Opbergboxen: breed assortiment voor veel toepassingen

Opbergboxen: breed assortiment voor veel toepassingen

Opbergboxen: breed assortiment voor veel toepassingenWe zijn verzamelaars en om onze spullen op te slaan, kunnen we tegenwoordig beschikken over allerlei handige opbergsystemen. Opbergboxen in alle soorten en maten, van goede kwaliteit en in alle prijsklassen.

Gek op schoenen 

Iedereen heeft schoenen nodig om zich op straat te begeven, maar voor Madelien van Roosendaal is het meer dan dat. Zij is zeer modebewust en vooral dol op schoenen. Als klein meisje al speelde ze constant met de schoenen van haar moeder, het liefst die met de hoogste hakken. Het is ondertussen een ware hobby van haar om schoenen te verzamelen. Elk paar heeft zo een eigen historie. De blauwe sneakers roepen bij haar de vakantie van vorig jaar op, in Portugal. Op de lichtblauwe pumps leerde ze haar vriend kennen. De zwarte slippertjes horen bij het thuiskomen en uitrusten van haar werk.
Madelien is dermate verknocht aan haar schoenen dat ze, als ze uit de mode zijn of afgedragen, moeite heeft de schoenen van de hand te doen. Daarom heeft ze een paar jaar geleden voor de dierbaarste exemplaren opbergboxen aangeschaft. Met daarop aangetekend het verhaal achter elk paar schoenen. Ze heeft nu al zeker een tiental paar zo opgeslagen. Daarnaast heeft ze besloten ook voor de schoenen die ze nog draagt een opbergbox te kopen. Daardoor blijven ze beter behouden en kan ze de schoenen gemakkelijk wegzetten of zelfs stapelen in de kledingkast.

Handige Harry

Harry van Velzen houdt van klussen. Hij is thuis eerder in het schuurtje te vinden dan in het woonhuis en altijd wel iets aan het fabriceren of repareren. Tot voor kort verzamelde hij alles in doosjes, gebruikte sigarenkistjes, oude blikken en losse plastic zakjes. Totdat hij merkte dat hij daardoor soms meer tijd kwijt was met het zoeken van bepaalde gereedschappen en ijzerwaren, dan dat hij werkelijk bezig was met klussen.
Op het moment dat hij bij de groothandel een hele rij opbergboxen zag staan, wist hij wat hem te doen stond. Hij besloot een goede opbergbox aan te schaffen. Het assortiment was groot, dus het duurde een tijdje voordat hij een keus wist te maken. Harry besloot uiteindelijk voor een wat grotere assortimentsbox van hard plastic, met sluiter en genoeg compartimenten om alle kleine, losse ijzerwaren in op te slaan: schroeven in verschillende maten, muur- en houtspijkers, pluggen, bouten, moeren, scharnieren, slotjes, veertjes, batterijen, et cetera. Een ideale oplossing, want hij kon de box meedragen als een soort koffertje en bij het openen ervan in één blik zien wat erin zat en vinden waar hij naar op zoek was.
Harry vond het zo prettig werken, zo overzichtelijk, dat hij al snel besloot er een paar assortimentsboxen bij te kopen, voor andere kleine prullen die altijd ergens rondslingerden. Hij had zelfs een speciale box moeten aanschaffen voor zijn vrouw Anne, omdat die er naalden, garen, knopen en ander naaigarnituur in wilde opslaan.
Eerlijk gezegd vond hij het alleen al een uitdaging om in de winkel het aanbod aan opbergsystemen te bestuderen en de juiste keuze te maken. De een nog ingenieuzer dan de ander. Er waren kleine en grote opbergdozen, liggende, staande, zelfs opbergboxen met wieltjes. Omdat hij voor elke opbergbox wel een bestemming kon bedenken, had hij ze eigenlijk allemaal wel mee naar huis willen nemen. Een kleinere plastic opbergdoos met gescheiden vakken voor de postzegelverzameling van zijn vader, een ietwat grotere voor de oorbellen van zijn dochter Lotte, iets vergelijkbaars voor de voetbalkaartjes van zijn zoon Boud. En elke keer weer, aan het einde van de hele rij raakte hij niet uitgekeken op een complete gereedschapstrolley, gemaakt van ABS - een harde, sterke kunststof - waarin hij al zijn werkgerei kwijt zou kunnen en die hij gemakkelijk kon verplaatsen door de wieltjes die eronder zaten. Volgens Anne droomde hij van die mobiele gereedschapskist en dus besloot ze voor zijn laatste verjaardag de opbergbox op wieltjes voor hem te kopen. Je kon Harry werkelijk niet gelukkiger maken.

Een ware keukenprinses

Ans van Wiesen heeft als grootste liefhebberij koken. Ze bedenkt elke dag wel iets nieuws en het liefst iets uit een vreemd land, zo exotisch mogelijk. Het nadeel is natuurlijk dat ze voor die passie altijd van alles in huis moet hebben. Niet alleen keukenapparaten en ander kookgerei, maar natuurlijk ook een flinke voorraad aan voedingswaren. Om met name deze laatste categorie - meel, suiker, sausen, aardappelen, kruiden, groenten en fruit - een plaats te geven heeft ze onlangs een serie open, stapelbare opbergboxen gekocht die ze precies tussen het aanrecht en de koelkast heeft kunnen plaatsen. Opgeruimd staat netjes, dacht ze, maar daarbij weet ze nu altijd precies over welke levensmiddelen ze beschikt en kan de etenswaren gemakkelijk uit de schappen halen op het moment dat ze aan het koken is.
Haar vriend Jean kon zich ook in de aanschaf van de opbergboxen vinden, want hij mag dan een ware keukenprinses hebben getrouwd, in het weekeinde wil hij haar rol in de keuken nog wel eens overnemen.
Mobiel op vakantie

Arie en Gea gaan al zo’n twintig jaar elke zomer met de caravan op vakantie. Meestal naar Frankrijk, maar soms ook naar andere landen, zoals laatst naar Oostenrijk. Uiteraard is het zaak om de caravan zo goed mogelijk te bepakken en de meest ideale oplossing is zoveel mogelijk mee te nemen in opbergboxen. Zo handig, dat er geen jaar voorbij is gegaan of het echtpaar kocht er een nieuw opbergsysteem bij. Sterker nog, opbergboxen kopen hoorde al spoedig bij de voorbereiding op iedere nieuwe reis. Dit jaar kocht Arie een gereedschapstas - een handige box omgeven door een nylon tas. Ideaal bij het laden en lossen, maar ook als Arie weer eens buiten aan de slag moest - een reparatie aan de caravan, de barbecue of de fietsen.
Je kunt het zo gek niet bedenken ...

Er bestaat voor elke verzameling spullen een opbergbox. Klein, groot, van plastic of ander kunststof, soms van metaal of aluminium. In alle prijsklassen, vanaf enkele euro’s tot een paar honderd euro. Opbergboxen voor een enkel kledingstuk, zoals je schoenen. Plastic opbergboxen met compartimenten voor al je losse ijzerwaren: spijkers, schroeven, pluggen, bouten, moeren en ander hang- en sluitwerk. Grotere opbergdozen voor je gereedschap, waarin vaak ook plaats is voor wat kleinere ijzerwaren. Er bestaan daarnaast complete gereedschapskoffers, verrijdbare opbergboxen en zelfs hele meubels met handige laden en wieltjes. Ideaal voor in huis, tuin en keuken, maar al veel eerder ontdekt door de professional die iedere dag de baan op moet en goed voorbereid bij zijn klanten wil arriveren.
Een opbergbox kopen? Zo handig, dat je je na aanschaf meestal meteen afvraagt waarom je dat niet eerder hebt gedaan.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: DutchDo
Aantal keer gelezen: 2528x
Toegevoegd: 09-07-2019 15:36
Gewijzigd: 13-07-2019 14:57

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!