hardlopen

Afval oefeningen in de praktijk

hardlopenWil je graag afvallen? Dan kunnen er verschillende redenen zijn waarom je af wil vallen en er zijn verschillende afval oefeningen die je kunt gebruiken. Lees er hier meer over.

Waarom afvallen?

Vraag jezelf eerst af of je wel af moet vallen, voordat jij je gaat verdiepen in afval oefeningen. Van wie moet je afvallen? Moet je voor je gezondheid afvallen? Ben je echt te zwaar of kijk je naar modellen in tijdschriften en op tv? Heb je last van je gewicht? En hoeveel wil je vervolgens afvallen? Heb je daar hulp bij nodig? Veel vragen voordat je aan de slag gaat met afval oefeningen en een gezondere levenswijze. Dat laatste is erg belangrijk, want door een gezondere manier van eten en drinken en door meer te bewegen vooral buitenshuis als dat mogelijk is, kun je al de nodige kilo's kwijtraken.

Wanneer ben je te dik?

Je kunt online berekenen of jij een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lichaamslengte door je lengte en je gewicht in te voeren. Daar komt een getal uit dat moet liggen tussen de 18.5 en 24.9. In dat geval is je BMI oké. BMI is Body Mass Index. Het is het meest gunstig als je bij het laagste getal, dus bij 18.5, in de buurt komt. Een gezond gewicht is belangrijk en kan veel ernstige aandoeningen voorkomen. Zit jouw BMI boven 24.9 dan is het ten zeerste aan te raden om te starten met afval oefeningen.

Manieren om af te vallen

Afvallen kun je op verschillende manieren.

 • Kies de manier waarbij jij je het meest prettig voelt, want dan zul je eerder resultaat hebben, omdat je in dat geval het afvallen beter vol kunt houden.
 • Houd je bijvoorbeeld niet van zwemmen, maar wel van fietsen, ga dan fietsen om af te vallen.
 • Afvallen gebeurt door meer calorieën te verbruiken dan je eet.
 • Minder eten staat dus op een belangrijke eerste plaats als je af wilt vallen, maar ook anders eten kan je helpen bij afvallen. Afvallen gebeurt ook door meer te bewegen gedurende een dag.
 • Als het je lukt probeer dan om buiten te bewegen. Dat kan zijn: lopen, fietsen en tuinieren. Je aanmelden bij een loopgroep kan enorm stimulerend werken.
 • Ook een groepje (gymclubje), dat elke week bij elkaar komt om bewegingsoefeningen onder deskundige begeleiding te doen, kan je helpen om af te vallen.
 • Ook de fysiotherapeut kan je oefeningen geven om af te vallen. Kun je om wat voor reden dan ook moeilijk van huis en/of naar buiten dan kun je online afval oefeningen zoeken en deze thuis regelmatig doen.
 • Vooral de regelmaat telt! Ben je heel gespannen, zorg dat je ontspanningsoefeningen op de kop tikt, want stress kan je ook dikker maken. Stress kan ervoor zorgen dat je enorm afvalt, maar in een ander geval kun je er ook door aankomen in gewicht. Dus ook ontspanningsoefeningen kunnen ervoor zorgen dat je afvalt.
 • Als je een aandoening hebt, bijvoorbeeld reuma, dan zal bewegen moeilijk en pijnlijk zijn op bepaalde momenten. Probeer in dat geval op de "goede" dagen te bewegen en ook dan buitenshuis. Het hoeven geen spectaculaire oefeningen te zijn, maar rustige bewegingen die je goed kunt volhouden.
 • Vraag er de fysiotherapeut naar of andere reumapatiënten, die je wellicht kunnen adviseren. Zwemmen bijvoorbeeld kan heel ontspannen werken en daar zijn veel spieren bij betrokken!
 • Andere manieren om af te vallen zijn: kleinere porties koken (eten), kleinere schaaltjes gebruiken, kleine borden gebruiken. Maar ook calorieën tellen, want elke calorie is er één.
 • Bewust bezig zijn met wat je eet helpt je ook om af te vallen. In het begin zal dit veel tijd kosten ( je gezondheid is het waard), maar straks weet je precies wat je moet kopen en koken om op het gezonde gewicht te blijven.

Afval oefeningen, waar vind je deze?

Afvallen is de trend, dik zijn is uit. Iemand die voorheen een beetje dikker was, werd vaak gezien als een gezellig persoon. Nu wordt er gehamerd op een slank figuur. Niet alleen omdat de mode dat voorschrijft, maar veel belangrijker omdat het een stuk gezonder voor je is. Je kunt er zelf veel aan doen om een gezond(er) gewicht te krijgen.

 • Het zal in het begin best lastig zijn, maar straks zul je merken dat je meer energie krijgt, je uithoudingsvermogen wordt beter en zoals heel populair wordt gezegd "je zit beter in je vel".
 • Je kunt er voor kiezen om thuis afval oefeningen te doen.
 • Houd je dat niet vol dan ga je naar de sportschool, waar je gestimuleerd wordt en waar je onder begeleiding (niet onbelangrijk) de juiste afval oefeningen voorgeschoteld krijgt.
 • Je kunt bij een atletiekvereniging gaan, een hardloopgroep, waar men elkaar stimuleert en motiveert om door te gaan. Thuis afval oefeningen doen kan te vrijblijvend voor je zijn.
 • Meld je dan aan bij een clubje, is ook nog eens erg gezellig en goed voor je sociale contacten. Afval oefeningen om gewicht te verliezen, maar ook voor je gehele conditie, voor soepele spieren enz. Je voelt je na (extra) beweging een stuk fitter.
 • Kijk naar het verschil tussen een zondagmiddag op de bank en een middagje heerlijk de bossen in of een fietstocht met je gezin. Na een middag op de bank voel jij je moe! Na een middag de bossen in heb je veel energie om thuis ook nog van alles te ondernemen. Naast de afval oefeningen in de sportschool, bij de fysiotherapeut of met een clubje, kun je elke dag positief bezig zijn met je gewicht door minder te eten, anders te eten en te bewegen. Dit kan zijn boodschappen doen op de fiets, kinderen naar school brengen te voet of op de fiets, het rondje met de hond vergroten of meer keren per dag gaan lopen. Dit doet je gewicht goed, maar ook de hond zal er blij mee zijn.
 • Neem de trap ook als er een lift in een gebouw is. Veeg de stoep in plaats van rond te lopen met een bladblazer, door te vegen verbruik je namelijk veel calorieën. En zo kun je zelf nog wel meer (huishoudelijke) klussen bedenken, die goed zijn om af te vallen.      

Afval oefeningen online

Online staan diverse afval oefeningen die je zonder begeleiding kunt uitvoeren. Heb jij een bepaalde aandoening of ben je al op leeftijd? Natuurlijk kun je dan werken aan een gezond gewicht, maar vraag de arts of therapeut waar je op moet letten en wat je beter wel en niet kunt doen. Verantwoord bezig zijn met afval oefeningen is belangrijk. Soms wil je slechts op bepaalde plekken van je lichaam afvallen. Denk aan buik en billen! Ook daarvoor zijn speciale oefeningen die je online kunt vinden en eenvoudig thuis kunt doen. Weet echter dat afvallen niet alleen gebeurt door afval oefeningen, een gezonder leefpatroon (minder eten en de juiste producten eten en meer bewegen) zal je zeker ook daarbij helpen. Heb je dat patroon eenmaal goed te pakken, dan is dat beter vol te houden dan de afval oefeningen, die met regelmaat gedaan moeten worden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2413x
Toegevoegd: 29-11-2016 18:15
Gewijzigd: 19-12-2016 21:42

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!