politieauto

Welke politieseries zijn spannend?

politieautoPolitieseries zijn al tientallen jaren populair. De afgelopen jaren zijn er al diverse spin-offs verschenen, die zijn ontstaan uit de talloze spannende series. Inmiddels zijn er zoveel politieseries uitgebracht, dat het lastig is om een keuze te maken. Om je wat op weg te helpen, hebben wij een lijstje voor je opgesteld met de tien spannendste politieseries van dit moment.

1.    Luther (2010 – 2015)

De Britse psychologische politieserie Luther gaat over de politie-inspecteur John Luther, gespeeld door Idris Elba. Hij werkt voor de Londense politie op de afdeling Serial Crime Unit. Luther is geen alledaagse politieman. Hij heeft een zeer scherp inzicht in de gedachtegang van gevaarlijke criminelen. Zijn gedrag is onvoorspelbaar en hij heeft een bloedhekel aan regels. Hij werkt op een eigenzinnige manier aan een zaak, waarmee hij altijd succes boekt. Luther is niet bang van de moordlustige gekken die hij moet opsporen, het maakt hem alleen maar meer gedreven. Deze BBC-serie is zeer populair. Topacteur Idris Elba zet zijn personage van een gekwelde politie-inspecteur zeer geloofwaardig neer. Hij ontving in de VS zelfs een Golden Globe voor zijn acteerprestaties.

2.    Lucifer (2016- nu)

De Amerikaanse dramaserie Lucifer ging in 2016 in première. De serie gaat over Lucifer (Tom Ellis), de ontevreden heerser van hel. Hij doet afstand van zijn titel als heerser en gaat in Los Angeles wonen. Hier begint hij een nachtclub. Om zijn bestaan nog wat meer spanning te geven, helpt hij de politie bij het vangen van criminelen. Ook al lijkt Lucifer op een mens, toch is hij het nog niet helemaal. Zo kan hij nog steeds de geheime verlangens van mensen voelen. Deze gave kan hij inzetten bij zijn werk voor de politie. Hij kan de criminelen dwingen om de waarheid te vertellen.

3.    Dexter (2006 – 2013)

Deze spannende, Amerikaanse politieserie gaat over Dexter Morgan, gespeeld door Michael C. Hall. Hij werkt als forensisch onderzoeker bij de politie in Miami. Dexter werd wees toen hij drie jaar was en sleept een onbekend trauma met zich mee: hij is zelf seriemoordenaar. De enige die dit weet is zijn adoptievader, de politieman Harry Morgan. Hij herkende Dexters psychopatische trekken en heeft hem geleerd om zijn onweerstaanbare drang om mensen te vermoorden in bedwang te houden. Dexter mag alleen maar slechteriken vermoorden, zoals seriemoordenaars die nog steeds vrij rondlopen. Harry heeft Dexter ook geleerd hoe hij zich in de maatschappij moet gedragen.

4.    The Blacklist (2014 – nu)

De Amerikaanse serie The Blacklist gaat over Raymond ‘Red’ Reddington, gespeeld door James Spader. Reddington is een van ’s werelds meest gezochte criminelen. Op een dag besluit hij om zich over te geven en geeft zich aan op het hoofdkantoor van FBI. Hij wil de FBI helpen met de jacht op terroristen en biedt de politie aan om alle criminelen aan te geven met wie hij samenwerkt. Dit wil hij doen op één voorwaarde; Reddington wil alleen zijn verhaal vertellen aan de jonge FBI-agente Elizabeth ‘Liz’ Keen (Megan Boone). De FBI gaat in op zijn aanbod, maar twijfelt wel over de geloofwaardigheid van zijn verhalen.

5.    The Bridge (2011 – nu)

De Deens-Zweedse misdaadserie The Bridge is wereldwijd een ongelooflijk succes. Deze spannende serie wordt in maar liefst 160 landen uitgezonden. Er zijn al drie seizoenen uitgebracht en het vierde seizoen is in de maak. The Bridge vertelt het verhaal over de Zweedse rechercheur Saga Norén (Sofia Helin) en haar Deense partner Henrik Sabroe. Elk seizoen krijgen ze te maken met een andere moordzaak die moet worden opgelost. The Bridge draait om misdaad en drama. In de serie komen thema’s aan bod als recht, de wet, goed en kwaad en de politie.

6.    The Killing (2007 – 2012)

The Killing is een van origine Deense politieserie die gaat over Sarah Lund, een eigenwijze inspecteur van de politie. In het eerste seizoen gaat Lund (Sofie Gråbøl) samen met collega Jan Meyer op jacht naar de verkrachter en moordenaar van een 19-jarig meisje. Tijdens het onderzoek komen ze erachter dat er mogelijk politieke verbindingen zijn. In seizoen twee gaat het dus Sarah en Jan op onderzoek uit naar de moord op een advocate waarbij in de loop van de serie het leger en de politiek betrokken raken. In het derde – en tevens laatste – seizoen is op de achtergrond de financiële crisis gaande. Samen met special agent Mathias Borch en beginnend rechercheur Asbjørn Juncker gaat Sarah Lund de moord op een zeeman onderzoeken. De sporen leiden naar de zakenwereld en ook het dochtertje van een invloedrijke scheepsmagnaat wordt ontvoerd.

7.    CSI (2000 - 2015)

CSI: Crime Scene Investigation, ofwel CSI, is een Amerikaanse politieserie over het forensisch onderzoeksteam in Las Vegas. In elke aflevering komt een misdrijf aan bod, die het team moet oplossen, zoals een moord, verkrachting of een brand. De rol van teamleider wordt gespeeld door Ted Danson. Het team werkt in een forensisch laboratorium aan een zaak. Met behulp van bewijsmateriaal, zoals DNA, vingerafdrukken of een lijk, wordt uitgezocht wie de dader is.

8.    NCIS (2003 – 2016)

De misdaadserie NCIS gaat over een Major Case Response Team (MCRT) van de Naval Criminal Investigative Service. Deze overheidsorganisatie functioneert als recherche binnen de Amerikaanse marine. Het doel van het team is om misdaden te onderzoeken die verband houden met de marine. Dit kan een moord op een marinier zijn, een spionage op een militair domein, een verkrachting of het dealen van drugs. Het team hanteert een nogal eigenzinnige manier om de daders op te sporen. NCIS is de best bekeken serie op de internationale televisie. Het is een wereldwijd succes en inmiddels zijn er al veertien seizoenen uitgebracht.

9.    Criminal Minds (2005 – nu)

De Amerikaanse misdaadserie Criminal Minds gaat over een politieteam dat moorden oplost, onder leiding van agent Aaron Hotchner. Criminal Minds is nét iets anders dan andere misdaadseries. Deze serie richt zich op de misdadigers en niet op de misdaad. Op 6 maart 2016 werd de andere variant van de serie geïntroduceerd: Criminal Minds: Beyond Borders. In deze serie redt het team burgers die in het buitenland in de problemen zijn geraakt. Dit gebeurt onder leiding van Jack Garett, gespeeld door Gary Sinise. De cast van deze serie was al te zien in de negentiende aflevering van het tiende seizoen van Criminal Minds.

10. Sherlock (2010 – 2014)

De Britse televisieserie Sherlock is gebaseerd op de verhalen over Sherlock Holmes. Benedict Cumberbatch speelt de hoofdrol als Sherlock Holmes en Martin Freeman de rol van dokter John Watson. De serie speelt zich af in het heden. Samen helpen de twee de politie bij het oplossen van tal van misdaden. Hierbij maken ze gebruik van de huidige technologieën. Van de serie zijn drie seizoenen uitgebracht, welke elk uit drie afleveringen bestaat. Het eerste seizoen bestaat uit de afleveringen: ‘A Study in Pink’, ‘The Blind Banker’ en ‘The Great Game’. De afleveringen uit seizoen twee zijn: 'A Scandal in Belgravia' , ‘The Hounds of Baskerville’ en ‘The Reichenbach Fall’.  Seizoen drie bestaat uit de afleveringen: ‘The Empty Hearse’, ‘The Sign of Three’ en ‘His Last Vow’. In 2016 werd er nog een nog een speciale aflevering uitgebracht: ‘The Abominable Bride’.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Debby
Aantal keer gelezen: 2267x
Toegevoegd: 13-10-2016 22:55
Gewijzigd: 07-11-2016 00:36

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!