autoverzekering ongeluk

Autoverzekering vergelijken sites

autoverzekering ongelukEen autoverzekering vergelijken levert je vaak veel voordelen op. In dit artikel geven we je informatie en tips over de autoverzekering vergelijken sites.

Kosteloos vergelijken

Als je autoverzekeringen wilt vergelijken, dan ga je op zoek naar een manier waarop dat zo snel mogelijk kan en het liefst ook gratis. Gelukkig zijn er autoverzekering vergelijken sites waar je gratis gebruik van kunt maken. Je kunt hierbij snel, eenvoudig en kosteloos een premieberekening maken voor verschillende verzekeraars.

Besparen op je autoverzekering

Wie wil er nou niet besparen en toch goed verzekerd zijn? Op de autoverzekering kun je besparen. Hoe?

 • Ieder jaar kun je de premie van de autoverzekering vergelijken met andere aanbieders.
 • Pak de huidige premie en zoek andere aanbieders.
 • Vraag offertes aan.
 • Lees de voorwaarden door.
 • Vergelijk de prijzen, voorwaarden en mogelijkheden en kies voor de goedkoopste aanbieder.

Autoverzekering vergelijken

Het vergelijken van de autoverzekering doe je niet als tijdverdrijf, je hebt er een doel mee voor ogen. Je wilt weten hoeveel geld je kunt besparen en hoeveel goedkoper je dus uit kunt zijn op je huidige autoverzekering. Maar het kan ook zijn dat je net een nieuwe auto hebt gekocht en dat je daarvoor de beste autoverzekering wilt afsluiten. Ook dan is het aan te raden om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken, hierdoor weet je wat de prijzen zijn en wat er allemaal gedekt kan worden bij welke aanbieder en verzekeraar. Er zijn vaak grote verschillen wat er wel en niet gedekt wordt, dat verschil zie je soms duidelijk in de prijs maar niet altijd. Let daarom ook altijd op de voorwaarden, zodat je weet wat er wel en niet gedekt is. Het afsluiten van de autoverzekering heeft je aandacht nodig, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Autoverzekering vergelijken voorwaarden

Een voordeel sinds de komst van internet is dat je de premie van de autoverzekeringen online met elkaar kunt vergelijken. Maar je kunt ook de voorwaarden van diverse autoverzekeraars met elkaar vergelijken. Dit is alleen maar een pluspunt waarom?

 • De voorwaarden kunnen de doorslag geven bij het uitkiezen van een autoverzekeraar.
 • De kleine lettertjes geven vaak uitzonderingen aan, zorg dat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Soms lijkt de premie erg laag, maar dat kan te maken hebben met de kleine lettertjes (bijv. hetgeen niet is verzekerd).

Autoverzekering vergelijken sites

Er bestaan verschillende autoverzekering vergelijken sites waar je gebruik van kunt maken. Je maakt zelf een keuze waar je gaat vergelijken, maar het advies is wel om meerdere autoverzekering vergelijken sites te bekijken. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, voorwaarden, prijzen en hoeveel je kunt besparen.

Er bestaan ook autoverzekering vergelijken sites waar je autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken en dan ook direct over kunt stappen als je een goedkopere aanbieder hebt gevonden. Lees hierbij ook goed alle voorwaarden door, zodat je weet waar je aan toe bent.

Autoverzekering in Nederland

In Nederland ben je verplicht de WA autoverzekering af te sluiten. Met de WA verzekering wordt de schade gedekt die je veroorzaakt aan anderen. Wanneer je geen autoverzekering af hebt gesloten, dan kun je een flinke boete krijgen. Als je schade krijgt, of aanricht bij anderen, dan wordt er niets uitgekeerd door de verzekering.

Soorten autoverzekeringen

Er bestaan verschillende autoverzekeringen die je af kunt sluiten naast de WA autoverzekering:

 • WA beperkt casco: De schade die hierbij gedekt wordt is de schade die je met de auto toebrengt aan anderen (WA dekking), maar ook de schade aan je eigen auto als gevolg van gebeurtenissen zoals blikseminslag, brand, diefstal, stormschade, hagelschade, ruitbreuk en botsing met loslopende dieren en vogels. In de polisvoorwaarden staat precies vermeld wat er wel en niet is gedekt met deze autoverzekering.
 • WA volledig casco: Deze verzekering is het meest uitgebreid en dekt ook de schade aan je eigen auto als jij zelf de veroorzaker bent. Je bent ook verzekerd voor vandalisme en diefstal. Meestal is deze verzekering er voor auto’s tot vier of vijf jaar oud, maar dit is geen verplichting.Welke autoverzekering afsluiten?

Misschien vind je het lastig om een keuze te maken welke autoverzekering bij je past. Daar worden vaak richtlijnen voor gehanteerd:

 • De WA volledig casco dekking wordt geadviseerd als de auto nieuw is tot vier jaar.
 • De WA beperkt casco dekking wordt geadviseerd als de auto vier tot tien jaar oud is.
 • De WA dekking voor auto’s van tien jaar en auto.

Welke autoverzekering je af gaat sluiten bepaal je uiteraard zelf. Bovenstaand zijn richtlijnen, het enige waar je je aan moet houden is dat je wanneer je een auto hebt een WA verzekering afsluit. Maar rijd je veel, dan is een aanvullende verzekering wel aan te raden. Welke verzekering dat gaat worden, hangt af van hoeveel je rijdt, welke auto je hebt en hoe oud de auto is.

Aandachtspunten autoverzekeringen vergelijken

Als je autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken dan zijn er altijd aandachtspunten:

 • Bouwjaar en waarde van de auto spelen een rol voor welke autoverzekering je af gaat sluiten.
 • Wat wil je zelf verzekerd hebben?
 • Aanvullend verzekeren voor overlijden of blijvende invaliditeit bij ongeluk?
 • Hup bij pech onderweg kan af worden gesloten bij de autoverzekering.
 • Rechtsbijstand voor juridisch advies kan ook altijd extra worden afgesloten. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 7507x
Toegevoegd: 08-09-2015 17:27
Gewijzigd: 29-06-2016 23:41

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!