigenlijk een direct gevolg van de digitalisering. De tijd voor de computers en smartphones kenmerkte zich, doordat mensen elkaar veel ontmoeten in het echte leven en ook toen waren er speciale kroegen of plekken waar mensen elkaar konden ontmoeten. Ook in die tijd werden er al advertenties geplaatst in de krant met de oproep om een partner te vinden. Dit ging ook aan de hand van een eigen profielschets en een voorkeur type.

Met de komst van het internet, computer en de smartphone is er veel veranderd. Zo zie je dat mensen steeds minder op openbare plekken komen of nieuwe mensen ontmoeten. Er is een afname zichtbaar in de ledenaantallen van verenigingen en clubs en steeds meer zaken gaan via het internet. Daarnaast nemen we ook minder tijd om iemand aan te spreken op straat of bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. Zodoende is er een mogelijkheid ontstaan om nieuwe mensen of potentiële partners te ontmoeten via het internet.
Online dating is een website of een app, waarbij je mensen kan ontmoeten zonder dat je ze in levenden lijve eerst ontmoet. Je schrijft je in, waarbij je een profielfoto en een beschrijving van jezelf laat zien. Alle andere leden nemen deze stap ook en zodoende kun je iemand selecteren waarmee je bijvoorbeeld wilt gaan chatten. Zo kies je eigenlijk digitaal iemand die je aanspreekt en waar je potentie in ziet.

Voordelen van online dating

Online daten heeft een flink aantal voordelen die het zeker de moeite waard maken om het te proberen:

  • Groot aantal leden: Veel mensen doen aan online daten, waardoor je snel in contact komt met potentiële partners
  • Gelijkgestemden: Je ontmoet bij online daten iemand die ook op zoek is en dus beschikbaar is. Dit is in het echte leven niet altijd het geval bij iemand die je ziet zitten.
  • Makkelijk contact leggen: Ben je verlegen? Geen probleem. De stap om iemand een berichtje te sturen is een stuk makkelijker dan iemand in het echte leven aan te spreken.
  • Meerdere contacten: Je kunt meerdere contacten leggen en je hoeft je niet te beperken tot één contact.
  • Flexibel: Het is mogelijk om op elk moment van de dag bezig te houden met online daten.
  • Minder zenuwachtig voor je eerste date: Het is fijner als je eerst al contact gehad hebt met die persoon doormiddel van de chat. Daarnaast weet je dat diegene ook actief op zoek is en het voor diegene ook even spannend is.
  • Voorkeuren aangeven: Wanneer je kiest voor online dating, dan kun je vaak bepaalde voorkeuren aangeven. Denk hierbij aan leeftijd, hobby’s, woonplaats of opleiding. Dit vergroot de kans op succes.

De 5 beste datingsites en hun kenmerken

Wanneer je bepaald hebt om te gaan voor online dating, dan komt de keuze op welke datingsite je actief wilt gaan zijn. Hieronder worden 5 bekende en betrouwbare datingsites behandeld met elk hun eigen kenmerken. Zo kun je de beste keuze maken en kiezen voor een datingsite die het beste bij je past.

Lexa

De eerste datingsite is Lexa. Deze datingsite specialiseert zich niet precies in een bepaalde categorie mensen, maar heeft een algemeen karakter. Het telt maar liefst 600.000 actieve leden, waarbij de verhouding man/vrouw redelijk gelijk is. Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd, maar het overgrote deel behoort tot de leeftijdscategorie 25 tot 50 jaar oud. Daarnaast is het mogelijk om je gratis in te schrijven met mogelijkheid tot een full membership. Lexa is een van de grootste datingsites van Nederland en bovendien een aantal jaren uitgeroepen als meest betrouwbare datingsite.

Relatieplanet

De tweede datingsite die wordt behandeld is Relatieplanet, deze naam zal voor velen ook bekend zijn. Deze datingsite focust zich ook op een breed publiek en telt dan ook 4,8 miljoen inschrijvingen. Vele verschillende leeftijden binnen de leden, waarbij het grootste gedeelte zich bevindt tussen de leeftijd van 25 tot 49 jaar. Ook deze datingsite is een aantal jaren uitgeroepen tot populairste en betrouwbaarste datingsite van het jaar. Relatieplanet richt zich meer op het vinden van een serieuze date of partner. Dit doen ze onder andere door een persoonlijkheidstest die elk lid moet invullen.

Pepper

Deze innovatieve Nederlandse datingsite laat mensen kiezen op basis van beeld. Pepper maakt geen gebruik van tekst bij je persoonlijke profiel, maar werkt met beeld, foto’s video’s en geluidsfragmenten. Het is voorzien van een strak design en werkt makkelijk. Doormiddel van matches zie je wie goed bij je past en kun je interesse tonen. Vervolgens zie je het beeldmateriaal van diegene, wat makkelijker te onthouden is en makkelijker praat. Pepper brengt op een speelse en laagdrempelige manier mensen met elkaar in contact.

Elite dating

Deze datingsite stond eerder bekend als Edarling. Met ongeveer 160.000 actieve leden is het een grote datingsite. Daarnaast richt Elite dating zich op de hoger opgeleide mensen en behoort 80 procent tot de hoger opgeleiden. Daarbij zijn ook alle leden 26 jaar of ouder. Het kenmerkende verder van deze datingsite is dat het veiligheid en privacy gewaarborgd blijven en tevens het aantal gratis functies vrij uitgebreid is.

Parship

De laatste datingsite lijkt sterk op Elite dating. Het merendeel van de leden is 27 tot 55 jaar oud en ongeveer 75 procent van de leden heeft hbo of WO gedaan. Ook deze datingsite richt zich op de serieuzere relaties. Daten gebeurd aan de hand van matches en ook op deze dating site wordt er gebruik gemaakt van een test. Een test op basis van maar liefst 32 persoonskenmerken. Het ledenaantal telt 80.000 actieve mensen en de verhouding man/vrouw ligt behoorlijk gelijk.
Deze 5 datingsites behoren tot de meest grote en algemene datingsites van Nederland. Waarbij het ledental groot is en er niet per se gericht wordt op een bepaalde categorie mensen. Uiteraard zijn er ook nog tal van andere datingsites, waarbij er meer gericht wordt op een bepaalde groep mensen. Denk hierbij aan datingsites voor mensen met een bepaalde geloofsovertuiging of een seksuele geaardheid.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Adminlinks
Aantal keer gelezen: 3632x
Toegevoegd: 05-01-2017 11:44
Gewijzigd: 06-01-2017 23:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!