5 superfoods die je moet kennen

5 superfoods die je moet kennen

5 superfoods die je moet kennenHet is helemaal hip en hot, de superfoods. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Op het internet staat het vol met informatie over de voedingsmiddelen en de keuze is enorm.

Ze worden geleverd in fancy verpakking of old school bruine papieren zakken. Superfood is eigenlijk niet meer dan voedsel wat gezond is voor mensen of bijvoorbeeld een helende werking heeft. Sinds enige tijd wordt het veel verkocht, maar het bestaat al heel lang. Het komt vaak uit afgelegen gebieden en grote hoogtes en ze bevatten veel antioxidanten, mineralen en vitaminen. Hieronder vijf superfoods die goed zijn voor je.

 

1. Chia zaad. Dit zaad werd door de oude Indiaanse beschavingen gebruikt om meer energie te krijgen. Na vlas hebben chia zaden de hoogste plantaardige omega-3-vetzuren. Daarnaast is het een uitstekende bron van aminozuren, mineralen en antioxidanten. In tegenstelling tot vlas hoeven chia zaden niet gemalen te worden.
2. Gedroogde moerbeien. Deze zijn afkomstig uit het Verre Oosten en werden gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde om de lever en de nieren te versterken en om bloed op te bouwen. Ze zitten vol met ijzer en calcium en wanneer ze gekookt worden krijgen ze een zoete, karamelachtige smaak.
3. Goji bessen. In de Aziatische kruidengeneeskunde worden de bessen al duizenden jaren gebruikt om jeugdig te blijven. De goji bes is één van de meeste voedzame bessen. Het zit boordevol antioxidanten, mineralen en essentiële aminozuren.
4. Granaatappel. In traditionele geneeswijzen werd de granaatappel gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen. Door een overvloed aan vitamine C maakt het een gezonde bom die goed is voor iedereen.
5. Tarwekiemen. Wanneer meel wordt gemaakt, worden de tarwekiemen verwijderd. Het is het meest voedzame deel van volkoren. Het bevat een geconcentreerde hoeveelheid essentiële voedingsstoffen: foliumzuur, magnesium, vitamine E en essentiële vetzuren, en B-vitamines.
De laatste jaren is er steeds meer aandacht besteed aan deze voedingsmiddelen. Het is dan ook niet heel raar dat sommige mensen hier een slaatje uit willen slaan. Door deze aandacht willen sommige mensen juist de superfoods niet hebben. Ondanks de media gekte blijft het feit toch dat de meeste superfoods ontzettend gezond zijn.

 

Bronnen:

http://www.pouchdirect.nl/papieren-zakken.html


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BHaest
Aantal keer gelezen: 4290x
Toegevoegd: 08-12-2014 12:55
Gewijzigd: 31-05-2015 21:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!