Alles wat je wil weten over mascara!

Alles wat je wil weten over mascara!

Alles wat je wil weten over mascara!Mascara is misschien wel de meest gebruikte make-up. Maar waar komt mascara eigenlijk vandaan? Hoe breng je het aan? En welke verschillende soorten mascara zijn er tegenwoordig? Op welke manieren kun je het gebruiken? Alles wat er over mascara te leren valt, vind je in dit artikel!

Herkomst mascara

Inmiddels weten we dat meer dan 3000 jaar voor onze jaartelling, men al bezig was met schoonheid en het verbeteren hiervan. Zo maakten de oude Egytenaren een donkere rand om hun ogen om deze sprekender te maken. In deze tijd werd er ook een goedje gemaakt wat een soortgelijke functie had als mascara. Dit werd gemaakt van een aantal natuurlijke producten, namelijk: koolstof, honing, malachiet, galena en krokodillenpoep (!)
Toen het Romeinse Rijk viel, verdween ook dit product. Pas rond de 19e eeuw werd dit product weer gemaakt door mensen thuis of door bijvoorbeeld de plaatselijke apotheker. Pas in 1917 kwam de eerste doorontwikkelde mascara voor dagelijks gebruik op de markt. Dit product bestond eigenlijk uit niks meer dan houtskool, vaseline en een natuurlijke was. Een merk wat al sinds de jaren 70 hoge kwaliteit make-up maakt is Pupa Make-up. De mascara’s van dit merk zijn sinds de start van het merk ver doorontwikkeld en bieden geweldige resultaten.

Waar wordt mascara voor gebruikt?

Mascara wordt dus al eeuwenlang gebruikt. Maar waarvoor precies? Mascara is een relatief dikke vloeistof die gebruikt wordt om de oogwimpers te kleuren en benadrukken. Door het gebruik van mascara vallen ogen meer op en lijken ogen vaak groter en sprekender.
Mascara wordt vaak aangebracht met een borsteltje. Mensen met lichte wimperharen hebben extra veel baat bij het gebruik van mascara. Je zou zelfs kunnen gaan voor een extra zwarte mascara waardoor je de wimpers extra pigment geeft. Omdat lichte wimperharen zonder product niet erg opvallen, krijgen ogen met lichte wimperharen op deze manier een echte boost.

De verschillende soorten mascara  

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten mascara te verkrijgen. Iedere soort mascara heeft een eigen kracht. De populairste mascara’s zijn:

  • Mascara voor meer volume;  
  • Mascara voor meer lengte;
  • Mascara voor meer krul;
  • Verzorgende mascara;

Door mascara voor meer volume te gebruiken, lijkt het alsof je een vollere wimperlijn hebt. Mascara voor meer lengte zorgt ervoor dat de wimpers langer lijken. Mascara voor meer krul is geschikt voor mensen met natuurlijk rechte wimpers. Met deze mascara ontstaat er namelijk meer krul. En tot slot zijn er mascara’s die ontwikkeld zijn om de wimpers te verzorgen. In deze mascara’s zitten extra verzorgende ingrediënten zoals oliën en mineralen. Ben je nog op zoek naar mascara waardoor jouw ogen beter opvallen? Pupa mascara zorgt ervoor dat jij jouw wimpers kan laten stralen. In uitgebreide assortiment van Pupa Make-up vind je alle verschillende soorten mascara.

De beste manier om mascara aan te brengen

Ben je op zoek naar de beste manier om mascara aan te brengen? Door onderstaande stappen heb je binnen no-time een prachtige oogopslag!

  1. Krul je wimpers met een wimperkruller (optioneel).
  2. Breng een primer aan (optioneel).
  3. Breng de eerste laag mascara aan door het borsteltje horizontaal over de wimpers te bewegen.
  4. Breng de tweede laag mascara aan door met het borsteltje verticaal de lengte van de wimpers te volgen.
  5. Breng een derde laag mascara aan door met een zigzaggende beweging door de wimpers te gaan. Op deze manier plakken de wimpers niet aan elkaar en mis je geen enkele wimper.
  6. Vergeet de onderste wimperrand niet. Door een dun laagje aan te brengen voorkom je klontjes en ziet je oogmake-up er verzorgd uit.
Na het doorlopen van deze stappen zal je zien dat je wimpers voller en langer lijken. Ook zal de mascara goed blijven zitten. Verderop in dit artikel bespreken we hoe je de mascara er weer afhaalt zonder je wimpers te beschadigen. 


Waterproof of op waterbasis?

Naast de verschillende soorten mascara kun je ook nog eens kiezen uit waterproof (watervast) of mascara op waterbasis. Wat zijn de voor- en nadelen van deze opties? Hieronder vind je een overzicht per mascara soort.

Voor- en nadelen mascara op waterbasis

 + Gezonder voor je wimpers
 + Vaak goedkoper dan waterproof mascara
 + Gemakkelijker te verwijderen
 - Kans op vegen
 - Kan niet tegen tranen of water

Voor- en nadelen waterproof mascara

 + Geeft niet af
 + Kan tegen tranen en water (dus je kan er gewoon mee zwemmen)
 - Droogt de wimpers sneller uit
 - Lastiger te verwijderen

Bepaalde ingrediënten die in waterproof mascara zitten zorgen ervoor dat de mascara niet afgeeft wanneer je er overheen wrijft en niet uitloopt wanneer het in contact komt met water. Maar deze ingrediënten zorgen er ook voor dat je wimpers uitdrogen. Dus wanneer je in regenachtig weer terecht kan komen of naar het zwembad gaat biedt de waterproof variant een uitkomst. Is dit niet het geval dan is een mascara op waterbasis beter voor je wimpers.

Voor welke kleur ga je?

De meest verkochte kleuren mascara zijn bruin en zwart. Maar ook blauw is al jaren een populaire kleur. Steeds vaker zie je ook mascara in andere felle kleuren in de schappen.  Denk hierbij aan groen, roze, wit, geel en glitter mascara.

Mascara kan een make-uplook helemaal afmaken. Ga voor zwart, bruin of blauw voor een meer casual look. Heb je een feestje of wil je een keer iets anders uitproberen? Weest niet bang om voor een fellere kleur te gaan!

Wat kun je doen als het klontert

Wanneer je mascara bijna leeg is of gewoon al wat ouder is, kan de mascara uitdrogen. Dit kan resulteren in mascara met klontjes of mascara die niet meer goed smeert. Gelukkig hebben we hier een super handige tip voor!

Door 2 tot 4 druppels lenzenvloeistof, oogdruppels of micellair water in het busje van je mascara te doen, wordt de mascara weer vloeibaar. Wanneer je mascara op waterbasis hebt, kunnen een paar druppels water ook al helpen. Waterproof mascara gaat daarvan alleen maar meer klonteren!

Hoe verwijder je mascara?

Het is belangrijk om je mascara te verwijderen voordat je naar bed gaat. Door met mascara te gaan slapen kunnen je wimpers namelijk beschadigen, uitdrogen en kan een onzuivere huid ontstaan.

Om mascara te verwijderen gebruik je een wattenschijfje met oogmake-up remover. Sluit je ogen en druk het wattenschijfje een paar seconden op de wimpers. Veeg vervolgens het wattenschijfje van de wimperrand naar de wimperuiteinden. Herhaal dit tot de mascara is verdwenen.

Welke mascara past bij jou?

Op basis van bovenstaande informatie kun je een keuze maken welke mascara het beste bij jou past. Maak de keuze tussen meer volume, krul, verzorging of lengte. Of ben je op zoek naar een mascara die dit allemaal combineert? Dan is de Pupa VAMP! Mascara een goede optie!
Dit is geschikt voor ieder type oogwimper.

Kijk verder goed naar de situaties waarin je terecht zult komen, zodat je een goede afweging kan maken tussen mascara op waterbasis of waterproof mascara. En heb je een feestje of wil je opvallen met je oogmake-up? Ga dan eens voor mascara met een kleurtje of glitters!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BellaMilan
Aantal keer gelezen: 1107x
Toegevoegd: 15-04-2022 13:09
Gewijzigd: 21-04-2022 10:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!