Alles over het beginnen van een blog

Alles over het beginnen van een blog

Alles over het beginnen van een blogBloggen neemt nog steeds in populariteit toe en dat is zeker niet voor niets. Wanneer je een blog start zijn er zowel persoonlijk als zakelijk grote voordelen mee te behalen. Het is niet lastig om een blog te beginnen en tegenwoordig is er zeker geen technische kennis meer voor vereist.

Ook kan iedereen succesvol zijn met een blog en zeker wanneer je er enige aandacht en hartstocht aan besteedt.

Blog beginnen

Het beginnen van een blog is technisch gezien heel eenvoudig en voor iedereen goed te doen. In principe kun je binnen 30 minuten al een blog online zetten. Wil je het één en ander optimaliseren? Dan ben je mogelijk een avondje of de hele dag zoet.

Wanneer je een blog start via een eigen domeinnaam is het aan te raden om het met WordPress te doen. WordPress is een systeem dat je gratis kunt gebruiken en uiteindelijk kun je tot in de details beslissen wat het uiterlijk van een website wordt. Wanneer je de controle graag in eigen hand houdt is WordPress dan ook ideaal.

Blog via WordPress installeren

Om een blog te beginnen via WordPress heb je minimaal een eigen domeinnaam nodig. Een snelle zoekopdracht in Google leert je dat er allerlei bedrijven zijn waar deze registratie mogelijk is.

Naast een domeinnaam heb je hosting nodig om een domeinnaam op te draaien. In veel gevallen kun je hosting op dezelfde locatie huren als waar je een domeinnaam hebt geregistreerd. Installeer WordPress via de hosting en vervolgens is je website klaar voor gebruik.

In WordPress is het vrij eenvoudig om een blog bij te houden. Automatisch is er al een design geïnstalleerd waarmee je kunt werken. Als je snel tevreden bent is het starten van je blog binnen enkele minuten gedaan. Eventueel kun je nog een ander thema kiezen voor een passender design of je kunt een specialist inhuren om de blog nog mooier te maken. Voor hosting en een domeinnaam betaal je vaak niet meer dan een aantal tientjes per jaar. Al deze voordelen maken het uiterst eenvoudig om een eigen blog te beginnen en wat dat betreft is het een stuk gemakkelijker dan het ooit geweest is.

Geld verdienen met een blog

Steeds meer bloggers lukt het om geld te verdienen met een blog. Wanneer je het op de juiste manier aanpakt kun je met een blog honderden tot duizenden euro’s verdienen. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van het thema dat je aansnijdt en van het soort bezoekers dat je op je blog ontvangt. Lukt het om het juiste thema en voldoende bezoekers aan een lucratief verdienmodel te koppelen? Alleen op dart moment is het mogelijk om goed geld met een blog te verdienen.

Je kunt via een blog onder andere geld verdienen aan advertenties, een affiliate programma of het verkopen van een eigen product of dienst. Wanneer je geen eigen product of dienst hebt is het raadzaam om affiliate-links af te wisselen met relevante advertenties. Op deze manier ontdek je na verschillende tests wat het best werkt en kun je op basis daarvan je inkomen verhogen.

Lees mijn blog! "Zij is een blogger" heb je vast en zeker weleens voorbij horen komen. Maar wat is bloggen en waar moet een goede blog aan voldoen? Waarom wordt het door zoveel mensen en bedrijven gedaan? We leggen het graag aan je uit!

Blog succesvol maken

Het starten van een blog is slechts het begin van een lange weg. Steeds meer mensen zijn instaat een blog te starten, maar slechts een klein deel lukt het om een blog succesvol te maken. Wanneer je succesvol wilt zijn met je blog is het in het beginsel veel werk en kost het een behoorlijk dosis doorzettingsvermogen. Lukt het je om uiteindelijk succesvol te zijn? Dan betaalt dit behoorlijk uit en word je rijkelijk beloond.

Wat dat betreft gaat het om doorzettingsvermogen en volhouden. Wanneer je niet probeert of volhoudt is de kans op succes klein. Het heeft sommige bloggers een aantal jaren geduurd voor een blog succesvol was. Wanneer je binnen een aantal maanden succesvol denkt te zijn kun je dit ernstig onderschatten. Als het je lukt om echt vol te houden haal je uiteindelijk iedereen in die eerder gestopt is. Vind je gewoon leuk om te bloggen en wil je er niet per se succesvol in zijn? Dan is ook dat een keuze en kun je dit stuk prima overslaan.
Wanneer je succesvol wilt zijn kun je het best een doelstelling uitdrukken in de vorm van bezoekersaantallen of winstcijfers. Werk langzaam naar het ultieme doel en probeer maand na maand een stapje verder te gaan. Je leert steeds iets meer en na verloop van tijd voel je gewoonweg wat wel of niet zal werken.Thema bepalen en titels bedenken
Weet je al week thema je op je blog gaat behandelen? Over het algemeen werkt het beter wanneer je over een specifiek thema blogt. Op deze manier weet men waarin jij gespecialiseerd bent en is het eenvoudiger om een bepaalde doelgroep aan te spreken. Zoek een thema dat bij je persoonlijke interesse past of zoek een thema dat het best aansluit op je bedrijfsactiviteiten.

Wanneer je een thema hebt afgebakend is het raadzaam hier nauwelijks tot niet van af te wijken. Op deze manier is de kans op succes een stuk groter dan wanneer je lukraak over allerlei onderwerpen schrijft. Als het thema is bepaald kun je aan de slag met het bedenken van titels om invulling aan de blog te geven. Schrijf op welke issues een belangrijke rol spelen rondom het onderwerp dat je behandelt en beslis naderhand daarvan welke artikelen je gaat schrijven.

Start met minimaal met één of twee artikelen in de week en stel kwaliteit zo hoog mogelijk in het vaandel. Het internet staat vol met content en alleen wanneer het echt interessant is of als de kwaliteit hoog is lukt het om bezoekers te trekken vanuit social media als Twitter of Facebook of via zoekopdrachten met Google.
Behandel je een thema dat door meerdere blogs behandeld wordt? Dan is het raadzaam om regelmatig naar de concurrenten te kijken. Probeer uniek te zijn en net iets andere onderwerpen te behandelen dan je belangrijkste concurrenten. Op deze manier ontwikkel je een eigen stijl en is de kans op een succesvol blog groter.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jos Huizinga
Aantal keer gelezen: 5729x
Toegevoegd: 01-07-2015 10:32
Gewijzigd: 22-08-2015 13:08

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!