Dakmaterialen

Altijd van de juiste dakmaterialen voorzien

DakmaterialenHeeft u last van een lekkage? Een lekkage is altijd vervelend en komt vaak ongelegen. Oorzaken van een lekkage zijn als er onderdelen niet waterdicht zijn aangesloten. In de meeste gevallen kunt u dit niet zien en zou je een specialist er naar moeten laten kijken. Door kleine verschillende kieren en hoeken kan het water binnen komen.

Altijd van de juiste dakmaterialen voorzien

Heeft u last van een lekkage? Een lekkage is altijd vervelend en komt vaak ongelegen. Oorzaken van een lekkage zijn als er onderdelen niet waterdicht zijn aangesloten. In de meeste gevallen kunt u dit niet zien en zou je een specialist er naar moeten laten kijken. Door kleine verschillende kieren en hoeken kan het water binnen komen. Als u zelf erg handig bent en de lekkage zelf kunt oplossen. Heeft u alleen de juiste dakmaterialen nodig. Bent u opzoek naar de juiste dakmaterialen voor uw dak? Hieronder worden verschillende methodes en materialen uitgelicht.

Een dak heeft regelmatig onderhoud nodig om een duurzame waterdichtheid te realiseren. Voor een langere levensduur zal het dak op de volgende punten goed onderhouden moeten worden. De toegepaste dakbedekking, de toegepaste materialen, ligging en afschoot. Dit valt onder dakwerken. Er zijn een aantal producenten voor de dakbedekking waaruit u kunt kiezen om de juiste dakbedekking op het dak te plaatsen.

Tegenwoordig zijn er op de markt veel verschillende soorten dakbedekking te verkrijgen. Al deze vormen van dakbedekking beschikken over hun eigen kwaliteiten en hebben verschillende eigenschappen. Ook komen er steeds meer varianten op de markt die geschikt blijken te zijn voor het bedekken van daken. De producenten van de dakbedekking richten zich vaak op duurzaamheid. Milieuvriendelijkheid is iets wat de laatste jaren steeds meer van belang is en waar steeds meer rekening mee wordt gehouden.

EPDM is een synthetisch rubber en is onderhoudsvrij, milieuvriendelijk. EPDM dakbedekking gaat gemiddeld 30 jaar mee mits het goed onderhouden wordt. EPDM dakbedekking wordt gelijmd. Dit is een nieuwe manier van een dak bedekken wat veel milieuvriendelijker is. Vroeger werd vooral de dakbedekking gebrand waardoor er veel giftige stoffen tijdens het plaatsen vrijkwam. Ook is deze nieuwe manier efficiënter en veel sneller.

Icopal

Icopal is een producent van veel gerelateerde materialen voor daken en waterafdichting waar bitumen en kunststof dakbedekking onder valt. Het bedrijf voelt zich verantwoordelijk voor het milieu. Ze produceren voor platte, licht hellende en hellende daken. Dat Icopal vooruitstrevend wil blijven zorgt ervoor dat de ze veel onderzoeken doen in dakbedekking. Dit is voor Icopal erg belangrijk en hier willen ze ook vooruitstrevend in zijn.

Firestone EPDM-dakbedekkingssystemen

Ook Firestone is een toonaangevende producent. Dankzij hun bewezen prestaties, duurzaamheid en flexibiliteit domineert Firestone de markt van éénlaagse dakbedekkingsmaterialen. Door het gebruik van Firestone Rubbergard EPDM-dakafdichtingssysteem gaat uw dak langer mee! U realiseert een duurzame afdichting. Het is ook een milieuvriendelijke keuze. Er worden namelijk geen giftige stoffen tijdens de productie en plaatsing afgescheiden en het materiaal is recyclebaar.

De EPDM folie heeft een levensduur van minimaal 40 jaar en wordt brandvrij aangebracht. Door de lekkages bij EPDM dakbedekking te beperken wordt er zoveel mogelijk uit een stuk gemaakt.


Resitrix EPDM

Met Resitrix EPDM heeft u zeker een duurzaam product op uw dak liggen. Deze producent heeft zijn roots verdient als invoerder van EPDM-rubber. Het materiaal bestaat uit een glasvezel-gewapende EPDM toplaag met een bitumineuze onderlaag en heeft een hoog rekvermogen. Het is zo’n sterk materiaal dat het ook voor brugdekken en tunnels wordt gebruikt. Het kan zelfs op bestaande bitumen lagen worden aangebracht.

Ook is Resitrix EPDM brandveilig. Het voldoet als enige aan de brandklasse A1. Met de Alulon MF coating wordt de temperatuur op het dak gemilderd en de zon weerkaatst. Alulon MF zorgt ook voor helder regenwater want het houdt mos- en algengroei tegen op het dak.

Er zijn veel verschillende varianten van Resitrix voor verschillende toepassingen zoals, dakbedekking, platte daken, groendaken, sporthallen, dakgoten, parkeerdaken, hellingsbanen, brugdekken en tunnels.

Groendak

Groendak wordt ook steeds meer gebruikt. Bij groendak moet men denken aan dakbedekking in de vorm van planten en mos en dergelijke. Als eerst wordt bijvoorbeeld een laag Firestone EPDM dakbedekking geplaatst. Bovenop de dakbedekking moet eerst een drainagemat komen. Vantevoren wordt er op de dakbedekking een wortelwerend doek geplaatst. Vervolgens worden er matten met beplanting aangebracht. Denk hierbij aan mos sedum bedekking en struiken.

Een groendak verhoogd de levensduur van uw dak en zorgt voor een betere geluidsisolatie. Ook zuivert het groendak de lucht van fijn stofdeeltjes. Wat ook een voordeel is aan een groendak is dat het water tegenhoud. Hierdoor zorg je voor waterbuffering waardoor het riool hevige stortbuien beter aan kan.

Voor- en nadelen van een plat dak

Het is goedkoper en makkelijker om een plat dak aan te laten leggen. Het nadeel van een plat dak is dat een plat dak een kortere levensduur heeft dan dat dakpannen op een hellende daken hebben. Nog een pluspunt is dat het ervoor zorgt dat u meer bruikbare vloeroppervlakte heeft in vergelijking met een hellend dak.

Voor- en nadelen van een hellend dak

Een hellend dak is duurder door de ingrijpendere werkzaamheden dan een plat dak. Een hellend dak heeft een langere levensduur. Onderhoud en eventuele herstellingswerken zijn minimaal. Bovendien is een hellend dak relatief gemakkelijk luchtdicht te maken waardoor je meer energie kunt besparen.

Zink Maatwerk

Vervolgens als u een keuze heeft gemaakt voor de dakbedekking dan is de afwerking belangrijk. Met zink maatwerk zijn er ondenkbaar veel toepassingen mogelijk. Het materiaal is uiterst onderhoudsvriendelijk en gaat lang mee. Ook door de flexibiliteit kan het materiaal in de meest diverse vormen worden toegepast waardoor het een karakteristieke uitstraling krijgt. Dit maakt zink tot op heden erg populair en wordt daardoor veel gebruikt in de daken industrie.

Hoogwaardige dakbedekkingsmaterialen

Bij Hodak Dakmaterialen is duurzaamheid en milieuvriendelijkheid erg belangrijk. Het bedrijf levert dan ook een breed assortiment van professionele dakmaterialen en toebehoren. In hun assortiment hebben ze ook Resitrix EPDM, Firestone Rubbergard EPDM en Icopal. Deze dakafdichtingsystemen zijn tevens geschikt voor licht hellende daken.

Hodak Dakmaterialen is gevestigd in Eindhoven en is een jonge en dynamisch groothandel in dakmaterialen. Zo leveren ze voor zelfstandige loodgieters tot grote dakdekkerbedrijven. Doordat ze een ruime voorraad hebben beschikken ze altijd over de juiste materialen en ze leveren de gewenste dakmaterialen ook op maat. U kunt het zelf ophalen maar ook eventueel laten bezorgen op locatie. Naast dakbedekking bieden we ook een breed assortiment aan daktoebehoren als daktrimmen, lichtkoepels, hemelwaterafvoeren en isolatiematerialen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Bouwleverancier
Aantal keer gelezen: 2161x
Toegevoegd: 22-06-2017 15:08
Gewijzigd: 24-06-2017 11:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!