5 tips voor goede video's

5 tips voor goede video's

5 tips voor goede video'sVideomarketing is een speciale vorm van online marketing, om met behulp van video's op het internet PR-, marketing- en verkoop berichten te presenteren op de eigen website of die van een derde partij.

Het is minder promotioneel dan online videoreclame, dat is de meer agressieve vorm van marketing. Videomarketing gebruikt het internet als distributiekanaal. Videomarketing gebruikt het internet als distributiekanaal. Dit betekent dat een video wordt geüpload naar zoveel mogelijk video platforms, of wordt geplaatst op pagina's met redactioneel onderhouden video content (bijvoorbeeld als videoadvertentie op community websites, bedrijfswebsites, social & casual games en nog veel meer). Enerzijds zou dit extra stimulansen moeten creëren om het aantal bezoekers, en de duur van het verblijf van bezoekers op de geadverteerde website te verlengen. Aan de andere kant wordt videomarketing specifiek gebruikt:

  • voor merkmanagement,
  • voor public relations,
  • voor de lancering van nieuwe bedrijven, merken en producten,
  • om de verkoop van producten te verhogen, bijvoorbeeld door de productvoordelen op video te tonen,
  • om de klantenbinding te versterken, bijvoorbeeld met video-instructies en tutorials en
  • om hun eigen aanbod op externe websites te adverteren.
  • om de best mogelijke zoekmachinepositie te bereiken met bewegende beelden.

 

Video is king – content is queen

Jarenlang heeft één onderwerp de harten van gebruikers, marketingdeskundigen en trendonderzoekers sneller doen kloppen: video, video, video, oh ja, en - bewegende beeldinhoud. Maar is videomarketing en videocontent echt zo belangrijk? Ja en nee. Natuurlijk houden gebruikers van video's, maar ze moeten ook goed gemaakt zijn. Wie in 2018 nog steeds niet gelooft in bewegend beeld, zal zeker achterblijven bij andere bedrijven. Ongeacht de branche en de gelegenheid, of het nu gaat om een uitgebreide imagofilm, rekruteringsvideo, grappige Facebook-trailer of een kort bedrijfsinzicht: Video's worden steeds populairder en deze trend zal zich voortzetten. Daarnaast: video- en content marketing gaan samen als chips en ketchup. In tijden van Facebook en co. zijn bewegende beelden de drijvende kracht op het internet, omdat gebruikers gewoon graag passief, snel en in kleine hapjes consumeren. Waarom? Internetgebruikers geven de voorkeur aan bewegende beeldinhoud boven andere inhoud. Gemakkelijk te consumeren onderweg en snel met iedereen te delen, zijn video's de ideale vorm van distributie. Dus gebruik ze! Ben je bang voor veel moeite en hoge kosten? Met onze 5 tips voor succesvolle videomarketing kunt u gemakkelijk zelf aan de slag.
Videomarketing Tip 1: Voor wie?

Wat wil je laten zien? En vooral, aan wie? Er zijn zoveel mogelijkheden: Van beeld films met geluidsfragmenten, tot het live podium op de website, verklarende filmpjes over producten, video's op landingspagina's, in blogs of zelfs webinars. Allereerst moet je duidelijk zijn over de doelgroep waarvoor de video bestemd is en waar deze getoond moet worden. Korte filmfragmenten voor Instagram-verhalen worden anders geproduceerd dan een bedrijfsfilm. Een video op uw eigen website is bijvoorbeeld ideaal om geïnteresseerden en potentiële klanten inzicht te geven in uw bedrijf. In het verleden zou u ook hiervoor een uitgebreid draaiboek hebben geschreven, dat lang met alle afdelingen is gecoördineerd. Maar dat hoeft niet. Misschien heeft u toch iemand in uw bedrijf die graag filmt of foto's maakt? Vraag hen dan of ze zich kunnen voorstellen dat ze een beetje van het dagelijkse leven van het bedrijf kunnen documenteren. Met programma's als iMovie kan iedereen tegenwoordig zijn of haar hand op de filmmontage leggen. Misschien begin je met een beetje inzicht voor de social media kanalen en ga je dan over naar een meer uitgebreide film. Maar aan het begin van de planning staat zeker de selectie van de doelgroep!

Videomarketing Tip 2: Hoe lang kan een video zijn?

Dat hangt ook sterk af van het platform en de doelgroep. Hoe jonger de doelgroep, hoe korter de video moet zijn, vooral het algemene bewerking ritme. Voor Facebook en Co. mag de lengte van 90 seconden niet langer zijn dan 90 seconden - video's tussen 30 en 60 seconden zijn beter. Waarom? Heel eenvoudig: de meeste consumenten hebben geen tijd en willen helaas vaak geen langere video's bekijken. "Snackable content" is het toverwoord: snel geconsumeerd aan de zijkant, net als een licht hapje. Een beeld film op YouTube moet ook langer zijn en mag de gebruiker nooit vervelen. En het belangrijkste in videomarketing: emoties! Geef uw kijkers kippenvel - met emotionele beelden, authentieke geluidsbeten en alleen de allerbeste scènes. Stel zo min mogelijk vragen en zoek niet naar acteurs. Toon uw medewerkers in echte vergaderingen met echte problemen en met de juiste uitdagingen. En laat de "normale" mensen spreken als je snavel is gegroeid, niet alleen de bestuursleden met gememoriseerde persberichten.

Videomarketing Tip 3: Het begin telt

Je mag alles doen op het internet - verveel je gewoon niet! Zorg dus voor een basisconcept, tenminste als het een imagofilm is of iets in de richting van "bedrijfsinzicht". Een echt goede video heeft een spannend plot, wekt in het begin de nieuwsgierigheid op en kan zelfs een vraag stellen. Belangrijk is een snelle, dynamische snit, goede muziek en entertainment op maat van de doelgroep. Onderzoek wat de concurrentie doet, denk goed na over wat de doelgroep wil zien en misschien zelfs testen met goede klanten wat werkt en wat niet.

Videomarketing Tip 4: Het geluid maakt de muziek

Ongeveer 50% van alle video's worden bekeken op mobiele apparaten en veel gebruikers kijken onderweg. Zonder geluid natuurlijk! Daarom: Het is absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat originele geluidsfragmenten en teksten ondertiteld zijn, anders bestaat er een groot risico dat de gebruiker snel van het scherm afspringt. Wie wil er een video bekijken die ze niet begrijpen? Of zorg er van meet af aan voor dat alles vanzelfsprekend is, dat er geen soundbites zijn en dat er geen tekst nodig is. Je moet hier echt op letten, vooral met betrekking tot videomarketing, omdat je de gebruiker onnodig in verwarring brengt als hij of zij niets met de video kan doen.

Videomarketing Tip 5: Aan de slag

De video trend zal zich de komende jaren zeker voortzetten, dus het is een voordeel voor elk bedrijf om er mee om te gaan. Maar het belangrijkste als bedrijf is om entertainment, verhalen en toegevoegde waarde te bieden. Als u gewoon iets wilt verkopen, zullen uw gebruikers dat merken. In plaats van het genereren van verkoop met video's, vertrouwt u op digitaal merkbeheer. Gebruik de aandacht voor spannende verhalen over uw bedrijf, voor individuele inzichten of branding. En: Begin maar. Maak van bewegende beeldinhoud een prioriteit. Je zult zien dat het de moeite waard is.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 2428x
Toegevoegd: 18-05-2020 15:34
Gewijzigd: 19-05-2020 09:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!