Inbraakbeveiliging bedrijfspanden en woningen

Inbraakbeveiliging bedrijfspanden en woningen

Inbraakbeveiliging bedrijfspanden en woningenHet beveiligen van je bedrijfspand of woning is vaak iets wat door veel mensen wordt onderschat. Je denkt er pas over na wanneer het misgaat. Voornamelijk bij je bedrijf realiseert men zich pas hoe waardevol de spullen zijn die op het bedrijf aanwezig zijn wanneer ze worden gestolen. Hieronder voor zowel bedrijfspanden als voor woningen verschillende tips waarmee je voor de juiste veiligheid zorgt.

Verschillen woningen en bedrijfspanden

Er zitten grote verschillen in het beveiligen van bedrijfspanden en woningen. Hoewel er ook zaken zijn die overeenkomen vergt een bedrijfspand toch een hele andere aanpak van beveiliging. Hieronder daarom voor beide situaties adviezen over mogelijkheden voor de beste bescherming. Natuurlijk is de beste bescherming afhankelijk van iedere situatie en is er niet één situatie te noemen altijd het beste werkt.

De beveiliging bij bedrijfspanden

De beveiliging bij bedrijfspanden is heel uiteenlopend en bestaat uit verschillende segmenten. Er zijn bedrijven die het terrein vol hebben staan met dure machines en er zijn IT-bedrijven die waardevolle data op de servers hebben staan die daar absoluut niet kan verdwijnen. Uiteraard is het vanzelfsprekend dat voor deze beide bedrijven een andere vorm van bescherming nodig is. De belangrijkste aandachtspunten bij bedrijven is het terrein, het pand en het personeel en eventueel de digitale security.

Het personeel bij bedrijven en wie laat je binnen

Iedereen wil een goede band met het personeel en er vertrouwen in hebben dat je iedere persoon vol kunt vertrouwen vanaf het moment dat je ze aanneemt. Helaas is dit lang niet altijd mogelijk. Een goede screening voorafgaand aan het aannemen van personeel is geen onverstandige keuze. Zo weet je precies wie je aanneemt, wat problemen in de toekomst kan voorkomen. Naast je eigen personeel kun je dit ook doen bij je klantenbestand. Het screenen van je klantenbestand is in de meeste gevallen wel een taak voor een extern bedrijf. Ook is het goed om precies te weten wie je bedrijf binnenkomt. Het hebben van een receptie is een goede start, maar nog beter is het als hier een getraind persoon zit die precies weet wie er naar binnen en buiten gaat. Ook het inhuren of aannemen van een portierdienst is een optie. Dit komt helaas wel een stuk minder gastvrij over.


Dé experts in inbraakbeveiliging van heel Nederland

Het terrein beveiligen

Dan is er de beveiliging voor het terrein zelf. Een alarmsysteem bij bedrijfspanden is heel normaal. Alleen met een toegangscode of bijvoorbeeld pasjes is het mogelijk om het pand te betreden. Er kunnen ook sensoren op het terrein worden geplaatst die bewegingen detecteren. Deze kunnen zijn aangesloten op een alarm. Zodra er een alarm afgaat dan is het goed om te weten dat er zo snel mogelijk een beveiliger ter plekke is. Wanneer dit te lang duurt dan bestaat het risico dat de inbreker al lang weg is met de spullen waar hij op uit was.
Een van de meest gebruikelijke methoden is om camera's te installeren. Dit is dan ook een goede aanvulling op de alarmsystemen. Mocht iemand er toch in slagen om spullen bij jouw bedrijf te stelen dan is dit terug te zien op de beelden. In veel gevallen is het helaas niet mogelijk om iemand te herkennen op de beelden. Door een bivakmuts te dragen verbergen inbrekers zich op deze manier. Toch kunnen camera's de doorslaggevende factor zijn bij het vinden van de dader. Denk aan het inschatten van de lengte, huidskleur en eventueel andere factoren. Ook hebben ze nog een tweede functie. Dat is dat ze inbrekers er ook van kunnen weerhouden om überhaupt een poging te doen om bij jou in te breken.
Een laatste stap voor het beschermen van het terrein is om iemand te laten surveilleren. Groot voordeel is dat er direct iemand ter plekke is wanneer er wat gebeurt. Bewakers hebben verder een vergelijkbare functie als camerabeveiliging. Een potentiële inbreker die ziet dat er surveillance bij een pand aanwezig is zal er nog wel een keer goed over nadenken om daadwerkelijk in te breken.
Voor veel bedrijven kunnen de kosten voor beveiliging hoog oplopen, waardoor er wordt besloten om niet te kiezen voor bepaalde beveiliging. Dat is jammer, want zodra er een inbraak plaatsvindt kunnen de kosten nog hoger oplopen. Een alternatief om hoge kosten te voorkomen is door te kiezen voor collectieve beveiliging. Dit is mogelijk bij een bedrijventerrein. In dit geval wordt er gekozen voor bepaalde diensten, zoals camera's, beveiligers of alarmsystemen voor het hele terrein. De kosten kunnen onder de verschillende bedrijven worden verdeeld.
Heeft je bedrijf digitaal belangrijke gegevens of wordt er software ontwikkeld? Dan is het belangrijk dat de security hiervoor optimaal is. Enerzijds kun je hier speciaal iemand voor inhuren, maar je kunt dit ook aan een extern bedrijf overlaten. Door een bedrijf in te schakelen die hierin is gespecialiseerd kun je ervan uit gaan dat de zaken optimaal worden geregeld.
Hieronder sommen we de verschillende mogelijkheden op waarmee je jouw bedrijf en het terrein zo goed mogelijk beveiligt:

  • Weet wie je aanneemt. Screen je personeel (en klantenbestand) indien nodig.
  • Zorg voor een vakkundige receptioniste en/of portier.
  • Zorg voor een alarminstallatie.
  • Stel camerabeveiliging in en surveillance voor het terrein.

De beveiliging bij woningen

De beveiliging bij woningen zit op een hele andere manier in elkaar dan die van bedrijven. Inbrekers bij woningen zijn uit op het stelen van bezittingen, zoals elektronische apparatuur, juwelen, contant geld of andere zaken. Bij bedrijven daarentegen zijn inbrekers naast elektronica ook uit op informatie of machines en dergelijke. Wie zijn woning goed wil beveiligen moet ervoor zorgen dat inbrekers niet binnen kunnen komen of dat inbrekers van tevoren voldoende worden afgeschrikt, zodat ze geen poging doen om binnen te komen. Dit laatste kan worden gedaan door camera’s te installeren. Dit duidt op een goed beveiligde woning, waardoor inbrekers zich eerder bedenken. Ook ontzettend belangrijk bij woningen is het scharnierwerk en de sterkte van de deuren en ramen. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer inbrekers niet binnen een aantal minuten binnen kunnen komen ze al snel afhaken. Wie deuren en ramen in zijn huis heeft die moeilijk te demonteren zijn vergroot de kans aanzienlijk dat inbrekers snel opgeven.
Tot slot zijn er nog veel meer tips voor het beschermen van je woningen tegen inbrekers, zoals het laten branden van verlichting wanneer je niet thuis bent. Verder is het omkappen van bomen en planten verstandig, zodat je buren zicht hebben op je woning. Wanneer anderen zicht hebben op je woning wordt deze ook minder aantrekkelijk voor inbrekers. Tot slot kun je bij je eigen woning ook zo ver gaan als je wilt, zoals het laten installeren van professionele alarmsystemen. Om helemaal zeker van je zaak te zijn schakel je een bedrijf in dat is gespecialiseerd in het beveiligen van woningen tegen inbrekers.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 1980x
Toegevoegd: 18-07-2018 21:42
Gewijzigd: 23-07-2018 11:29

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!