5 tips bij een logo ontwerp

5 tips bij een logo ontwerp

5 tips bij een logo ontwerpWilt u een logo laten ontwerpen? Maak dan gebruik van deze handige 5 tips, waarmee u zorgt voor een logo dat u de komende jaren optimaal in kunt zetten.

Een logo zorgt voor herkenbaarheid bij uw klanten, een professionele uitstraling en bovenal een goede eerste indruk. Gebruik de 5 tips voor een logo ontwerp om een uitstekende eerste stap te zetten.


Beperk het aantal lettertypes

Beperkt het aantal lettertypes in een logo ontwerp. Het lijkt wellicht verleidelijk om verschillende aspecten aan te brengen in het logo, maar dit zal zorgen voor een rommelig karakter. Maak gebruik van 1 - 2 lettertypes, zodat er voldoende samenhang binnen het ontwerp blijft bestaan. Dit zorgt bovendien voor meer duidelijkheid in het ontwerp.


Houd rekening met tijdelijke trends

Probeer zoveel mogelijk weg te blijven van trends. Trends zijn per definitie tijdelijk en zorgen er daarmee voor dat uw logo na een jaar of wat langer ‘outdated’ zal ogen. Het logo zal er vandaag de dag wellicht prachtig uitzien en passen bij de huidige ontwikkelingen, maar vraagt al snel om een update. Kies in plaats daarvan voor een meer tijdloos ontwerp. Dit zorgt ervoor dat het logo er ook volgend jaar nog goed uit blijft zien, waardoor u er langer gebruik van kunt maken.

 
Houd rekening met de achtergrond
Laat u een logo ontwerpen? Houd dan goed rekening met de invloed van de achtergrond hierop. Heeft u op uw eigen website een groene achtergrond en komen de kleuren daardoor goed uit? Probeer het logo ook eens in combinatie met een witte of een zwarte achtergrond. De kans is groot dat er een dergelijke combinatie ontstaat, bijvoorbeeld wanneer u aan sponsoring doet en u uw logo aan mag leveren. Komt het logo met die achtergronden ook nog altijd zo mooi uit? Denk vooruit bij het ontwerpen van uw logo en voorkom lelijke missers door meerdere achtergronden uit te proberen.


Vraag om de vectorbestanden
Vraag bij het ontwerpen van een logo in ieder geval altijd om de vectorbestanden. Een goede logo ontwerper zal u deze automatisch aanleveren, maar het is lang niet altijd iedereen duidelijk dat dit van belang is. De vectorbestanden van uw logo zorgen ervoor dat u een schaalbaar exemplaar in handen heeft. Wilt u uw logo in hoge resolutie afdrukken, of er juist op een klein formaat gebruik van maken? U kunt dit doen met behulp van de vectorbestanden.


Gebruik zo min mogelijk tekst

Laat tenslotte een logo ontwerpen met bij voorkeur zo min mogelijk tekst. Een logo zorgt binnen een fractie van een seconde voor de eerste indruk, of dient onmiddellijk voor herkenbaarheid te zorgen. Uw doelgroep heeft niet de tijd en de motivatie om een volledige zin te lezen, laat staan deze te doorgronden en begrijpen. Maak gebruik van maximaal enkele woorden in het logo.

 

Ga voor meer informatie naar www.logoz.nl


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Logoz
Aantal keer gelezen: 8980x
Toegevoegd: 26-02-2014 13:35
Gewijzigd: 11-05-2015 20:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!