Alarmsysteem kopen handige tips

Alarmsysteem kopen handige tips

Alarmsysteem kopen handige tipsAls je je huis of bedrijf voor het eerst of beter wilt beveiligen, kun je de keuze maken voor een alarmsysteem. In dit artikel geven we je tips om een goed alarmsysteem te kopen.

Alarmsysteem aanschaffen

Steeds meer mensen horen dat er bij anderen wordt ingebroken en slapen daardoor niet rustig. Het is daarom goed om ervoor te zorgen dat inbreken moeilijker is bij je woning of om te zorgen dat inbrekers niet eens de moeite nemen om jouw huis te kiezen. Met een goed alarmsysteem wordt het lastig en wanneer inbrekers een alarmsysteem zien hangen, is de kans klein dat ze een risico nemen om in te breken. Daarnaast is een alarmsysteem ook goed voor je nachtrust. Je slaapt veel rustiger, omdat je weet dat huis en haard goed worden bewaakt.

Alarmsysteem is preventief

Een goed alarmsysteem is preventief. Het neemt veel zorgen weg. Het kan zijn dat je vergeet de deur op slot te doen. Dit kun je met een alarmsysteem voorkomen. Je kunt een alarmsysteem namelijk erg uitgebreid maken en zo geavanceerd als je zelf zou willen. Waar moet je op letten bij het kopen van een alarmsysteem?

 • Loop zelf eens een rondje in de woning en om de woning, beeld je dan in dat je inbreker bent en wat zou je dan doen? Je gaat je huis nu anders bekijken en ziet waar je je huis extra moet beschermen.
 • Er bestaan draadloze alarmsystemen, maar ook systemen die bedraad zijn. Aan jou de keuze!
 • Er zijn verschillende soorten inbraakdetectie waarbij er gekozen kan worden uit drie soorten sensoren: bewegingsmelders, magneetcontacten en glasbreuksensoren. Maar er is meer, er zijn ook rookmelders, camera’s en bijvoorbeeld waterdetectoren.
 • Je kunt met een geheime code werken. Je kunt de voorkeur geven aan een alarmsysteem met een code.
 • Let er goed op dat je een systeem kiest dat je goed kunt bedienen.

Niet besparen op een alarmsysteem

Als je een goed alarmsysteem wilt, is het van belang dat je niet gaat besparen op een dergelijk systeem. Het is een investering voor vele jaren en dat levert je uiteindelijk geld op (inbrekers blijven weg en je huis en inboedel zijn veilig als je een keer weg bent).

Alarmsysteem bedraad of draadloos?

Bij een alarmsysteem heb je de keuze uit bedraad of draadloos, welke keuze zou je maken?

 • De laatste jaren zijn er veel technologische vernieuwingen. Een alarmsysteem is daardoor erg betrouwbaar.
 • Als het over de installatie gaat dan is een draadloos alarmsysteem aan te raden.
 • Een bedraad alarmsysteem aansluiten kost vaak veel tijd en kan lastig zijn (zeker als er nog geen bedradingen liggen).
 • Bij een draadloos alarmsysteem moet je er wel goed op letten dat je de batterijen op tijd vervangt (zet in je agenda , of op de kalender).

Alarmsysteembediening

Je kunt een alarmsysteem op verschillende manieren bedienen, soms kan dat omdat ze een ingebouwd (code-)bedienpaneel hebben. Je hebt dan een persoonlijke code nodig om het systeem in en uit te schakelen. Als je losse bedienpanelen hebt dan ben je heel vrij in de plaats waar dat je het paneel op wilt hangen. De meterkast is vaak een logische plaats.

Alarmsysteem tips

Er zijn nog een paar aspecten waar je op kunt letten bij het kopen van een alarmsysteem:

 • Wil je een goed afschrikeffect? Sirenes en flitsers werken over het algemeen erg goed.
 • Als je een buitensirene kiest dan is de omgeving ook meteen op de hoogte en dat schrikt zeker goed af.
 • Je kunt een alarmsysteem zelf installeren, maar je kunt het ook laten installeren. De keuze die je maakt zal afhankelijk zijn van welk alarm je kiest. Als je er zelf verstand van hebt of je hebt je ingelezen hoe het werkt dan kun je een poging wagen. Als het niet lukt kun je altijd iemand vragen om je te helpen met de installatie van een alarmsysteem.
 • Zorg dat anderen de code van je alarmsysteem niet kennen, ook diegene niet die helpt installeren, de code dien je zelf in te stellen en zelf ook te gebruiken (ook al is hulp van anderen goed bedoeld, houd de code voor jezelf). Behandel deze code even discreet als de code van je bankpas.
 • Test een alarm altijd voordat je het zomaar aanzet als je weggaat. Het kan zijn dat je huisdieren hebt en dat een alarmsysteem daar op reageert. Er zijn speciale sensoren die je in kunt schakelen, zodat het alarm niet af gaat wanneer de hond of kat door het huis loopt wanneer je weg bent.

Alarmsysteem met camera

Je kunt tegenwoordig ook een alarmsysteem nemen met camera’s en je aansluiten op de meldkamer. Dit doen veel mensen wanneer zij op vakantie gaan. De meldkamer reageert wanneer er een melding komt. Daarbij is het wel van belang dat je zorgt dat het goed werkt. Ook zijn er opties waarbij je een live HD camera installeert, zodat je waar je ook bent zelf live in je huis kunt kijken of dat alles in orde is. Maar welke keuze je gaat maken, hangt ook af van de waarde van de inboedel, of je veel weg bent, of je huis inbraakgewild is en hoeveel je wilt besteden aan een alarmsysteem. Maar het is in ieder geval wel aan te raden om je huis goed te beveiligen met een alarmsysteem:

 • Een camera kan als groot voordeel geven dat het de inbrekers afschrikt en ze niet eens proberen in te breken.
 • Met een camera kunnen alle beelden op worden genomen wanneer je niet thuis bent. Mocht er dan wat gaande zijn dan kun je later de beelden van in en om de woning terugkijken (zorg dat er meerdere camera’s hangen, zeker ook op afgelegen plaatsen). Daarnaast dien je er voor te zorgen dat de beelden opgeslagen worden op een plek die niet zichtbaar is. Soms kunnen camera’s gesloopt worden en de plaats waar de beelden naar toe gaan wordt dan vaak ook gesloopt.
 • Als je live mee kunt kijken wanneer je niet thuis bent, geeft je dat een extra veilig gevoel.

Je kunt camera’s ophangen die niet werken en een aantal die wel werken, verspreid ze goed zodat er overal goed zicht is rondom de woning en in de woning.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 6548x
Toegevoegd: 23-08-2015 18:40
Gewijzigd: 01-09-2015 19:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!