Alle informatie voor de beste waterkoker!

Alle informatie voor de beste waterkoker!

Alle informatie voor de beste waterkoker!Als je houdt van een kopje thee of koffie, dan vind je een waterkoker vast een handig apparaat. De ouderwetse ketel kost teveel tijd en moeite, en daar hebben we het tegenwoordig allemaal te druk voor. Met een waterkoker heb je binnen een mum van tijd heet water voor je thee of koffie, maar ook tijdens het koken heeft het apparaat positieve voordelen.

Als je houdt van een kopje thee of koffie, dan vind je een waterkoker vast een handig apparaat. De ouderwetse ketel kost teveel tijd en moeite, en daar hebben we het tegenwoordig allemaal te druk voor. Met een waterkoker heb je binnen een mum van tijd heet water voor je thee of koffie, maar ook tijdens het koken heeft het apparaat positieve voordelen. Je hoeft namelijk niet meer te wachten tot het water voor de aardappelen of spaghetti nou eens begint te borrelen in de pan, want je kunt gekookt water toevoegen waardoor het bereidingsproces veel sneller zal verlopen. Zo zie je dus dat een koker veel tijd scheelt. Maar hoe kies je voor de juiste koker die bij jou past? Er zijn namelijk veel verschillende waterkokers, met allemaal verschillende functies en prijzen. En je gaat niet meerdere waterkokers kopen. Dus in dit artikel geven we je alle informatie waardoor je met een gerust hart op zoek kunt gaan naar het apparaat wat het beste bij jou past.

Verschillende functies, verschillende prijzen

Iedereen heeft zijn eigen budget voor dit apparaat. Heb je voldoende geld in je portemonnee, en hou je van de nieuwste snufjes? Dan is een duur apparaat voor jou geen probleem. Maar als je een specifiek bedrag in gedachten hebt wat je eraan uit kunt geven, dan is het een goed idee om voor jezelf af te wegen welke functies je echt belangrijk vindt voor je nieuwe koker, en welke functies je wel kunt missen. Daarom gaan we in op de verschillende functies en verschillen die je kunt vinden in een koker, waardoor de keuze voor jou makkelijk zal worden en je weet waar je naar op zoek moet gaan.

Inhoud

De inhoud van een koker is belangrijk. Heb je een groot gezin? Dan kies je voor een inhoud van 1,7 liter tot 2 liter. Zo heb je altijd voldoende gekookt water, en hoef je niet telkens water bij te vullen en/of opnieuw te koken. Ben je in je uppie, of alleen met je partner? Dan is een koker van 1,5 liter de beste optie. Niet te groot, maar wel genoeg inhoud voor de momenten dat je wat meer nodig hebt. Ook zijn er handige waterkokers van 1 liter. Waterkokers van 1 liter zijn uitermate geschikt als reiswaterkoker. Een reiswaterkoker is handig voor op de camping, of als je een echte koffie- of theeliefhebber bent zelfs voor op reis, want hij past makkelijk in de koffer.
Onderhoudsvriendelijk
Het tweede punt waar je op moet letten is of de koker onderhoudsvriendelijk is. Dit herken je door het verborgen verwarmingselement. Als het element niet open in het water zit, zal dit heel wat schoonmaakwerk schelen. Een open verwarmingselement komt namelijk na een tijdje vol te zitten met kalkaanslag, en dit heeft een negatief effect op je kookwater. Je zult dan dus de kalkdeeltjes los moeten krijgen van het verwarmingselement, en dit is nogal een gedoe. Met een verborgen element heb je dit probleem niet. De kalkaanslag is in dit geval makkelijk schoon te maken omdat de koker van binnen vlak is.. Dus dat is een groot pluspunt, want niemand houdt van teveel onderhoud, toch?

Anti-kalk filter

Nu we het toch over kalk hebben... Veel waterkokers hebben een anti-kalkfilter. Dit zorgt ervoor dat, als er eventueel wat kalk in het kookwater zit, de filter het tegen zal houden. Mocht je een persoon zijn die het nogal eens vergeet om het apparaat op tijd te reinigen van kalkaanslag, dan is dit een handig pluspuntje voor je. Want thee of koffie met kalk erin is nou niet bepaald een delicatesse.


Droogkookbeveiliging

Nog zo’n handige functie voor vergeetachtige mensen, een droogkookbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat je apparaat niet naar de knoppen gaat als het per ongeluk aanstaat terwijl er geen water in zit. Er sneuvelen jaarlijks namelijk meerdere waterkokers doordat ze per ongeluk aan stonden terwijl er geen water meer in zat. Dus wil je dat je koker lang meegaat? Dan is dit een functie die je mee zult nemen in jouw lijstje van belangrijke punten voor je koker. Ben je iemand die altijd alert is en nooit per ongeluk de koker aan laat staan? Dan kun je dit punt overslaan.

Glazen waterkoker

Als je sjiek voor de dag wil komen in de keuken, dan kies je voor een glazen koker. Het heeft verder geen belangrijke functie behalve dat je het water ziet borrelen in de koker, en dat ziet er supercool uit. Vooral met een mooi led-licht, wat een mooi lichteffect geeft van onderaf, is het een echte blikvanger in de keuken als de koker aanstaat. Kinderen vinden het ook heel interessant, dus pas daarmee op. Want het kan maar zo zijn dat ze het zo leuk vinden dat ze je nieuwe apparaat gaan behandelen alsof het speelgoed is. Een voordeel van een glazen koker is dat je duidelijk ziet hoeveel water er in de koker zit. Een nadeel is dat je de koker meer onderhoud nodig heeft omdat de kalkaanslag in een glazen koker meer opvalt.

Instelbare temperatuur

Dit is dé functie voor echte theeliefhebbers. Met deze functie kun je elke thee op de juiste manier bereiden. Groene thee heeft bij voorkeur een watertemperatuur nodig van 70 tot 80 graden, terwijl kamillethee of witte thee een temperatuur nodig heeft van 95 graden. Met deze functie kun je dus gemakkelijk de juiste temperatuur instellen voor je thee, en zit je altijd goed! Als je geen theeleut bent maar meer een koffiemens, dan kun je deze functie overslaan.

Dubbele wand

Als je vaker terug naar de keuken gaat om nog een kopje koffie of thee te zetten, dan is een koker met een dubbele wand een goede optie voor je. De dubbele wand zorgt er namelijk voor dat het water veel langer warm blijft, en dus niet het water elke keer opnieuw hoeft op te warmen.

Cool-touch

Er zijn waterkokers met een cool-touch functie. Dit houdt in dat de koker niet heet wordt van buiten. Een zeer veilige functie dus, vooral voor een huishouden met kleine kinderen. En stiekem ook voor jezelf, want kom op, heb je jezelf nooit verbrand aan de koker? Ja, ik wist het wel.

Andere handige opties

Verder hebben waterkokers vaak nog andere handige functies die net even de puntjes op de i zetten, waaronder:
• Indicatielampje als de koker aanstaat
• Waterniveau-indicator
• Grote opening, en daardoor eenvoudig schoon te maken
• 360 graden draaibaar
• Opbergruimte voor snoer
• Antislipvoetjes
Dit was alle poespas die je kunt vinden in een koker. Met deze informatie kun je nu met een gerust hart op zoek naar het apparaat wat het beste bij jou past, zodat je ongestoord kunt genieten van je kopje koffie of thee.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: DutchDo
Aantal keer gelezen: 2496x
Toegevoegd: 23-07-2019 08:57
Gewijzigd: 23-07-2019 09:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!