Best betaalde banen

Best betaalde banen

Best betaalde banen Wat zijn nu de best betaalde banen in Nederland? Wat is de hoogte van het salaris? Als je hier ook benieuwd naar bent dan kun je hier de top tien van de best betaalde banen vinden!

Carrière maken

Als je op zoek bent naar een mooie carrière met een hoog inkomen moet proberen een beroep te kiezen uit de tien best betaalde beroepen die er zijn. Als je de tien best betaalde beroepen op een rij zet kun je ook bekijken welk beroep je het meeste per jaar oplevert. Bij de tien best betaalde banen waar je uit zou kunnen kiezen moet je er ook rekening mee houden dat hier nog geen bonussen en andere verdiensten zijn meegerekend. We werken de lijst af van nummer tien naar één.

Ingenieur

Op de tiende plaats zie je dan als beroep waar je uit zou kunnen kiezen ingenieur staan. Iemand die ingenieur is moet problemen op kunnen lossen door de wetenschappelijke kennis die hij heeft over natuurkunde en techniek. Wil je ingenieur worden dan moet je hiervoor wel een opleiding volgen aan verschillende universiteiten en daar een studie technische natuurwetenschappen gaan volgen. Als je deze studie gaat volgen dan leer je veel over de natuurwetten en over technische wetenschappen. Ben je zover dat je bent afgestudeerd dan krijg je de graad Bachelor of Engineering of de master. Ben je eenmaal ingenieur dan kun je op veel verschillende gebieden gaan werken. Een ingenieur kom je vooral tegen in de chemische industrie, in de luchtvaartindustrie en werktuigbouwkunde. Omdat je als bedrijf zijnde niet gemakkelijk aan een goede ingenieur kunt komen moet je daar veel voor betalen, een ingenieur kan op jaarbasis tussen de 50.000 en 90.000 euro verdienen.

Professor

Op de negende plaats zou je een professor kunnen plaatsen die de ingenieur achter zich laat. Als je het beroep professor uit wilt oefenen dan doe je dat meestal op een universiteit. Ben je professor dan geef je colleges aan bachelor- en masterstudenten. Professor worden doe je niet zomaar, je moet hiervoor eerst een mastergraat halen aan de universiteit en daarna ook nog promoveren. Heb je dit achter de rug dan word je professor als er een universiteit is die je vraagt om hoogleraar te worden. Als dit is gebeurd dan pas heb je de titel professor en ben je in dienst van de universiteit. Werk je als professor voor een universiteit dan zal je werk hoofdzakelijk bestaan uit het geven van colleges en het uitvoeren van onderzoeken. Als je het beroep professor uitoefent dan kan dit gepaard gaan met veel spanningen, dit zal dan wel de reden zijn dat je tussen de 65.000 en 90.000 euro per jaar gaat verdienen.

Tandarts

Een tandarts kun je wel op de achtste plaats zetten van de tien best betaalde beroepen. Als je tandarts bent van beroep dan is het je taak om ervoor te zorgen dat de mondgezondheid van je patiënten in orde is. Wil je graag tandarts worden dan moet je hiervoor een opleiding tandheelkunde volgen op een van de Nederlandse universiteiten. De opleiding tandheelkunde duurt 6 jaar, als je deze opleiding goed hebt afgerond dan mag je jezelf tandarts noemen en kun je patiënten gaan behandelen.

Ben je eenmaal zover dat je tandarts bent dan kun je voor jezelf een praktijk gaan beginnen, maar er zijn ook wel tandartsen die in loondienst bij een andere tandarts gaan beginnen. Als je over het algemeen gaat kijken dan zie je toch wel dat de meeste tandartsen een eigen praktijk beginnen. De reden hiervan is dat je dan als tandarts een stuk meer verdient. Als je een praktijk voor jezelf gaat beginnen is het wel zo dat je dan ondernemer bent, je moet dan naast de behandeling van patiënten ook tijd vrijmaken voor marketing, klantenwerving maar ook de administratie moet gedaan worden. Ben je een tandarts met een eigen praktijk dan zou je tussen de 65.000 en 85.00 euro kunnen verdienen. Heb je verder gestudeerd en je bent naast tandarts ook nog orthodontist of kaakchirurg dan kun je een salaris verdienen wat rond de 110.000 euro ligt.

Bankdirecteur

Ben je bankdirecteur dan heb je het wat betreft het salaris de laatste jaren niet gemakkelijk gehad, maar de meeste bankdirecteuren halen nog wel de zevende plaats als het gaat over de best betaalde banen. Als je bankdirecteur bent is door maatschappelijke verontwaardiging het salaris sterk minder geworden. Maar je hoeft ondanks dit als bankdirecteur nog niet te klagen, hij verdient nog steeds meer dan genoeg. Ben je bankdirecteur dan is het je taak om een bank te besturen of een andere financiële instelling. Je moet als bankdirecteur beslissingen nemen over financiële zaken en zorgen voor een goed beleid van de bank. Een bankdirecteur kan voor het uitvoeren van deze taken tussen de 70.000 en 125.000 euro verdienen.

Advocaat

Ben je op zoek naar een goed betaald baantje dan is advocaat worden nog niet zo’n slechte keuze, een advocaat staat op de zesde plaats als je gaat kijken naar de tien best betaalde beroepen. Wil je graag advocaat worden dan moet je hiervoor een studie rechten volgen, hierna moet je enkele jaren praktijkervaring opdoen en dan mag je zeggen dat je advocaat bent. Ben je advocaat dan is het de bedoeling dat je de belangen behartigt van je cliënt. Normaal gesproken denk je bij een advocaat aan iemand die er is voor het strafrecht. Maar denk je aan een advocaat die zich vooral gaat richten op zakelijke conflicten kom je er achter dat deze een stuk meer verdienen. Een advocaat die zich bezig houdt met zakelijke conflicten werkt meestal voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Ga je kijken naar de salarissen van advocaten dan zit hier wel wat verschil in. Wat je gaat verdienen ligt vaak aan de ervaring en het talent dat je hebt. Een advocaat kan gemiddeld tussen de 65.000 en 150.000 euro verdienen.

Piloot

Heb je gekozen voor het beroep piloot dan hoor je bij de beste vijf van de best betaalde banen. Als je graag piloot wilt worden dan moet je voor de opleiding een groot bedrag investeren. Deze investering kan oplopen van 100.000 tot 120.000 euro. Wil je de opleiding piloot gaan volgen dan kun je dit alleen maar als particulier, alleen een pilotenopleiding bij het leger wordt door het leger betaald. Het is te begrijpen dat als je een particuliere opleiding als piloot hebt gevolgd je daarna ook goed gaat verdienen. Ben je een piloot die op trans-Atlantische vluchten gaat vliegen dan zul je meer verdienen als een andere piloot. Ben je een goede piloot met wat ervaring dan kun je een salaris verdienen dat zal liggen tussen de 70.000 en 125.00 euro.

Minister

Op de vierde plaats van mijn lijstje vind je een minister. Je bent als minister verantwoordelijk voor een bepaald ministerie, een minister bepaalt het beleid van een ministerie. Als je voor het beroep minister hebt gekozen heb je het erg zwaar, je hebt een grote verantwoordelijkheid en je staat vaak in de belangstelling. Als je minister bent zal er vaak een hoge functie aangeboden worden in het bedrijfsleven. Als je minister bent dan hangt het salaris af van de ministerpost die je bekleedt, ben je Minister President dan verdien je per jaar ongeveer 145.000 euro. Heb je een andere ministerspost dan zal het salaris liggen tussen 85.000 en 180.000 euro.

Medicus

Ben je medicus dan ben je iemand die is gespecialiseerd op een bepaald gebied in de geneeskunde, en kun je wat het salaris betreft wel op de derde plaat staan. Kijk je naar de salarissen van de medici dan kunnen die nogal verschillen, maar ze verdienen allemaal boven modaal. Als je medicus wilt worden moet je beginnen aan een lange studie, deze studie duurt meestal tussen de acht en twaalf jaar. In de meeste gevallen is het bij medici zo hoe langer je moet studeren hoe hoger het salaris later zal zijn. Het maakt ook uit hoe de verantwoording is, hoe meer verantwoording je hebt als medicus hoe hoger het salaris zal zijn.

De hoogst betaalde medische specialisten kun je toch wel noemen de internist, de cardioloog, de longarts en de hematoloog. Kijk je naar de salarissen van de medische specialisten dan liggen die ver uit elkaar, de salarissen liggen tussen de 85.000 en 200.000 euro per jaar.

Notaris

Op de tweede plaats van dit lijstje vind je de notaris. Een notaris heeft als taak belangrijke stukken op te stellen en transacties te begeleiden. Ben je notaris dan moet je goed op de hoogte zijn van de wetten die je in Nederland hebt, vooral de wetten van het erfrecht en het eigendomsrecht. Je bent pas notaris als je een studie rechten hebt gevolgd en een aantal jaren ervaring in het recht hebt opgedaan. Voordat je echt notaris bent kun je wel tien jaar verder zijn. Als je notaris bent met ervaring zou je wel tussen de 90.000 en 190.000 euro kunnen verdienen.

Chirurg

Op de allereerste plaats heb ik in deze lijst de chirurg gezet, dit komt omdat je als chirurg een grote verantwoording hebt. Als je chirurg wilt worden moet je een lange weg afleggen. Het kan wel een jaar of vijftien duren voordat je een goede chirurg bent. Ben je chirurg dan mag je geen fouten maken en je moet zeer precies kunnen werken. Ben je chirurg dan mag je wel zeggen dat je het meeste verdient in de medische wereld, je kunt dan tussen de 155.000 en 390.000 euro verdienen.

Andere lijstjes best betaalde banen

Er zijn veel lijstjes beschikbaar als het over de best betaalde banen gaat. Er kan daarbij ook gekeken worden naar het uurloon.  De top tien van de best betaalde banen in Nederland, op basis van het gemiddeld uurloon:

 • Medisch specialist met een uurloon van € 37,05.
 • Huisarts, bedrijfsarts met een uurloon van € 36,99.
 • Manager mijnbouw, olie-/gaswinning met een uurloon van € 29,04.
 • Ingenieur mijnbouw, metallurg met een uurloon van € 28,57.
 • Informatie analist, projectleider IT met een uurloon van€ 28,50.
 • Piloot met een uurloon van € 28,04.
 • Ingenieur chemie met een uurloon van € 27,57.
 • Manager industrieel bedrijf met een uurloon van € 27,53.
 • Manager R&D/business development met een uurloon van € 27,44.
 • Advocaat, openbaar aanklager met een uurloon van € 27,35.

Slechtst betaalde beroepen in Nederland             

 • Barman/-vrouw met een uurloon van € 14,50.
 • Bediening in de horeca met een uurloon van € 14,51.
 • Kok met een uurloon van € 14,53.
 • Schoonmaker, autowasser met een uurloon van € 14,70.
 • Houtbewerker met een uurloon van € 14,74.
 • Meubelmaker, speelgoedmaker met een uurloon van € 14,98.
 • Medewerker houtbewerkingsmachines met een uurloon van € 14,99.
 • Medewerker persoonlijke dienstverlening met een uurloon van € 15,10.
 • Glazenwasser met een uurloon van€ 15,28.
 • Lader/losser met een uurloon van € 15,34.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 32091x
Toegevoegd: 22-07-2015 17:41
Gewijzigd: 22-08-2015 13:14

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!