microfoon

The Voice of Holland 2016

microfoonIedere vrijdagavond kijkt bijna heel Nederland naar The Voice of Holland. Ook dit jaar is deze talentenjacht weer op de televisie te zien. Wekelijks strijden hierin zangers en zangeressen om de felbegeerde finaleplaats en de eeuwige roem.

De talentenjacht The Voice of Holland, afgekort tot TVOH, wordt al sinds september 2010 uitgezonden op RTL4. Het programma is bedacht door Roel van Velzen en John de Mol. De presentatie is in handen van Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. Jamai Loman verzorgt de prestentatie backstage. TVOH duurt ongeveer acht weken.

Het programma is anders dan andere talentenshows, omdat hierbij de audities blind worden gedaan. De jury ziet de artiest niet en deze wordt alleen op zijn of haar stemgeluid beoordeeld. In eerste instantie wordt er dus puur naar de kwaliteit van de stem van de artiest geluisterd.

De coaches

TVOH is elk jaar een groot succes. Inmiddels zijn er al zes seizoenen op tv geweest en op 21 oktober 2016 is de eerste aflevering van het zevende seizoen te zien. In de voorgaande jaren zijn er verschillende coaches geweest, zoals Anouk, Trijntje Oosterhuis, Angela Groothuizen, Jeroen van der Boom, Nick & Simon, Roel van Velzen en Ilse de Lange. De coaches van dit jaar zijn:
-       Ali B.
-       Sanne Hans
-       Waylon
-       Guus Meeuwis
 

De fases

The Voice of Holland bestaat uit een aantal fases, waarbij er elke week een andere fase van het programma te zien is. Allereerst is de productauditie, deze audities worden niet op de televisie uitgezonden. Het gaat hier enkel om een voorselectie van de artiesten, waarbij er geen camera’s aanwezig zijn. Doel van deze productauditie is om enkel de kandidaten te selecteren die het beste uit de bus komen.


Blind Auditions

De ‘Blind Auditions’ is de fase die als eerste op de televisie wordt uitgezonden. Tijdens de Blind Auditions gaan de geselecteerde artiesten uit de voorgaande auditieronde een optreden geven. Ze gaan hierbij een nummer van hooguit 60 seconden zingen, die door de kandidaat zelf is uitgekozen. De coaches die deelnemen aan The Voice of Holland kunnen de delenemer niet zien, en drukken op de ‘I want You’ knop, wanneer ze de stem zo goed vinden dat ze de persoon achter de stem graag willen begeleiden. De stoel van de coach draait dan naar het podium toe, waarop de coach voor het eerst de kandidaat te zien krijgt. Wanneer er meerdere coaches de knop hebben ingedrukt, mag de kandidaat zelf een coach uitkiezen.

The Battles

Wanneer de Blind Auditions zijn afgelopen – wat een paar weken in beslag neemt – volgen ‘The Battles’. Tijdens deze ronde koppelt elke coach twee of drie van zijn of haar eigen kandidaten aan elkaar. De gekozen kandidaten moeten tegen elkaar strijden (battle) door samen een nummer te zingen dat dor de coach is uitgezocht. Bij elke battle kan er maar één winnaar zijn: de andere één of twee deelnemer(s) vallen af. Welke kandidaten er afvallen, en welke kandidaten in The Voice of Holland mogen blijven, wordt door het ‘dreamteam’ besloten. De kandidaten die doormogen naar de volgende ronde, krijgen een plek in de liveshows.

Deze ronde heeft ook nog wat extra’s: de kandidaten die tijdens The Battle afvallen, kunnen ‘gestolen’ worden door een andere coach. De kandidaat is dan een ‘Steal’. Elke coach mag tijdens The Battle één Steal uitkiezen.

The Knockouts

Wanneer The Battles zijn afgerond, volgen ‘The Knockouts’. Hier moeten alle overgebleven kandidaten een lied zingen. Wanneer het optreden is afgelopen, worden ze gerankt door hun eigen coach die ze op één van de stoelen neerzet. Twijfelt een coach echter over de ranking van een kandidaat, dan kan er een challenge aangevraagd worden. Bij de challenge kan de coach een optreden terugluisteren, zodat hij of zij de beslissing eventueel kan wijzigen. Wanneer de talenten op hun stoel mogen blijven zitten, hebben zij de liveshows bereikt.

De liveshows

De liveshows worden ook echt live op de Nederlandse zender RTL4 uitgezonden. Tevens zijn de liveshows live te horen op Radio538. Voordat de kandidaten hun liveoptreden doen, worden zij door hun coach begeleidt en gaan ze in overleg met de coach een nummer uitzoeken. Van elke coach komen twee kandidaten in de sing-off terecht. Dit houdt in dat deze kandidaten nogmaals een nummer moeten zingen, waarna de coach bepaalt welke van de twee er door mag naar de volgende ronde.

De laatste fase van de liveshows houdt in dat een coach nog maar twee acts heeft. In deze fase beslissen zowel de coaches als de mensen thuis welke act doorgaat. Na deze show blijft er per coach dus nog maar één kandidaat over. De in totaal vier kandidaten zijn door naar de finale en moeten tegen elkaar strijden voor de hoofdprijs. Bij de daadwerkelijke finale kunnen de mensen in het publiek en de kijkers thuis stemmen wie volgens hun de beste kandidaat is. De winnaar is de person met de meeste stemmen en wint de titel ‘The Voice of Holland’.

Bekende winnaars

Veel winnende artiesten hebben inmiddels nationale bekendheid verkregen. In het eerste seizoen won Ben Saunders de talentenjacht. Zijn coach was Roel van Velzen. Een jaar later, in het tweede seizoen, won Iris Kroes uit het team Borsato. De winnaar van het derde seizoen was Leona Philippo uit het team Oosterhuis. In seizoen vier was Julia van der Toorn de beste. Het vijfde seizoen won de bekende meidengroep O’G3NE en het laatste seizoen werd gewonnen door Maan de Steenwinkel. De winnaars van de laatste drie seizoenen hadden Marco Borsato als coach. Hij is vijf keer coach geweest en leverde vier keer een winnaar af.

The Voice Kids

Naast The Voice of Holland voor volwassenen is er ook een talentenjacht voor kinderen; The Voice Kids. Deze talentenshow heeft eigenlijk dezelfde formule, maar richt zich op kinderen van acht tot en met veertien jaar. Dit programma wordt op zaterdagavond uitgezonden. De winnaars krijgen een platencontract, een videoclip, een studiebeurs van 10.000 euro en een reis naar Disneyland Parijs.

The Voice of Holland – Real Life

Er is ook nog een realityserie van TVOH. Deze wordt tijdens de liveshows, elke woensdagavond uitgezonden. In deze realitysoap maak je nog meer kennis met de kandidaten. Ze worden gefilmd tijdens hun voorbereidingen op de liveshows. Ook wordt hun dagelijkse leven gefilmd. Zo kom je meer te weten over het werk wat sommige kandidaten doen en komen er familieleden, vrienden, collega’s en fans aan het woord. Je komt nog meer te weten over de kandidaten door de RedRoom app te downloaden. Hiermee kan de kandidaten volgen. Verder kan je via deze app ook muziek uit het programma streamen.

Meerdere prijzen

Al vanaf de eerste uitzending in 2010 is The Voice of Holland een van de best bekeken programma’s. Het programma won de afgelopen al meerdere prijzen, zoals de:
-       Beeld en Geluid Award in 2011, categorie multimedia
-       Beeld en Geluid Award in 2011, categorie amusement
-       100% NL Award in 2012 voor de hit van het jaar ‘One Thousand Voices’
-       De Gouden Televizier-Ring in 2012
-       De TV-Beelden in 2016, het beste grote showprogramma

Verder werd TVOH in 2011 genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, maar de prijs werd toen gewonnen door Voetbal International. In 2012 was het programma genomineerd voor ‘De Beeld en Geluid Award 2012’ in de categorie Amusement Show, maar X-Factor ging er met de prijs van door.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Debby
Aantal keer gelezen: 3026x
Toegevoegd: 13-10-2016 22:58
Gewijzigd: 08-11-2016 23:58

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!