Dance-Dance-Dance

Dance Dance Dance

Dance-Dance-DanceSinds vorig jaar zitten we elke zaterdagavond aan de buis gekluisterd om naar Dance Dance Dance te kijken. In dit RTL4-programma dansen bekende Nederlanders met hun danspartner een videoclip na. De nummers zijn gekozen door de dansspecialist Timor Steffens.

Van het televisieprogramma Dance Dance Dance zijn nu twee seizoenen te zien geweest. Het tweede seizoen ging op zaterdag 3 september 2016 van start. De show wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Jandino Asporaat. Verder is de titelsong gezongen door Sharon Doorson.

Gekozen voor RTL4

In elke aflevering van Dance Dance Dance laten de koppels verschillende dansacts zien, met de originele choreografie van bekende dansnummers. De koppels dansen niet alleen met elkaar, maar tonen ook elke week een solodans. Vanaf de derde aflevering vertrekt er wekelijks een koppel uit het programma. Dit is het koppel dat de minste punten heeft gekregen van de jury. De winnaars van Dance Dance Dance krijgen 100.000 euro voor een goed doel dat ze zelf hebben uitgekozen. De runners-up krijgen 25.000 euro voor hun zelf gekozen doel.

Eigenlijk zou het dansprogramma op SBS6 worden uitgezonden, maar uiteindelijk is er toch gekozen voor RTL4. Het programma wijkt af van andere dansshows, omdat hier twee bekende Nederlanders met elkaar dansen. In andere shows is dit altijd een bekende Nederlander met een professionele danser.

De bedenkers

Het programma is bedacht door John de Mol en de beroemde dansspecialist Timor Steffens. Deze danser heeft de eer gehad om met beroemdheden als Madonna en Chris Brown op het podium te staan. Hij is tevens de artistiek leider bij Dance Dance Dance en speelt een grote rol in het programma. Zo heeft hij bepaald welke danskoppels, welke videoclip nadansen en ook is Steffens verder is hij jurylid in het programma. Vanwege zijn betrokkenheid bij het programma, wilden veel bekende choreografen en dansers zich aansluiten bij Dance Dance Dance. Naast Steffens zitten de Amerikaanse choreograaf Dan Karaty en de Nederlandse ballerina Igoné de Jongh ook in de jury.

Augmented en virtual reality
De nagebootste videoclips in het programma zien er erg echt uit. Dit komt, omdat er in de studio gebruik is gemaakt van augmented reality (toegevoegde realiteit) en videomapping. Dankzij deze innoverende technieken zien de videoclips er precies zo uit als de echte versies.

Wat helemaal uniek is aan Dance Dance Dance is de toevoeging van Virtual Reality (VR). Virtual reality, VR, betekent letterlijk een virtuele realiteit. Dit is een unieke vorm van technologie, die een wereld creëert waarin je dingen kunt ontdekken en vaak is VR ook interactief. Een bekend voorbeeld van VR is, een trainingssimulatie voor piloten of bepaalde computerspellen, waarbij het lijkt alsof je zelf in het spel zit.

Dance Dance Dance is de allereerste dansshow op de Nederlandse televisie, waar je als kijker het gevoel krijgt alsof je in de studio zelf zit. Het lijkt dan net alsof je er zelf in aanwezig bent. Tijdens elke aflevering van de show was er één optreden live in VR te beleven. Om een dans in VR te bekijken, heb je een smartphone, de Dance Dance Dance app en een speciale bril nodig: de VR-bril. Deze VR-brillen werden gratis weggegeven door telecomprovider KPN.
 
Eerste uitzending
De eerste uitzending van Dance Dance Dance werd uitgezonden op 5 september 2015. Het programma was zo’n succes, dat RTL op 2 oktober 2015 bekend maakte dat het een tweede seizoen kreeg. Op 9 februari 2016 werden de danskoppels van seizoen 2 bekend gemaakt. Na maanden van keihard trainen waren zij vanaf zaterdag 3 september, elke week in de dansshow te zien. De finaleshow was op zaterdag 8 oktober 2016.

Seizoen 1

In 2015 werd de show gewonnen door de actrice Pip Pellens en haar vriend (en acteur) Pim Wessels. Zij behaalden de hoogste score (drie keer tien) met hun dans op het nummer Try van Pink. Verder kreeg Pim Wessels nog veel punten voor zijn solodans op het nummer Smooth Criminal van Michael Jackson.  Pip en Pim namen het in de finale op tegen de acteurs Achmed Akkabi en Fockeline Ouwerkerk. De andere danskoppels waren Humberto Tan en zijn dochter Julia Tan, Jeroen Jorna en zijn vriendin Euvgenia Parakhina, Sylvana Simons en haar neef Regilio Denswil.

Seizoen 2

In 2016 won het danskoppel Buddy Vedder en Robin Martens de show. Het duo uit de hitserie Goede Tijden Slechte Tijden versloeg het danskoppel Kees Tol en Annemarie Keizer (de vrouw van Simon Keizer). De danskoppels uit de andere afleveringen waren Ferry Doedens en Inge de Bruijn, Antje Monteiro en haar dochter Romy Monteiro, Jeroen van der Boom en zijn vrouw Dani. De finale van het tweede seizoen werd door ruim 2 miljoen mensen bekeken. Het was de beste bekeken uitzending ooit van het programma. Ook was dit het meest bekeken programma van die dag.

De winnaars van seizoen 2, Robin en Buddy, hadden een maximale score behaald voor hun perfecte dans op het nummer Uptown Funk van Bruno Mars (3 keer 10 punten). Dit nummer dansten ze ook al in de eerste aflevering. Buddy behaalde ook een hoge score met zijn dansmoves op het nummer Singing in the Rain van Gene Kelly. Het danskoppel won een flink geldbedrag, dat ze hebben geschonken aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Andere koppels en hun dansen

De andere koppels uit het tweede seizoen van Dance Dance Dance dansten de volgende videoclips na:

Antje en Romy Monteiro: Brand New Day van The Wiz
Romy Monteiro: Focus van Ariane Grande

Ferry Doedens en Inge de Bruijn: It’s Gonna Be Me van NSYNC
Ferry Doedens: Get Ugly van Jason Derulo

Jeroen en Danny van der Boom: Gangnam Style van PSY
Danny: Dark Horse van Katy Perry

Kees Tol en Annemarie Keizer: Bailando van Enrique Iglesias
Kees Tol: Dangerous van Michael Jackson

Ook in Duitsland en Engeland

Dance Dance Dance won op 7 maart 2016 de prijs voor ‘Beste Nieuwe Format bij ‘De TV-Beelden’. De dansshow is niet alleen populair in ons land. Tegelijkertijd met de uitzending van het tweede seizoen, begon bij de Duitse RTL de eerste aflevering van het eerste seizoen van de Duitse versie. Verder komt er ook een Engelse versie van het programma. De afleveringen worden opgenomen in Nederland. Vanaf november wordt dit programma opgenomen in Studio 22. Deze opnames kun je zelfs bijwonen. Naar verwachting zal het derde seizoen van Dance Dance Dance in 2017 op RTL4 worden uitgezonden, maar de precieze datum hiervan is nog niet bekend gemaakt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Debby
Aantal keer gelezen: 4076x
Toegevoegd: 13-10-2016 22:36
Gewijzigd: 06-11-2016 23:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!