Tips voor het uitkiezen van een mobiele telefoon

Tips voor het uitkiezen van een mobiele telefoon

Tips voor het uitkiezen van een mobiele telefoonBen je toe aan een nieuwe telefoon maar vind je het moeilijk om er één te kiezen? Het liefst zou je meerdere mobiele telefoons nemen zodat je elke dag kan afwisselen maar dat is financieel helaas niet mogelijk. Om je te helpen kiezen lees je in dit artikel een aantal tips waardoor we jouw zoektocht naar een mobiele telefoon vergemakkelijken.

Er zijn verschillende belangrijke aspecten die een rol spelen in de zoektocht naar een nieuwe telefoon. De eerste is één van de belangrijkste, namelijk de prijs van de mobiele telefoon. Deze lopen erg uiteen van een paar tientjes tot boven de €1000. Hierom is het belangrijk om van te voren goed na te denken wat je over hebt voor een mobiele telefoon. De prijs is mede afhankelijk van de andere selectiepunten.

Budget dat je wil uitgeven aan een mobiele telefoon

Zoals hierboven aangegeven lopen de prijzen van mobiele telefoons erg uiteen. Uiteraard kan je er vanuit gaan dat een telefoon van €800 kwalitatief beter is dan een telefoon van €100. Maar aan de andere kant betaal je wel voornamelijk voor het merk van de telefoon. Dit geeft je wel weer zekerheid tot kwaliteit.

Loyaal aan een merk of geen voorkeur?

Tegenwoordig zijn veel mensen loyaal aan een merk, al helemaal bij elektronische producten. Bij mobiele telefoon komt dit mede door het besturingssysteem. Mensen houden van zo min mogelijk verandering waardoor er vaak wordt gekozen om voor hetzelfde merk opnieuw te kiezen. Wanneer je vorige mobiele telefoon goed is bevallen, is de kans groot dat je dit keer weer kiest voor datzelfde merk. Maar vergeet niet dat er tegenwoordig erg veel verschillende goede aanbieders op de markt komen. De prijzen van deze (nog) onbekende merken zijn relatief laag door de lage naamsbekendheid. Maar als je kijkt naar een soortgelijke telefoon kunnen deze over dezelfde specificaties beschikken.

Wat moet de mobiele telefoon kunnen?

Ben je van het sms’en en bellen of maak je ook graag gebruik van Whatsapp, Facebook en Instagram? In dat eerste geval is een simpele telefoon zonder touchscreen en alle andere mogelijkheden voldoende. Wanneer je geregeld je telefoon gebruikt om je social media account te onderhouden en mooie foto’s wil maken, kan je beter gaan voor een mobiele telefoon met touchscreen en een goede camera. Het is dus belangrijk om van tevoren goed te bedenken waarvoor je je mobiele telefoon wil gebruiken.

Kijk naar de specificaties

Wanneer je zeker weet waarvoor je je mobiele telefoon wilt gaan gebruiken is het van belang om te kijken naar de specificaties van de telefoon. Op internet is veel informatie te vinden over de specificaties waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Hierom een aantal specificaties die belangrijk zijn en je kan meenemen tijdens het vergelijken van mobiele telefoons. Als eerste de grootte van de telefoon. Als je op je mobiele telefoon filmpjes wil kijken moet je denken aan een scherm van ongeveer 4.5 inch. Uiteraard, hoe groter hoe beter maar als je je telefoon in je broekzak wil dragen moet hij ook weer niet té groot zijn. Een andere belangrijke specificatie is het geheugen van de telefoon. Kijk op je huidige mobiele telefoon hoeveel geheugen hij nu in beslag neemt. Zo kan je vergelijken hoeveel je ongeveer nodig hebt. De derde specificatie is het aantal megapixels van de camera. Wanneer je mooie foto’s wil maken, moet je toch wel denken aan rond de 10 megapixels. De laatste specificatie is het besturingssysteem. Deze specificatie komt terug in de volgende alinea.Besturingssysteem

Een besturingssysteem is het programma dat op je telefoon geïnstalleerd staat. Het besturingssysteem zorgt eenvoudig gezegd voor de design en inhoud van je telefoon.


Het besturingssysteem dat op de mobiele telefoon in Nederland het meest gebruikt wordt, is Android. Dit komt doordat dit besturingssysteem op verschillende merken telefoons wordt gebruikt. Het daarna meest gebruikte besturingssysteem is iOS van Apple. Dit betekent dat wanneer je een iPhone koopt er automatisch iOS op geïnstalleerd staat. Andere bekende besturingssystemen zijn Blackberry OS en Windows Phone.

Net als we loyaal zijn aan bepaalde merken zijn we ook loyaal aan een besturingssysteem. We zijn nou eenmaal ‘gewend’ aan een bepaald systeem en vinden het lastig om te veranderen en over te stappen naar een ander systeem. Ook deze factor kan je helpen om een mobiele telefoon te kiezen.

Het aantal simkaarten

Tegenwoordig gebruiken we onze eigen telefoon vaak ook voor zakelijk gebruik. Het liefst houd je dit gescheiden, maar hoe doe je dat?

Een klein selectiepunt dat niet voor iedereen geldt, maar wel ideaal is, is het aantal simkaarten dat je kan inpluggen in je mobiele telefoon. Voor veel mensen niet van belang maar wanneer je twee verschillende telefoons hebt, één voor werk en één voor privé is het een erg praktische oplossing. Tegenwoordig zijn er mobiele telefoons op de markt waar je twee simkaarten kan inpluggen. Dit wordt een ‘dual-sim smartphone’ genoemd. Door het inpluggen van twee simkaarten ben je op beide nummers bereikbaar maar het is ook mogelijk om één simkaart uit te zetten wanneer je bijvoorbeeld niet bereikbaar wil zijn.

Reviews op het internet

Wanneer je maar niet de keuze kan maken tussen een mobiele telefoon is het handig om reviews te gaan lezen. Het internet stikt van de reviews, en die komen heel goed van pas tijdens jouw zoektocht. Als je een mobiele telefoon koopt weet je niet wat je kan verwachten en ga je er van uit dat deze jaren mee gaat. Helaas is het in werkelijkheid anders en hebben ze zo af en toe reparatie nodig. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan kan je op verschillende websites reviews vinden zodat je weet wat de gebreken zijn en wat je kan doen om deze bijvoorbeeld te voorkomen. Het komt vaak voor dat de batterij snel leeg raakt. Vind je het niet erg om er één keer in de zoveel tijd een nieuwe batterij in te laten zetten? Dan is dat geen probleem. Vind je dit een groot probleem? Dan is een andere telefoon een betere keuze.

Prepaid, sim-only of abonnement

Het is steeds gebruikelijker om een mobiel abonnement te nemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en betaal je maandelijks hetzelfde bedrag. Tevens is het vaak financieel aantrekkelijker om een abonnement af te sluiten. Deze zijn vaak voordeliger dan prepaid simkaarten. Wanneer je een paar maanden op vakantie gaat, blijf je doorbetalen voor het mobiele abonnement. Ook tussen mobiele abonnementen zijn verschillende keuzes. Je kan kiezen tussen een (iets duurdere) 1-jarig abonnement of een (wat goedkopere) 2-jarig abonnement.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1549x
Toegevoegd: 28-01-2019 09:17
Gewijzigd: 31-01-2019 16:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!