bungalow

Bungalow bouwen: 9 handige tips

bungalowAls je zelf een huis wilt bouwen, is een bungalow vaak de goedkoopste optie. Veel mensen hebben een bungalow die dient als een soort tweede huis. Wil je zelf een bungalow bouwen? Lees dan eerst deze 10 handige tips.

Tip 1: Kies voor een kant-en-klaar pakket als je geen bouwervaring hebt

Heb je helemaal geen bouwervaring en heb je ook geen kennissen met bouwervaring die je zouden kunnen helpen? In dat geval kun je waarschijnlijk beter voor een kant-en-klaar pakket gaan. Je bouwt de bungalow dan nog wel zelf, maar in dit pakket zit direct alles wat je nodig hebt inclusief een handig stappenplan.

Als je zelf niet zoveel tijd hebt om de gehele bungalow te bouwen en/of als je echt helemaal niet handig bent, dan kun je natuurlijk ook een bungalow laten maken door een bedrijf. Je kunt dan vaak zelf ook nog enkele wensen aan het ontwerp toevoegen, waardoor het wel echt jouw bungalow wordt die aan al je wensen voldoet. Het kan iets duurder zijn om de bungalow door een bedrijf te laten bouwen, maar je weet ook van tevoren precies welke kosten je kwijt zult zijn.

Tip 2: Werk eerst het gehele bouwplan uit

Voordat je aan de slag gaat met een bungalow bouwen is het belangrijk dat je eerst het gehele bouwplan uitwerkt. Hoe groot wordt de bungalow en hoe komt de buitenkant eruit te zien? Waar komen de stopcontacten en hoe wil je het verder binnen inrichten? Het is belangrijk om van tevoren precies te weten wat je wilt voor zowel de bouw van de bungalow als de inrichting. Op die manier zorg je ervoor dat alles precies naar wens wordt gebouwd en dat je niet ineens iets moet veranderen omdat de inrichting er bijvoorbeeld toch niet bij past.

Tip 3: Bereken van tevoren alle benodigde kosten

Een bungalow bouwen is goedkoper dan een eigen huis bouwen, maar toch komen er nog wel heel wat kosten bij kijken. Denk hierbij niet alleen aan het stuk grond en de materialen, maar ook aan de benodigde vergunningen en het eventueel inhuren van een architect. Ga voordat je een bungalow wilt gaan bouwen na wat de benodigde kosten zijn. Als dit echt boven je budget uitkomt, kun je dan beter voor een ander ontwerp kiezen. Door van tevoren te berekenen wat de bouw van de bungalow gaat kosten, kom je tijdens de bouw niet ineens voor verrassingen te staan.

Tip 4: Kies een stuk grond met een bestemmingsplan voor wonen

Als je een stuk grond gaat kopen waarop je de bungalow wilt plaatsen, moet je er wel rekening mee houden dat het een bestemmingplan moet hebben om te wonen. Anders kun je namelijk nog niets met dit stuk grond. Zo kun je bijvoorbeeld een perceel kopen dat bestemd is voor bosbouw, maar volgens het bestemmingsplan mag je hier dan niet op wonen. Ook al zijn deze stukken grond vaak een stuk voordeliger, je hebt er niets aan voor het bouwen van je bungalow.



Bekijk daarom van tevoren goed wat er in het bestemmingsplan staat, zodat je zeker weet dat je op het stuk grond mag starten met de bouw van je bungalow. Ook is het een goed idee om alvast in het bestemmingsplan te kijken of de gemeente in de aankomende jaren misschien andere plannen heeft voor het stuk grond dat je nu wilt kopen. Je wilt natuurlijk niet dat je bungalow na een jaar alweer gesloopt moet worden als gevolg van andere plannen van de gemeente.

Tip 5: Vraag de benodigde vergunningen aan

Om te bouwen heb je eigenlijk altijd wel vergunningen nodig. Allereerst moet het bestemmingsplan natuurlijk goed zijn, maar daarnaast moet je ook een omgevingsvergunning aanvragen. Dit doe je bij de gemeente en met deze vergunning is het toegestaan om op het stuk grond te bouwen. Tijdens de aanvraag van deze vergunning moet je wel de bouwtekeningen laten zien, dus zorg ervoor dat deze tekeningen al helemaal klaar zijn. In sommige gevallen zul je ook een sloopvergunning moeten aanvragen, namelijk als er nog een gebouw op het stuk grond staat dat je wilt slopen.

Tip 6: Houd voldoende tijd vrij voor de bouw

Je kunt natuurlijk niet een bungalow bouwen in een aantal dagen en je moet er daarom voor zorgen dat je voldoende tijd vrij hebt. Als je een fulltime baan hebt en enkel in het weekend kunt bouwen, zal het nog wel een hele tijd duren voordat de bungalow klaar is. Het is fijner als je echt een aantal weken of maanden achter elkaar dagelijks aan de slag kunt, want dan zie je uiteraard ook veel sneller resultaat. Begin dus niet zomaar aan de klus, als je weet dat je het druk hebt met andere zaken. Een bungalow bouwen kost namelijk aardig wat tijd.

Tip 7: Roep hulp in van familie en vrienden

Helemaal alleen een bungalow bouwen duurt echt veel te lang en gaat waarschijnlijk vrijwel niemand lukken. Roep daarom hulp in van familie en vrienden. Dit zorgt er niet alleen voor dat de klus veel sneller geklaard is, maar je krijgt dan waarschijnlijk ook hulp van mensen die in bepaalde dingen beter zijn dan jij. Wellicht heb je een schilder of een loodgieter bij jou in de familie of vriendengroep die je graag zou willen helpen tijdens de aanleg van de bungalow.

Tip 8: Maak een goede taakverdeling

Als je met meerdere mensen aan de bungalow werkt, is het wel zo handig als iedereen precies weet wat zijn of haar taken zijn. Op die manier wordt niets dubbel gedaan en loopt er niemand om elkaar heen te draaien, omdat ze niet weten wie wat moet doen. Sommige personen hebben bepaalde specialismen en dan weet je al precies welke taak je ze kunt geven. Samen met de andere personen kun je overleggen wie wat het leukst vindt om te doen en wie waar goed in is.

Tip 9: Zorg voor een goede planning

Naast de taakverdeling is het ook van belang dat je een goede planning maakt. Als er namelijk iemand komt om de vloerbedekking te leggen, terwijl een ander nog niet is begonnen met het aanleggen van de vloerverwarming, is dit natuurlijk helemaal niet handig. Ook is het niet fijn als degene die gaat schilderen voor de deur staat, terwijl de potten verf nog niet binnen zijn. Zorg er daarom voor dat niet alleen de planning bekend is, maar dat iedereen ook precies weet wanneer hij of zij moet komen om de taken uit te voeren. Zorg er ook voor dat alle materialen op tijd worden besteld.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 6358x
Toegevoegd: 04-02-2016 08:53
Gewijzigd: 28-07-2016 16:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!