dashcam

Auto accessoires: veilig en handig

dashcamOf je nu veel of weinig in de auto zit, het is prettig als je auto voorzien is van de nodige handige accessoires. Deze maken het rijden niet alleen gemakkelijker, maar vaak ook nog veiliger. Denk bijvoorbeeld aan een achteruitrijcamera, een dashcam of een carkit. Er is veel verkrijgbaar op het gebied van accessoires voor de auto, of je nu dagelijks veel kilometers rijdt, of slechts soms een uitje naar de stad maakt.

Veilig rijden met een achteruitrijcamera

Inparkeren met een achteruitrijcamera is een hulpmiddel dat autorijden daadwerkelijk veiliger maakt. De achteruitrijcamera helpt je bij het inparkeren en kan voorkomen dat je schade krijgt. Sommige uitvoeringen geven een signaal af wanneer je te dicht bij een obstakel komt. Dieren en kinderen die onverwacht achter langs je auto dreigen te glippen heb je met op het scherm van je achteruitrijcamera zo in het vizier. Als je een achteruitrijcamera wilt aanschaffen, kun je kiezen voor een compleet pakket. Dat bestaat uit een aantal sensoren, en een LCD scherm dat je in je auto plaatst. Achteruit rijden en parkeren is nog nooit zo gemakkelijk geweest met een achteruitrijcamera.

Accessoires voor auto onderhoud

Iedere auto heeft onderhoud nodig. De garage zal tijdens een grote of kleine beurt ook zaken als oliepeil en ruitenvloeistof controleren en bijvullen, maar het is toch altijd handig dat ook zelf in huis te hebben. Leg het in je auto, je weet nooit wanneer het ooit van pas komt. Ruitensproeivloeistof koop je best met antivries. Als deze vloeistof op is, en je kunt je ruiten niet meer schoonmaken, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Met een gereedschapskist, gevuld met handige schroevendraaiers, inbussleutels en tangen, kun je zelf veel problemen aan de auto verhelpen. Denk aan het verwisselen van een lamp. Verder is het altijd goed om extra zekeringen bij je te hebben, met verschillende ampères en extra lampjes.

Op reis bereikbaar met de carkit

Of we nu thuis zijn of onderweg, we willen wel graag bereikbaar zijn. Niet handsfree bellen is tegenwoordig strafbaar. De carkit biedt oplossing. Carkits zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, merken, kleuren en bevestigingsmogelijkheden. Het is belangrijk een uitvoering te kiezen die bij je past, en dat hij op een plek in de auto komt waar je je prettig bij voelt. De houder moet niet op een storende plek in je zicht zitten. Niet te dichtbij, maar ook niet te ver weg, zodat je teveel afgeleid bent van de weg als je er een blik op werpt. De meeste kits worden geleverd met een houder die aan je raam, op het dashboard of op het ventilatorrooster geklikt wordt. De houder kan zo gedraaid worden, dat je goed zicht houdt op de display van je mobiel. Er zijn ook kits voor in de auto op de markt waar een tablet in past.

Alles gefilmd met de dashcam

Naast de achteruitrijcamera is de dashcam, een relatief nieuw gadget in Nederland. In Rusland is het gebruik van de dashcam al razend populair. Als je een dashcam in je auto installeert, wordt deze ingeschakeld zodra je gaat rijden. En dit kan goed van pas komen op het moment dat er vervelende situaties op de weg ontstaan. Stel dat je een ongeluk krijgt, dan heeft de dashcam de hele aanloop tot het ongeluk geregistreerd. Dus als het gebeurde niet jouw fout was, heb je hiervoor bewijs met de dashcam. De beelden van de dashcam kunnen gebruikt worden in een eventuele rechtszaak. Naast deze nuttige reden kan een dashcam natuurlijk ook gebruikt worden om een mooie route tijdens je vakantie te filmen of die zeldzame meteoriet die opeens neerstort als jij voorbij rijdt. De dashcam is een klein en compact apparaatje dat meestal aan de voorruit wordt bevestigd, natuurlijk zo dat hij niet in de weg zit van je carkit. Vaak filmt de dashcam in Full HD, werkt met of zonder microfoon en heeft een kijkhoek tussen de 120 en 140 graden.

Hulp bij pech onderweg

Een van de andere auto accessoires die je altijd in je auto zou moeten hebben, is de sleepkabel. Als je deze aanschaft, let dan ook op de maximale belasting die de kabel kan hebben. In geval van pech onderweg is een gevarendriehoek ook handig. Zet hem op minstens 30 meter van je auto vandaan, zodat andere bestuurders je al op tijd opmerken. Als je auto niet wil starten, wat 's winters natuurlijk best eens kan gebeuren, is het praktisch als je startkabels achterin je auto hebt liggen. Let hierbij op dat er bij startkabels staat aangegeven voor wat voor soort motor deze geschikt zijn, benzine of diesel. Verder is een krik onontbeerlijk in de auto. Deze zijn verkrijgbaar met verschillende hefvermogens: van 2 ton, die voor de meeste auto's gebruikt kunnen worden tot 10 ton. Een krik werkt hydraulisch en is voor iedereen te gebruiken, of je nu sterk of minder sterk bent. Wil je 100% voorbereid zijn op ieder mogelijk ongeval, koop dan ook nog spullen als een jumpstarter voor je accu een veiligheidsvest en een noodhamer.

Muziek voor op de weg

Er zijn ook accessoires die geen betrekking op veiligheid hebben, zoals een krik, dashcam of achteruitrijcamera. Natuurlijk zijn er ook gadgets die het autorijden prettiger maken. Denk bijvoorbeeld aan autoradio's. Toch hebben radio's ook een dubbele functie: niet alleen veraangenamen ze een lange rit, maar door de nieuwsberichten kun je ook op de hoogte blijven van files en eventuele wegwerkzaamheden, waardoor je je route kunt aanpassen. Bij een radio hoort natuurlijk een goede set luidsprekers, bijbehorende kabels en eventueel een USB stick, waarmee de meeste radio's ook overweg kunnen, zodat je je eigen muziek kunt afspelen. Alle lange autoritten, files en saaie stukken weg worden meteen beter te verdragen met een mooie muziek uit een stel goede boxen!

De juiste auto accessoire voor jou

Als je de juiste accessoires, die bij jouw stijl en manier van rijden passen, kiest, kun je elke situatie op de weg aan. Vind je het belangrijk altijd bereikbaar te zijn en wil je dit ook graag onderweg zijn, dan kies je voor de carkit, waardoor je binnenkomende gesprekken gewoon kunt beantwoorden. De zaken gaan door, maar je hoeft tijdens het rijden je blik niet van de weg te halen, en je handen blijven op het stuur. Met een radio en goede speakers kun je in je auto, net zoals thuis, genieten van de grootste hits. Als je na het werk de straat weer in rijdt, maak je je niet druk om het parkeren. Ook al heeft je buurman zijn auto te dichtbij jouw plek gezet, met de achteruitrijcamera is het een makkie. Met het duidelijke zicht dat je door de achteruitrijcamera hebt naar achteren en naar voren, zet je de auto zo op de plek. Met deze auto accessoires ben je snel en veilig waar je zijn wilt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: DutchDo
Aantal keer gelezen: 3104x
Toegevoegd: 18-01-2017 13:34
Gewijzigd: 19-01-2017 22:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!