Vrouw autolening afgesloten

Autolening afsluiten

Vrouw autolening afgeslotenWil je een nieuwe auto kopen en heb je hiervoor niet voldoende geld op je bankrekening? Dan kun je altijd nog een autolening afsluiten. De meeste mensen kiezen voor een persoonlijke lening met hun auto als onderpand, maar het is ook mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten. In dit artikel vertellen wij je meer over het afsluiten van een autolening.

Persoonlijke autolening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij eenmalig een bepaald bedrag wordt geleend. Vooraf worden er duidelijke afspraken gemaakt tussen de aanbieder en de kredietnemer. Het te lenen bedrag en de looptijd worden vastgesteld. Daarnaast worden de hoogte van de aflossingen en de hoogte van de rente bepaald. Bij een persoonlijke lening geldt altijd een vaste rente. Aangezien deze afspraken van tevoren duidelijk worden vastgelegd, heeft de kredietnemer veel zekerheid.

Het is mogelijk om bij een persoonlijke autolening de auto als onderpand op te geven. De kredietverstrekker mag jouw auto invorderen en verkopen, als het je niet lukt om de lening af te betalen. Aangezien de kredietverstrekker op deze manier meer zekerheid heeft dat hij zijn geld terugkrijgt, is deze vorm van een autolening in de meeste gevallen goedkoper.

Doorlopend krediet

Je kunt ook een autolening afsluiten met een doorlopend krediet. Met deze lening kun je tot een bepaald bedrag lenen en afgeloste bedragen kun je weer opnieuw opnemen. Je houdt zo wat geld achter de hand. Enkel over het bedrag dat je hebt geleend hoef je rente te betalen. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet worden er van tevoren geen duidelijke afspraken gemaakt. De looptijd van de lening is niet vast te stellen, omdat het nog niet meteen duidelijk is hoeveel je in totaal gaat lenen. De rente van deze autolening is eveneens variabel. Wel worden er afspraken gemaakt over het percentage van de lening dat je elke maand moet aflossen.

Het is natuurlijk fijn om wat extra geld achter de hand te hebben, maar hierdoor kun je je ook sneller in de schulden werken. Het is namelijk wel erg gemakkelijk om toch weer even een bedrag op te nemen. Aangezien het ook niet duidelijk is wanneer de lening in zijn geheel is afgelost, is het niet aan te raden om een doorlopend krediet af te sluiten als autolening. Het kan dan namelijk voorkomen dat je alweer aan een nieuwe auto toe bent, terwijl de autolening nog niet is afgelost.

Looptijd bepalen

De looptijd van een doorlopend krediet is van tevoren dus niet vast te stellen, maar die van een persoonlijke autolening is dat wel. Het is verstandig om rekening te houden met de levensduur van de auto, als je afspraken maakt over de looptijd. Zodra je weer een nieuwe auto nodig hebt, is het wel fijn als je de autolening hebt afbetaald. Een adviseur van de kredietverstrekker kan je helpen met het berekenen van de looptijd.
Autolening afsluiten of auto leasen?
Een autolening afsluiten is een optie om de betaling van je nieuwe auto te voldoen, maar je kunt er ook voor kiezen om een auto te leasen. Er zijn twee vomen van leasen.  De eerste vorm kan eigenlijk ook wel worden gezien als een soort huurkoop. De auto die je leaset blijft in het bezit van de leasemaatschappij of de dealer, maar jij mag hier in rijden. Hiervoor betaal je elke maand een vooraf vastgesteld bedrag. Nadat je het gehele bedrag van de auto hebt voldaan, wordt jij de eigenaar van de auto.

Bij de tweede vorm van het leasen van een auto kun je de auto die je huurt na 3 jaar weer inleveren voor een nieuw exemplaar bij de aanbieder. Ook nu blijft de auto in het bezit van de leasemaatschappij of dealer. Het grote voordeel van deze vorm van leasen is dat de aanbieder vaak ook de kosten van de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud op zich neemt. Zo heb je zelf geen onverwachte kosten van bijvoorbeeld onderhoud, maar betaal je elke maand een vast bedrag.Het leasen van een auto in de vorm van een huurkoop kost je vaak veel meer dan een autolening. Je kunt dan ook beter een autolening afsluiten dan een huurkoop aangaan met een leasemaatschappij of dealer. Bij de tweede vorm van leasen ben je echter ongeveer net zo duur uit als bij het afsluiten van een autolening en in sommige gevallen zelfs voordeliger. Als je alle kosten voor je auto het liefst bij elkaar hebt in één vaste maandprijs, kun je dan ook beter voor deze vorm van leasen kiezen dan voor een autolening.

Kosten berekenen

Wil je een autolening afsluiten en van tevoren zelf de kosten berekenen? Dat kun je meestal al doen op de websites van aanbieders, voordat je een afspraak met ze maakt. Als je een persoonlijke autolening afsluit, kun je aan de hand van de hoogte van de lening, de looptijd en de hoogte van de rente berekenen hoeveel je maandelijks kwijt zult zijn. Voor een doorlopend krediet kun je nog geen duidelijke berekening maken, omdat er bij deze vorm van lenen bijna geen afspraken worden gemaakt. Wel kun je alvast een schatting maken, zodat je ongeveer weet waar je aan toe bent.

Als je een auto wilt gaan leasen, kun je een berekening van de maandelijkste kosten maken op de websites van leasemaatschappijen en dealers. Bij een huurkoop hangen de kosten voornamelijk af van de waarde van de auto. Kies je voor de andere vorm van leasen? Dan worden de kosten niet alleen berekend aan de hand van de waarde van de auto, maar ook aan de hand van de hoogte van de wegenbelasting, de verzekering en de verwachte onderhoudskosten.

Autoleningen vergelijken

Een autolening afsluiten is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn veel aanbieders te vinden en je wilt natuurlijk graag een van de beste en voordeligste leningen. Daarom is het verstandig om te kosten te berekenen op de websites van verschillende kredietverstrekkers en de voorwaarden van deze leningen goed te bekijken. Ook kun je ervoor kiezen om de voorwaarden en tarieven te vergelijken op een vergelijkingssite. Zo kun je zelf een voordelige lening vinden die goed bij jou past.

Autolening afsluiten

Het afsluiten van een autolening is gelukkig wel heel eenvoudig. Nadat je de kosten hebt berekend op de website van een kredietverstrekker, kun je vaak direct al de lening aanvragen. Vervolgens gaat de aanbieder kijken of ze je aanvraag goedkeuren. Hier krijg je binnen een korte tijd bericht van. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, kun je direct de autolening afsluiten.

Zoals je hierboven hebt gelezen komt er nog heel wat kijken bij een autolening afsluiten. Neem daarom voldoende de tijd om een keuze te maken uit de verschillende soorten autoleningen en de diverse aanbieders. Een autolening gaat meestal over een redelijk groot bedrag en je wilt natuurlijk niet dat je hier onnodig een te hoge prijs voor betaald. Succes met het vinden van een goede autolening!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 6156x
Toegevoegd: 08-09-2015 09:59
Gewijzigd: 24-09-2015 20:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3651 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!