Alles wat je moet weten over motorkleding

Alles wat je moet weten over motorkleding

Alles wat je moet weten over motorkledingAls je op zoek gaat naar motorkleding dan is de keuze tegenwoordig enorm. Er zijn veel verschillende merken, materialen en types motorkleding.

De juiste outfit voor op de motor verzamelen is dan ook lastig. Zeker voor beginnende motorrijders. Daarom hebben wij in dit artikel alles wat je moet weten over motorkleding voor je op een rijtje gezet om je te helpen.

Verschillende materialen motorkleding

Als motorrijder is het altijd verstandig om hoge kwaliteit motorkleding te dragen voor de beste bescherming. Als je op zoek gaat naar goede motorkleding dan krijg je meestal te maken met drie verschillende materialen, namelijk: textiel, kevlar en leer. Maar welk materiaal is de beste keuze? En wat zijn de eigenschappen van de verschillende materialen? Lees in dit artikel de voor- en nadelen van de verschillende motorkleding materialen.

Textiel motorkleding

Motorkleding van textiel is voor veel motorrijders de beste keuze bij woon- werkverkeer. Dit komt doordat textiel erg functioneel is en daarom ook gemakkelijk te dragen is over gewone kleding. Het materiaal textiel staat bekend om de uitstekende ventilatie en is meestal waterdicht. De waterdichtheid wel even checken voordat je textiel motorkleding koopt. Een ander voordeel van motorpakken van textiel is dat ze vaak bestaan uit verschillende uitneembare lagen, waardoor je het motorpak bij verschillende temperaturen kan dragen. De juiste pasvorm is bij een motorpak van textiel wel erg belangrijk om te voorkomen dat de kleding bij hogere snelheden gaat klapperen. Het nadeel van motorkleding van textiel is dat de bescherming matig is. Als je onderuit gaat met textiel motorkleding dat biedt het materiaal niet de beste bescherming als het gaat om afvoeren van de hitte.

Kevlar jeans

Sinds 2010 zijn Kevlar motorbroeken te koop. Deze speciale motorbroeken hebben het uiterlijk van een gewone jeans, maar biedt meer bescherming. Ook zij Kevlar jeans enorm comfortabel, waardoor je ze na je motorrit ook prima op je werk aan kunt houden. Je ziet namelijk bijna niet het verschil met normale jeans. Van de verschillende materialen in dit artikel is Kevlar wel het minst beschermd.

Leren motorkleding

Voor de meeste motorrijders is leer de beste keuze als het gaat om kopen van de juiste motorkleding. Leren motorkleding heeft een uitstekende pasvorm doordat het leer zich naar verloop van tijd vormt naar je lichaam. Ook is leer het meest slijtvast van alle motorkleding materialen. Bij een valpartij biedt leer dan ook de best mogelijke bescherming. Het nadeel van leren motorkleding is dat het niet waterdicht is, waardoor je bij regen een extra regenpak moet dragen.


Motorhelm koopadvies

Na het vinden van de juiste motorkleding moet je natuurlijk ook nog op zoek naar een nieuwe motorhelm. Bij het kopen van een motorhelm is het verstandig om goed onderzoek te doen naar de verschillende types, materialen en de juiste pasvorm. Allereerst moet er gekeken worden naar welk type motorhelm voor jou het meest geschikt is. Hieronder hebben wij onze adviezen op een rijtje gezet. Zo weet je precies waarop je moet letten.
Het type motorhelm is enorm belangrijk als je een motorhelm wilt kopen. Motorhelmen zijn er in verschillende soorten en hebben allemaal hun eigen kenmerken. Voor iedere situatie is er wel een ander type helm dat geschikt is. Daarbij kan het ook zo zijn dat je als brildrager het beste een bepaald type helm kan dragen.

Het blijft een persoonlijke keuze en velen kiezen altijd hetzelfde type motorhelm. Iedere helm heeft zo zijn eigenschappen. Een jethelm geeft je een vrij gevoel en is zeer aangenaam om te dragen in de zomer. Maar met een integraalhelm heb je weer veel minder last van windruis.
Als je een type motorhelm hebt gekozen kom je bij het volgende: de helmmaat. Bij het kopen van een nieuwe motorhelm is de juiste maat kiezen natuurlijk enorm belangrijk. Je motorhelm maat opmeten is heel gemakkelijk. Meet met een centimeterband de hoofdomtrek 2,5 centimeter boven de wenkbrauwen. Vervolgens kan je de juiste maat motorhelm vinden door je hoofdomtrek in de matentabel te zoeken. Als je een motorhelm koopt kan deze beter te krap zitten dan te ruim. Een wat te krappe helm zal zich nog gaan vormen naar het hoofd. Terwijl een ruime helm niet goed aansluit om het hoofd.

Ook bij een motorhelm kopen heb je de keuze uit verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor een motorhelm met een buitenschaal van glasvezel of polycarbonaat. Het voordeel van het materiaal glasvezel is dat dit een langere levensduur heeft dan een helm met een buitenschaal van polycarbonaat. Als het gaat om de beste bescherming zit er weinig verschil tussen deze materialen. Beide bieden een erg goede bescherming. Na het kopen van een motorhelm is het belangrijk om deze helm goed te onderhouden. Door je motorhelm regelmatig goed schoon te maken blijft de helm in goede conditie en zal die langer meegaan.

Motorhandschoenen

Het dragen van motorhandschoenen is enorm belangrijk als je gaat motorrijden. Bij een val zijn je handen na je hoofd het meest kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om goede motorhandschoenen te kopen om jouw handen te beschermen. Als je valt met de motor dan is de kans enorm groot dat je handen schaafwonden oplopen. Je moet er niet aan denken wat er van je handen overblijft als je geen motorhandschoenen draagt, daarom is het van groot belang om altijd motorhandschoenen te dragen als je motor gaat rijden. Naast de bescherming bij een val, beschermen de handschoenen ook tegen kou, regen en vliegende objecten.

Goede motorhandschoenen bieden bescherming bij verschillende weersomstandigheden. Je hebt voor ieder seizoen motorhandschoenen. In de winter is het erg fijn om lekkere warme winter motorhandschoenen te dragen om je handen te beschermen tegen de kou. Motorhandschoenen zorgen er niet alleen voor dat je comfortabel kunt motorrijden zonder koude handen, maar ook hierbij geldt een belangrijk veiligheidsaspect. Door goede motorhandschoenen te dragen wordt je hand beschermd om goed te kunnen blijven remmen en schakelen. Verkleumde en bevroren handen zorgt ervoor dat je minder gevoel hebt, waardoor remmen en schakelen lastiger gaat. Dat wil je natuurlijk niet op de motor, kies daarom altijd voor goede motorhandschoenen.

Bij het kopen van motorhandschoenen heb je keuze uit de materialen leer en Goretex. Waarbij leren motorhandschoenen ideaal zijn voor bij warm weer en Goretex handschoenen de beste keuze zijn bij kouder weer. Goretex motorhandschoenen zorgen ook voor droge handen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BrianA
Aantal keer gelezen: 1898x
Toegevoegd: 11-11-2019 13:23
Gewijzigd: 12-11-2019 09:18

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3350 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!