Verschillende jaloezieën & de voordelen van jaloezieën

Verschillende jaloezieën & de voordelen van jaloezieën

Verschillende jaloezieën & de voordelen van jaloezieënHouten jaloezieën, aluminium, PVC, bamboe.. Houd jij het nog bij? In dit blog vertellen we je meer over de verschillende soorten jaloezieën.

Wat zijn jaloezieën?

Ondanks dat dit een zeer populaire vorm van raamdecoratie is, vertellen we je toch eerst iets over jaloezieën in het algemeen. Jaloezieën zijn een vorm van raamdecoratie waarbij verticale lamellen onder elkaar worden geplaatst. Deze lamellen kan je zelf bedienen, waarmee je eenvoudig je privacy en lichtinval kan bepalen. Je kan ze op allerlei verschillende breedten en hoogten, met verschillende kleuren en met of zonder ladderband laten fabriceren. Zo kan je je nieuwe raamdecoratie volledig aan laten passen op je huidige interieur.

De verschillende soorten jaloezieën

Oorspronkelijk werden de jaloezieën alleen geleverd in het materiaal aluminium. Dit materiaal is makkelijk te bewerken en was geschikt voor zowel in huis als op het kantoor. Later is hier de houten jaloezie bijgekomen omdat dit een warmere uitstraling aan het interieur biedt. Omdat dit vaak wat duurder uitvalt, is een alternatief ontworpen. Zo kwamen de PVC jaloezieën op de markt. En als laatste zijn de bamboe jaloezieën aan dit rijtje toegevoegd. Kortom, er is genoeg keuze. Tijd om alle verschillende soorten jaloezieën apart te bekijken? Lees dan vooral verder mee.

De voordelen van jaloezieën op maat

Jaloezieën op maat kennen veel voordelen. Zo kan je jaloezieën eenvoudig bedienen, waardoor je zelf de gewenste lichtinval in huis kan creëren. En doordat je de jaloezieën vrijwel altijd tot het kozijn hebt hangen, gaat er ook minder warmte via de ramen verloren dan bij andere vormen van raamdecoratie. Jaloezieën houden veel warmte tegen en zijn daarom goed isolerend. En als laatste voordeel zijn de verschillende jaloezieën in veel verschillende stijlen, kleuren en maten uit te voeren. Zo kan je je nieuwe jaloezie volledig naar wens samenstellen.

Aluminium jaloezieën op maat

We beginnen bij aluminium jaloezieën op maat omdat deze type jaloezieën als eerste op de markt kwamen. Deze jaloezieën, gemaakt van aluminium, zijn bij vele aanbieders te verkrijgen in verschillende lamelbreedten. Die verschillende lamelbreedten zorgen ervoor dat er voor elk raam een passende jaloezie te vinden is. Voor kleine ramen zijn jaloezieën met kleine lamelbreedte - zoals de 16mm aluminium jaloezieën - erg geschikt. Ze ogen rustig en er komt voldoende licht doorheen. De lamelbreedte die tegenwoordig erg populair is, zijn de 50mm jaloezieën. Deze zijn ook in een aluminium variant te verkrijgen. Ze hebben veel weg van de houten jaloezieën, maar zijn qua materiaal een stuk dunner en daardoor dus ook wat rustiger voor het oog. Het oog wil immers ook wat.

 Houten jaloezieën op maat

Als we het toch over houten jaloezieën hebben, pakken we het gelijk door. Houten jaloezieën zijn helemaal van nu. En dat terwijl dit type jaloezieën al flink wat jaren bestaat. Doordat men de aluminium jaloezieën wat te kil vond, zijn ontwerpers op zoek gegaan naar materiaal dat meer warmte toevoegt aan het interieur. Hout bleek een geschikt materiaal dat niet alleen de gewenste sfeer, maar ook warmte creëert in een woning.
Deze trendy vorm van raamdecoratie op maat is dan ook in veel verschillende woningen terug te vinden. Door de natuurlijke look kunnen ze goed gecombineerd worden binnen de botanische woonstijl, maar met een stoere zwarttint zijn deze houten jaloezieën ook goed geschikt voor het industriële interieur. En doordat houten jaloezieën een van de meest isolerende vormen van raamdecoratie op maat is, hebben veel mensen uiteindelijk gekozen voor deze stijlvolle raamdecoratie. Ook hier kan je kiezen uit verschillende lamelbreedten en kan je de jaloezie ook eventueel laten afwerken met ladderband.

PVC jaloezieën op maat

Door het materiaal zijn houten jaloezieën niet alleen heel luxe, maar ook erg duur. Daarom is gekeken naar materiaal dat dezelfde look biedt als houten jaloezieën, maar goedkoper aangeboden konden worden waardoor deze vorm van raamdecoratie voor meer mensen mogelijk zou zijn. Dat is het moment dat PVC jaloezieën het levenslicht zagen.
De verticale lamellen van PVC zijn wat zwaarder en dikker dan de aluminium jaloezieën en dankzij het flexibele, bewerkbare materiaal kunnen tegenwoordig ook houtnerven in de lamellen verwerkt worden. Hierdoor hebben deze jaloezieën nog meer weg van de houten jaloezieën. Daarnaast zijn dit type jaloezieën het makkelijkste schoon te maken vanwege het materiaal dat gebruikt is. Let wel op: als je PVC jaloezieën af wil laten werken met ladderband, zullen er meer ladderbanden gebruikt worden dan bij de twee hierboven genoemde typen jaloezieën. Dit komt doordat dit materiaal een stuk zwaarder is.

Bamboe jaloezieën

Last, but definitely not least: bamboe jaloezieën! Dit type jaloezieën zijn nog vrij nieuw en zijn daarom nog niet bij iedereen bekend. Bamboe jaloezieën zijn gemaakt van bamboe dat kwalitatief erg sterk is. En dat terwijl de lamellen erg dun zijn! De unieke look van deze bamboe jaloezieën zorgt direct voor meer luxe, sfeer en warmte in je woning.
Doordat bamboe van zichzelf al een bijzondere structuur heeft, zie je deze structuur ook terug in de jaloezieën. In deze jaloezieën zie je daarom ook veel verschillende kleuren terug. Beige, bruin, grijs en soms zelfs een vergrijsde groentint. Dat maken deze jaloezieën niet alleen heel uniek, maar zorgen deze jaloezieën ook direct voor meer luxe in uw woning.

Welke jaloezieën moet ik kiezen?

We snappen best als je door de bomen het bos even niet meer ziet. Er is immers zoveel keuze.. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat het kiezen van het juiste type jaloezieën een stuk makkelijker wordt!

  • Wij raden je altijd aan om kleurstalen aan te vragen. Veel aanbieders bieden zelfs de mogelijkheid om gratis kleurstalen aan te vragen. Zo kan je thuis bekijken welke kleur of welk type jaloezieën het beste past binnen je huidige interieur. 
  • Wat is je budget? Als je een klein budget hebt, zijn PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën met houtprint geschikte opties. Bamboe jaloezieën en houten jaloezieën zijn erg mooi en bieden veel luxe in het interieur, maar zijn wel een stukje prijziger. 
  • Welke kleur heb je in gedachten? Het is aan te raden om te kijken naar het huidige kleurenpalet van je interieur. Wil je een mooie en rustige balans creëren? Blijf dan binnen het kleurenpalet werken. Voor een botanisch interieur zijn dit houten jaloezieën in een bruintint, voor een Scandinavisch interieur zijn dit bijvoorbeeld witte aluminium jaloezieën op maat. Wil je echter een contrast toevoegen? Ga dan voor een kleur die je nog niet in je interieur hebt verwerkt of ga voor een kleur die je in je huidige woning al toepast, maar met een extra boost. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ladderband met een leuke print of een contrasterende kleur. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: demiwebleaders
Aantal keer gelezen: 2628x
Toegevoegd: 19-08-2019 15:58
Gewijzigd: 20-08-2019 09:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!