Haren

7 tips om je haar minder snel vet te laten worden.

HarenAlle vrouwen kennen het wel... De struggles van vette haren. Kan het nog net een dagje of moeten ze alweer gewassen worden. Het is belangrijk je haren goed te verzorgen, dit kan ook resulteren tot je haren minder vaak te hoeven wassen maar de meeste vrouwen weten niet hoe zij hun haren het beste kunnen verzorgen. Daarom deze 7 tips om te zorgen dat ook jouw haar minder snel vet wordt!

Oké een ding is belangrijk om van te voren te weten, het is niet zo dat als je deze tips toepast morgen je haar ineens minder vet is. Je haar moet aan deze aanpassingen wennen en heeft ook echt daadwerkelijk tijd nodig! Gun je haren deze tijd ook, ze zullen er uiteindelijk blij mee zijn.

Tip 1: Was je haren 2 keer met shampoo !

Ja echt! Je moet je haren 2 keer wassen wil het goed schoon worden. De eerste keer dat jij je haren met shampoo wast, spoel je al het vuil uit je haren dus voor jouw gevoel zijn je haren schoon. Ook al zijn ze nog wel schoon is de tweede keer wassen om je haren te verzorgen, iets wat net zo belangrijk is als schone haren en dus ook voorkomt dat je haar minder snel weer vies wordt. Was je haar ook minder vaak. Door een bepaalde gewenning van je haren wassen, wordt het dat moment ook weer vet. Probeer dus je haar maar 1x in de week te wassen maximaal 2x.

Tip 2: Gebruik conditioner alleen in de punten.

Heel vaak hoor je dat jonge meiden zeggen: "mijn haar is al zacht dus ik hoof geen conditioner te gebruiken." Fout antwoord! Ook al is je haar zacht, conditioner gebruik je om je haar te verzorgen, iets wat we vanaf nu beter gaan doen. Conditioner hoort daar ook bij, maar dat betekend niet dat je de conditioner maar door heel je haar heen moet smeren. Nee gebruik het product alleen in de punten van je haar. Gebruik je kaaklijn als meetpunt, vanaf daar mag je conditioner gebruiken tot in de punten van je haar. Conditioner is namelijk een te vet product voor je hoofdhuid en bevordert te talg productie als je dit direct op je hoofdhuid insmeert.

Tip 3: Blijf van je haar af!

Het is zo verleidelijk om de hele dag met je haar te spelen, maar het is toch echt het beste je haren 's ochtends goed te doen en er zo veel mogelijk gedurende de dag vanaf te blijven. Hoe meer je je haren aanraakt, hoe sneller je haren weer vet zullen worden.


Tip 4: Kam je haren alleen als het nodig is.

Eén keer per dag je haren kammen of zelfs minder zou voldoende moeten zijn. Je haar krijgt zo'n mooie glans door het kammen van je haar, maar dit is puur de vettigheid die jij zelf door je haren heen verspreid. Je hoofdhuid zit vol met vettige oliën die jij bij iedere kam beurt even over je haren gaat verdelen. Ook al is die glans mooi, deze zal snel resulteren in vettige haren. Niet te veel kammen dus!

Tip 5: Ga niet met natte haren slapen.

Met natte haren slapen is zowel slecht voor de gezondheid van je haar als de vetheid van je haar. Het beste is of om je haar natuurlijk te laten drogen of een beschermend product in de punten te doen en je haar droog te föhnen. Het voordeel van föhnen, is dat je haar vaak meteen in model zit. Ja dames, het is en blijft vermoeiend na die heerlijke douche ook nog heel je haar droog te moeten föhnen, maar echt het levert wel resultaat. Met natte haren slapen geeft je haar een benauwend en klemmend gevoel, ze krijgen niet voldoende kans om goed te drogen en de vettige delen in je haren zullen sneller verspreiden en op bepaalde plekken in je natte haren klem blijven zitten. Doe je haren dus na het douchen dus ook niet in een knot of staart, dit is net zo slecht als het gaan slapen met natte haren.

Tip 6: Gebruik droogshampoo.

En dan geen droogshampoo die na een keer gebruiken leeg is, nee gebruik een goede droogshampoo waarmee je het product voldoende over je haar kunt verdelen. Je haar wordt vettig door oliën en talg die je hoofdhuid produceert, in droogshampoo zitten stoffen die deze productie tegen gaan. Een belangrijke tip bij droogshampoo is om het wel goed in te brengen en te zorgen dat je niet allemaal witte vlekken door je haar hebt zitten. Een goedkoper alternatief van droogshampoo kan talkpoeder (alleen aan te raden bij blond haar) of make-up poeder zijn. Hiervan heb je minder nodig en gaat het product dus langer mee. Hierbij is het wel nog belangrijker om het product goed te verdelen, omdat het nog meer een witte gloed aan de haren geeft.

Tip 7: Probeer je haren wassen te plannen.

Als je bijvoorbeeld op een bepaalde dag gaat sporten en je weet dat je dan je haar sneller moet wassen, hou die dag dan aan als je vaste was dag. Of als je eigenlijk weet dat je haren woensdagavond vettig worden, maar je weet dat je niks gaat doen die avond, probeer het wassen dan uit te stellen tot donderdagochtend. Het is niet erg om je haren 2x per week te wassen, maar blijf doorzetten en hou deze tips aan dan ga je vanzelf naar die 1x per week.

Tip 8: Verschoon je kussen. 

Waarschijnlijk een tip waarbij velen niet stil zullen staan, maar het verschonen van je kussensloop helpt tegen vette haren. Iedere nacht kruip je weer lekker je bedje in tegen datzelfde kussen. Vanochtend heb je nog gedoucht omdat je haren vettig waren, heel fijn dat je haren nu schoon zijn maar je slaapt wel op hetzelfde kussen waar je gister nog met je vette haren op lag. Hmm.. schoon zullen ze dan niet lang blijven. Draai je kussen regelmatig om of zorg dat je kussen goed kan luchten, maar het allerbelangrijkste blijft toch om je kussensloop regelmatig te verschonen.

Haren verzorgen is dus een belangrijk iets, maar met deze tips moet het ook jou lukken om te zorgen dat je haar net weer een dagje langer mee kan. Blijf doorgaan en blijf doorzetten ook jij kan dit. Denk er vooral aan: Blijf van je haren af, was je haren goed en droogshampoo is voor nu even jouw bff ! Ten slotte betekend je haar minder vaak wassen, ook minder vaak te hoeven drogen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Elinevl
Aantal keer gelezen: 2816x
Toegevoegd: 24-11-2017 10:54
Gewijzigd: 25-05-2022 17:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!