achteraf betalen

Afterpay betalen en de voordelen hiervan

achteraf betalenTwijfel je wel eens of je een product moet aanschaffen en ben je bang dat je ergens voor betaald waar je later spijt van krijgt? Met Afterpay betalen hoef je je hier niet meer druk over te maken. Je betaald namelijk pas later. Hieronder leggen we verder uit wat betalen met Afterpay precies inhoudt en wat de voordelen zijn van deze betaalwijze.

Wat houdt Afterpay betalen in?

Wanneer je iets wilt kopen kun je ook Afterpay betalen. Hierbij betaal je pas later wanneer je het product hebt ontvangen. Je ontvangt het product dus eerst aan huis. Vervolgens ontvang je het betaaloverzicht per e-mail. Via een betaalknop kun je deze betaling direct voldoen, maar je kunt er ook voor kiezen om de betaling later binnen 14 dagen te voldoen.
Deze manier van betalen is bedoeld om de consument te beschermen bij het aankopen van producten en om een vertrouwelijk gevoel te geven. Zo betaal jij als consument alleen voor datgeen wat je wilt houden. Met Afterpay kun je zorgeloos gemakkelijk online shoppen en je hoeft er nog niet eens een account voor aan te maken! Hieronder bespreken we de voordelen die deze manier van betalen heeft.

De voordelen van Afterpay betalen

Door gebruik te maken van Afterpay betalen heb jij als consument een aantal voordelen ten opzichte van andere online betaalwijzen. Onderstaand hebben we de voordelen benoemd. Vervolgens staan deze verder uitgewerkt.

  • Veilig online shoppen
  • Meer gemak tijdens het online winkelen
  • Zelfservice
  • Zorgeloos online winkelen
  • Achteraf retourneren zonder dat je eerst betaald.
  • Achteraf bepalen of je het wel wat vindt.

Veilig online shoppen

Het eerste voordeel is misschien wel de belangrijkste voor veel consumenten, veilig online shoppen. Bij het online winkelen weet je nooit helemaal zeker of een website betrouwbaar is. Er bestaan honderden webwinkels die allerlei producten aanbieden. Grote kans dat je de meeste webwinkels niet kent. Daarbij houd je al snel het idee in je achterhoofd dat je voor een bepaald product betaald, maar het product vervolgens nooit te zien krijgt. Om deze reden besluiten veel mensen om dan toch maar niet bij deze webwinkel een product te kopen.
Zelfs wanneer je op een bekende website zit weet je nooit zeker of dit geen namaak website is. Gelukkig komt het niet veel voor, maar er bestaan namaak websites. Jij denkt dat je een bedrag betaald aan een bedrijf dat je kent, maar ondertussen betaal je aan oplichters.
Wanneer je gebruik maakt van Afterpay heb je dit probleem niet. Wanneer je voor deze optie gaat ontvang je eerst het product. Zo weet je dat je verzekerd bent dat het product daadwerkelijk aankomt. Gebeurt het dat je niet het juiste product ontvangt of helemaal niks ontvangt? Dan hoef je ook nergens voor te betalen.

Overzicht van webshops waar je met Afterpay betalen kunt

Meer gemak tijdens het online winkelen

Betalen met Afterpay geeft naast veiligheid ook een boel gemak. Je kunt super snel shoppen door producten online te bestellen en pas later te betalen. Ook hoef je nog niet eens een account aan te maken om spullen te bestellen. Dit maakt het ook op telefoons en andere mobiele apparaten erg handig en gemakkelijk om snel producten te bestellen. Binnen een paar klikken ben je klaar en je hoeft niet eerst met je pas online af te rekenen.
Bovendien is Afterpay al mogelijk bij meer dan 5.000 online winkels. Binnen veel categorieën is het mogelijk om bij meerdere webshops Afterpay te gebruiken. Vele bekende kleding winkels in Nederland doen hier al aan mee. Zo is het bij de Sting, G-Star en nog veel meer kledingwinkels mogelijk om te betalen met Afterpay. Niet alleen binnen de categorie kleding is het mogelijk om Afterpay te gebruiken. Verschillende woonaccessoires bedrijven hebben het ook mogelijk gemaakt om van deze betaalwijze gebruik te maken, zoals LeenBakker, Xenos en Flinders en nog veel andere categorieën.

Zelfservice

Niet alleen hoef je pas te betalen als je de producten aan huis hebt ontvangen, maar je kunt vervolgens ook nog eens zelf bepalen wanneer je betaald. Je ontvangt het product aan huis en tegelijkertijd ontvang je de betaalgegevens per e-mail. Je kunt zelf bepalen wanneer je deze betaling voldoet. Zolang de betaling maar binnen 14 dagen is voldaan.

Zorgeloos online winkelen

Gezien deze manier van online winkelen erg veilig is brengt dit voor jou geen zorgen met zich mee. Zonder er bij na te denken spit jij een categorie met artikelen van een webshop door. Je hoeft je er niet meer druk over te maken of deze website wel betrouwbaar is en of jij je spullen daadwerkelijk aan huis ontvangt na het bestellen. Dit geeft jou als consument een heerlijk gevoel. Zonder met je hoofd ergens anders te zitten kies jij de leukste jurkjes uit die je nodig hebt voor een feest, koop je die nieuwe gameconsole of schaf je nieuwe meubels aan voor in huis. Je hoeft je niet druk te maken of de producten wel aan zullen komen en ziet deze samen met de betaalgegevens vanzelf verschijnen.

De grootste reden waarom mensen kiezen voor Afterpay is omdat mensen de mogelijkheid hebben om achteraf te kiezen of ze producten willen houden. Afterpay is daarom ook met namelijke populair in de kleding en mode branche. Kleding wordt vaak eerst gepast voor om te zien hoe het eruit ziet en staat. Veel consumenten bepalen dan pas of het kledingstuk of modestuk willen behouden of dat ze het weer retour willen sturen. Het voordeel dan is dat er geen geld van de bankrekening af is en het daarom eenvoudiger is het item retour te sturen. Normaliter moet je weer wachten dat je het geld retour krijgt, wat nu dus niet hoeft en meer gemak biedt bij het online shoppen. Ook bij het kopen van schoenen  of (duurdere) elektronica producten wordt er veel gebruik gemaakt van deze betaalwijze in Nederland. Het biedt voor veel Nederlanders een soort van veiligheid aan. Voor nieuwe, wat onbekende shops is het goed om hiermee te starten en het vertrouwen te winnen van consumenten. Bij bekendere webshops is het minder snel nodig, al kiezen altijd een deel van de consumenten die shoppen voor webshops die deze betaalmogelijkheid aanbieden. Op deze wijze ben je nooit geld kwijt voordat je het product in huis hebt en ook wilt houden. Zelfs de grootste Nederland webshops Bol.com en Wehkamp.nl bieden het aan. Je ziet ook dat het in bepaalde branches vaker voorkomt, zoals eerder al aangegeven wordt is de woonbranche een goed voorbeeld hiervan. Bij veel gebruikte consumentenartikelen zie je het vaak minder voorkomen. Mensen kennen het product omdat het vaak over een eenvoudig product gaat waar niet veel aan fout kan gaan.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Paulover
Aantal keer gelezen: 4713x
Toegevoegd: 25-04-2016 04:23
Gewijzigd: 25-04-2016 21:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!