Verlijmde PVC vloeren

Verlijmde PVC vloeren

Verlijmde PVC vloerenDe vloer vormt letterlijk de basis van elke woning, winkel of eender welk ander pand. Het spreekt dan ook voor zich dat die van kwaliteit moet zijn en lang moet meegaan! Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel verschillende mogelijkheden als je op zoek bent naar een goede vloer en één van de populairste van dit moment zijn PVC vloeren.

PVC vloeren zijn handig, eenvoudig te plaatsen én te onderhouden. Daarbij komen ze voor zowat elke mogelijke woonstijl. Kies je daarbij voor een zogenaamde plak PVC vloer, dan geniet je van nog meer interessante voordelen. Wat meer informatie daarover is hier zeker en vast op zijn plaats!

Wat is een plak PVC vloer?

Een plak PVC vloer is een vloer die uit PVC bestaat en waarbij losse planken of onderdelen tegen elkaar moeten worden gelijmd. Een andere naam voor zo'n vloer is daarom ook wel een verlijmde PVC vloer.

De voordelen van een dergelijke vloer reiken erg ver. Als je meer comfort, stijl én duurzaamheid in de woning, winkel of bedrijf wil krijgen, dan is een plak PVC vloer zeker het overwegen waard. Wat zijn nu enkele voordelen van zo'n vloer? Een overzicht:

1. Een plak PVC vloer op maat

Eerst en vooral is een dergelijke vloer een goede investering aangezien je de gehele vloer eigenlijk helemaal naar wens kan indelen. De PVC vloer is erg dun, waardoor ze ook gemakkelijk te snijden is. Als je dus je vloer in een uniek patroon wil leggen of snel komaf wil maken met vervelende hoekjes en kantjes in de ruimte - dan is kiezen voor een PVC plak vloer een must. Daarbij komt ook dat dergelijke vloeren uit verschillende stroken bestaan, die je in eender welke richting tegen elkaar kan plakken.

2. Een gelijmde PVC vloer voor eender welke woonstijl

Een tweede belangrijke voordeel is dat een PVC gelijmde vloer voor zowat elke woning gebruikt kan worden. PVC is een materiaal dat gemakkelijk bewerkt kan worden met patronen, kleuren en kleurschakeringen. Daarom is het dan ook een populaire optie voor huishoudens die precies de goede vloer zoeken die bij hun woonkamer, winkel of keuken past. Van PVC vloeren met houtmotief en een warme kleur tot moderne varianten die in gebroken wit zijn gekleurd - alles kan als je kiest voor een dergelijke vloer.

3. Een PVC plak vloer tegen de koude

Vervolgens is het ook een goed idee om voor een dergelijke vloer te kiezen als je je pand beter wil isoleren. PVC is immers een uiterst goed isolerend materiaal, waardoor zelfs een dunne vloer de ruimte goed beschermt tegen ongewenste koude. Dit is vooral handig als je de vloer legt boven de kelder of als de ondergrond tijdens de winter een stuk kouder wordt. PVC beschermt echter ook heel goed tegen warmte, wat tijdens de zomer dan weer handig is!

4. Een stille vloer dankzij PVC

De isolerende eigenschappen van een PVC plakvloer gaan echter nog verder. Zo is het materiaal ook erg geluiddempend, waardoor je meer comfort kan creëren in de woning. Op de vloer wandelen, meubels verschuiven of iets laten vallen zullen voor onderliggende verdiepingen nauwelijks lawaai veroorzaken. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen die in een appartement wonen voor een dergelijke vloer kiezen!

5. Een duurzame investering

Hoewel PVC erg dun is - en dus ook gemakkelijk te snijden - is het toch een heel stevig en duurzaam materiaal. Een nieuwe vloer kopen is een heuse investering en je wil dan ook dat je er nog lang van kan genieten. Ga je voor een plak PVC vloer, dan kan je er zeker van zijn dat die lang meegaat en dat je dus heel wat geld kan besparen op de lange termijn.


De verschillende met een click PVC vloer

Bij de zoektocht naar een degelijke PVC vloer wordt hoe dan ook de click PVC vloer als optie beschikbaar. Vaak weten mensen niet zo goed wat de verschillen tussen de twee zijn, waardoor ze een verkeerde aankoop doen voor hun situatie. Het volgende overzicht geeft duidelijk weer op welke manier beide vloeren zich onderscheiden, zodat het gemakkelijker wordt om een keuze te maken!

Een gelijmde PVC vloer is beter bij vloerverwarming

Eerst en vooral is een gelijmde vloer uit PVC een betere optie als je over vloerverwarming beschikt. Juist doordat de verschillende onderdelen van de vloer aan elkaar zijn gelijmd, vangen ze de warmte die van onderen komt beter op. Hierdoor zal de vloer nog warmer en gezelliger aanvoelen dan bij een click vloer. Een gelijmde PVC vloer is op het moment in combinatie met vloerverwarming de ideale vloer.

Een PVC gelijmde vloer is mooier afgewerkt

Daarbij is een dergelijke vloer beter afgewerkt dan een vloer die over click onderdelen beschikt. Door middel van lijm worden de verschillende stroken netjes tegen de rand van de kamer geplakt, waardoor het geheel veel verzorgder overkomt. Ook zijn er geen pinten nodig om de vloer af te werken en bespaar je dus ook heel wat geld!
Bovendien is een gelijmde vloer dunner, ongeveer 4 tot 5mm en hierdoor hoeven deuren niet korter gemaakt te worden.

Een PVC plakvloer is bestand tegen vocht

Ten slotte is een dergelijke vloer iets beter bestand tegen vocht en water dan een vloer die uit click delen bestaat. De lijm fungeert immers als een soort van isolerend materiaal, waardoor vocht van onderen onmogelijk de woning kan binnendringen. Dit is vooral interessant als de vloer zich boven waterleidingen of een kelder bevindt, waar het risico op vochtproblemen op zich al groter is.

Haal het beste uit je woning met een gelijmde PVC vloer!

Een verlijmde PVC vloer is hoe dan ook een aanwinst voor je woning en dat maken de bovenstaande voordelen duidelijk. De keuze tussen een verlijmde PVC vloer en een click PVC vloer mag dan niet altijd eenvoudig zijn, het is zeker de moeite waard om op onderzoek te gaan als je het beste uit je woning wil halen. Sowieso geeft een goed gelegde PVC vloer een meerwaarde dan een laminaat vloer.

Wil je genieten van kwaliteit en duurzaamheid? Dan is het eveneens belangrijk dat je vertrouwt op het aanbod van een gespecialiseerde verdeler van PVC vloeren. Op die manier weet je niet zeker dat je waarde krijgt voor je geld maar kan je ook nog eens advies vragen over alle mogelijkheden en welke voordelen en nadelen ze bieden. Een verlijmde PVC vloer behoort hoe dan ook tot de beste opties voor wie de woning gezelliger, energiezuiniger en duurzamer wil maken!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ricwit
Aantal keer gelezen: 873x
Toegevoegd: 09-10-2018 10:55
Gewijzigd: 17-10-2018 11:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2938 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!