Game-of-Thrones

Game of Thrones

Game-of-ThronesGame of Thrones (GOT) is populair bij vele Nederlanders. Wereldwijd wordt deze HBO-serie zelfs gevolgd door miljoenen mensen. Het is niet alleen het verhaal wat GOT zo populair maakt. De serie is gefilmd op de meest prachtigste locaties, bevat spannende intriges, veel actie, geweld en naakt. Heb je deze serie nog steeds niet gezien? Dan leggen wij je in dit artikel uit waar GOT over gaat en waarom deze serie echt een aanrader is.

De Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones wordt al vanaf april 2011 uitgezonden op de bekende televisiezender HBO. GOT is gebaseerd op verhalen van de bekende schrijver George R.R. Martin, en dan met name van de boeken uit de serie ‘Het Lied van IJs en Vuur’.

Mooie locaties, onvoorspelbare gebeurtenissen en spanning

GOT draait vooral om macht. Het verhaal gaat om de aanhoudende strijd tussen zeven adellijke families om de IJzeren Troon, welke toebehoort aan de koning van het fictieve continent Westeros. De mooie beelden zijn al een reden om naar deze serie te kijken. Zo is de serie opgenomen op prachtige locaties in onder meer IJsland, Kroatië, Ierland, Marokko en Spanje. Verder is GOT schokkend, spannend en onvoorspelbaar. Er gaan spelers dood, waarvan je eigenlijk niet wilt dat ze dood gaan. Vaak gebeuren deze schokkende gebeurtenissen ook nog eens op onverwachte momenten. Deze onvoorspelbaarheid maakt de serie dan ook erg boeiend. Ook de seksscenes spelen mee in de populariteit. Deze komen regelmatig voor en zien er heel natuurlijk uit. Verder is het verhaal van GOT zeer sterk. Daarnaast is het helemaal leuk dat er drie Nederlandse acteurs een rol hebben in de serie. Dit zijn Carice van Houten, Michiel Huisman en de zwaardvechter Mishaël Abia Lopes Cardozo.

Fantasiewereld

Game of Thrones speelt zich af in de fantasiewereld, op het fictieve westelijke continent Westeros. Ook het werelddeel Essos, gelegen in het oosten, en het uiterste noorden van Westeros komen aan bod. De fantasiewereld uit GOT bestaat uit de Zeven Koninkrijken die ooit zeven aparte staten vormden die werden verbonden door de Targaryens. De Targaryens is een familie die bijna drie eeuwen lang regeerde over Westeros en is het meest belangrijke adellijke huis in de Kroonlanden. De zetels van deze invloedrijke familie waren Koningslanding en Drakensteen. Het motto van de Targaryens was ‘Vuur en Bloed’, en het familiewapen was dan ook een driehoofdige, vuurspuwende rode draak afgebeeld op een zwarte achtergrond. “De gekke koning” (Aerys II Targaryen) werd door een verbond afgezet en vermoord, waardoor de belangrijke familie stopte met regeren. Robert Baratheon nam de plaats in van de Targaryens en werd de nieuwe koning van het continent Westeros.

De grote ijsmuur scheidt de Zeven Koninkrijken van het verre noorden en wordt bemand en beveiligd door de Nachtwacht. Deze eenheid beschermt het rijk tegen de vele gevaren die achter de muur spelen. Toen ‘de gekke koning’ was gedood vluchtten Aerys zijn jongste nakomelingen naar het oostelijke werelddeel Essos.

De seizoenen

Er zijn al zes seizoenen van Game of Thrones uitgezonden. Het zevende seizoen verschijnt medio 2017 op de buis. Het achtste seizoen is een jaar later, in 2018, te zien.

Seizoen 1

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen en is gebaseerd op de verhalen uit het eerste boek (Het spel der Tronen) van de boekenserie ‘Het Lied van IJs en Vuur’. In de laatste aflevering van het eerste seizoen zijn ook een aantal scenes te zien uit het tweede deel in de boekenreeks. Seizoen 1 was in Nederland en België vanaf februari 2012 te zien.

Seizoen 2

Direct na de televisiepremière van de allereerste aflevering van het eerste seizoen, hadden de productiemakers al besloten dat er een tweede seizoen gemaakt zou worden. De afleveringen uit het tweede seizoen zijn gebaseerd op het tweede boek met de titel ‘De Strijd der Koningen’. Verder bevatten de laatste afleveringen van het seizoen weer scenes uit het derde boek van ‘Het Lied van IJs en Vuur’. Vanaf het tweede seizoen is Carice van Houten ook te zien in de serie. Zij speelt de rol van Melisandre. Dit seizoen bestaat uit 10 afleveringen welke vanaf april 2012 te zien waren op de Nederlandse en Belgische televisie.

Seizoen 3

Nadat er slechts twee afleveringen van het tweede seizoen waren uitgezonden, werd al duidelijk dat er ook een derde seizoen van de alom geliefde serie Game of Thrones zou komen. De 10 afleveringen uit dit seizoen zijn gebaseerd op het eerste deel van het derde boek. Verder zijn er ook een aantal scenes uit het tweede boek te zien. De afleveringen uit dit seizoen waren vanaf 1 april 2013 te zien op de Nederlandse en Belgische televisie.

Seizoen 4

De 10 afleveringen uit het vierde seizoen zijn gebaseerd op het tweede deel van het boek ‘Een Storm van Zwaarden’. Verder zijn sommige scenes weer gebaseerd op delen van het vierde en vijfde boek. Seizoen vier werd vanaf 7 april 2014 uitgezonden in Nederland.

Seizoen 5

Op 13 april 2015 was de eerste aflevering van het vijfde seizoen te zien op HBO NL. De 10 afleveringen zijn voor het grootste deel gebaseerd op het vierde en vijfde boek. Een klein deel van de scenes is weer gebaseerd op het derde boek ‘Een Storm van Zwaarden. In seizoen 5 is Michiel Huisman een van de hoofdrolspelers.

Seizoen 6

In juli 2015 zijn de opnames gestart voor seizoen 6. De 10 afleveringen zijn voor het grootste deel gebaseerd op het nog ongepubliceerde boek ‘De Winden van de Winter’. Een klein deel van de scenes is gebaseerd op het vijfde boek ‘Een Dans met de Draken’. Seizoen 6 werd vanaf 25 april 2016 uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Seizoen 7

Het is nog niet bekend wanneer seizoen 7 wordt uitgezonden. Er wordt verwacht dat dit ergens in de zomer van 2017 zal zijn. De opnames zijn nog in volle gang. Deze vinden onder meer plaats in Noord-Ierland, IJsland en Spanje. Het zevende seizoen zal slechts bestaan uit zeven afleveringen in plaats van tien.

Seizoen acht en negen

De regisseurs hebben al aangegeven dat er mogelijk nog een achtste en negende seizoen komen, zodat de hele boekenreeks verfilmd is.
Nu GOT op zijn einde loopt, wordt er overwogen om een spin-off uit te brengen. Deze serie is dan gebaseerd op de boekenserie ‘Verhalen van Dunk en Ei’ van schrijven George R.R. Martin. Deze verhalen spelen zich zo’n honderd jaar eerder af in Westeros.

23 Emmy-nominaties 

Tijdens de Emmy Awards van 2016 was Game of Thrones de grote winnaar. De serie kreeg 23 nominaties en won twaalf Emmy’s. Geen enkele serie heeft ooit zoveel nominaties gehad.

Op 31 december 2016 stopt HBO-NL met uitzenden. Het is dan niet meer mogelijk om Game of Thrones te kijken op deze zenden. Het bedrijf wordt overgenomen door Ziggo, waar gewerkt wordt aan een alternatief om GOT aan te bieden aan haar abonnees. Het is nog onbekend hoe je als niet Ziggo-klant toch nog legaal naar GOT kunt kijken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Debby
Aantal keer gelezen: 3678x
Toegevoegd: 13-10-2016 22:18
Gewijzigd: 15-10-2016 00:29

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!