Basisbeurs beschikbaar voor elke student

Basisbeurs beschikbaar voor elke student

Basisbeurs beschikbaar voor elke studentRond komen als student. Het is geen gemakkelijke opgave. Stel je voor dat je gaat studeren in een dure stad als Amsterdam. Je gaat een avondje uit, bestelt wat biertjes, wat eten, doet nog een rondje, betaalt entree voor een club.

En dan ook nog de dure huur in een stad en alle kosten die daarbij komen kijken. Gelukkig is er in Nederland een overheid die ‘bij springt’ om je te helpen. Helpen? Ja, zeker. Zodat je in ieder geval kunt studeren, ook als je ouders het financieel lastig hebben, waardoor ze je niet kunnen ondersteunen. Wat is dan precies een basisbeurs? De beurs is eigenlijk het geldbedrag dat je per maand krijgt als student. Dit bedrag is wel afhankelijk van of je een uitwonende of thuiswonende student bent. De basisbeurs voor een thuis wonende student is ongeveer zeventig euro en de basis beurs voor een uitwonende student is ongeveer 260 euro.

 

Uiteraard is deze basisbeurs ook weer afhankelijk van de financiële situatie van je ouders en aan welke instelling je studeert en hoe lang je al met je studie bezig bent. De basisbeurs houdt in ieder geval in dat het uiteindelijk een gift kan worden. Een gift? Ja, als jij netjes op tijd je studie afrondt. Dan zorgt de overheid ervoor dat de studiefinanciering een gift wordt. Dan hoef je het niet terug te betalen, eigenlijk is dat een ‘bedankje’ voor het feit dat jij een studie hebt gedaan.

Naast de basisbeurs is er een aanvullende beurs. Dit is geld dat je maandelijks kunt ontvangen van de overheid, maar dit geld moet je wel terug betalen, dit wordt automatisch een lening. Wel heeft de lening een enorm lage rente. Het is wel zo dat de basisbeurs uiteindelijk gaat verdwijnen en dat het verandert.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: henk123
Aantal keer gelezen: 3409x
Toegevoegd: 21-10-2014 10:21
Gewijzigd: 30-05-2015 19:08

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3305 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!