Chinese tuin

De Chinese tuin, inspiratie

Chinese tuinOp zoek naar leuke inspiratie voor je Chinese tuin? Lees dan snel verder over de Chinese tuin en de mogelijkheden.

Thematuinen

Steeds meer mensen maken er veel werk van om een prachtige tuin aan te (laten) leggen. Er worden vaak kosten noch moeite gespaard om een heel speciale tuin te creëren. De keuze aan planten is groot en het aanbod tuinartikelen is overweldigend. Een bezoek aan een tuincentrum zal je inspireren. Een dag naar speciale bezoekerstuinen trekt veel tuinliefhebbers. Je ziet dan diverse tuinen, thematuinen, die je best mooi vindt, die je heel aantrekkelijk vindt of juist niet. Als je veel tuinen bij elkaar ziet weet je wat je wel of niet in je eigen tuin zou willen realiseren. Dus een bezoek aan voor het publiek opengestelde tuinen is de moeite waard om inspiratie op te doen en ideeën te verzamelen. Je ziet er de meest aparte combinaties van planten en bloemen en andere tuinaccessoires, combinaties die je zelf nooit zou verzinnen of zou durven maken. Je komt planten tegen die goed bij elkaar passen en de nieuwste collectie bloemen en planten.

Tuinen aangelegd met bruggen, vijvers, kiezels, grind, mooie tuinhuizen, beelden, pergola's enz. Elke tuin is de moeite van het bekijken waard. Soms zie je veel bekende planten en bloemen. In een thematuin zie je vaak wat meer speciale planten, bloemen en tuinartikelen of een bepaalde plantenfamilie wordt uitgebreid belicht en in alle soorten, maten en kleuren getoond. De Chinese tuin, de heidetuin, de kaboutertuin en de Engelse tuin zijn daar prima voorbeelden van.

Welke thematuin heeft jouw voorkeur?

Om een voorkeur uit te kunt spreken moet je enkele tuinen hebben gezien. Een heel speciale tuin is de Chinese tuin, waar velen meteen verliefd op worden.

 • De kenmerken van de Chinese tuin zijn: waterpartijen, rotsen, mos, beelden, de Chinese draak, maanpoorten, bruggetjes enz. Bekijk online de fraaie foto's van Chinese tuinen.
 • De vaak voorkomende planten in de Chinese tuinen zijn: groenblijvende struiken en planten, de fraaie Ginkgo (bekend van het medicijn), diverse dennen, de sierkers en de pioenroos, bamboe en de treurwilg.
 • Je kunt veel lezen over de Chinese tuin, maar veel leuker en interessanter is het om een Chinese tuin in al haar glorie te zien. Je ziet dan meteen of jij ook op dit soort tuin valt, want smaken verschillen ook bij het aanleggen van tuinen. En daarom kunnen we genieten van zoveel verschillende tuinen om ons heen, het zal nooit vervelen om tuinen te bekijken.
 • Ben je verkocht bij het aanschouwen van de Chinese tuin, dan kun jij deze tuin realiseren met of zonder hulp. Je kunt een Chinese tuin zelf aanleggen, je kunt het karwei ook uitbesteden.
 • Laat jij de Chinese tuin door een hovenier aanleggen dan is het raadzaam om tevoren een offerte te laten maken. Als jij de aanleg uitbesteedt kun je nog steeds invloed uitoefenen over de inhoud van het plan van aanpak. Jouw wensen dienen door de hovenier mee te worden genomen.
 • Als jij een offerte laat maken zorg er dan voor dat alles inclusief is, bijvoorbeeld de grond bewerken, voordat met de aanleg kan worden begonnen en het afvoeren van rommel. Deze twee werkzaamheden kun je zelf doen en daar kun je dus op besparen.
 • Als je echter bedenkt wat je allemaal nodig hebt om de grond te bewerken en af te voeren is het wellicht toch handig dat deze klussen ook worden gedaan door de hovenier. Hij heeft het juiste gereedschap en weet precies wat hij nodig heeft om de grond gereed te maken voor de Chinese tuin.

Op vakantie in China

Je bent op vakantie in China geweest en bent helemaal weg van de tuinen die je daar hebt gezien. Tegenwoordig hoef je echter niet naar China te reizen om een Chinese tuin te zien. Er zijn in Nederland genoeg mogelijkheden om Chinese tuinen te bewonderen. Verschillende tuinmagazines, online en fysieke Chinese tuinen laten deze tuinen in al hun pracht dichtbij huis zien. Geef je ogen goed de kost en onthoud welke aspecten jij in jouw eigen Chinese tuin wilt laten terugkomen. Je kunt ook zelf het hele plan van aanpak maken en dat met de hovenier bespreken, die jouw Chinese tuin gaat aanleggen. Hij zal dan de puntjes op de i zetten en daar waar zaken niet kloppen of beter kunnen met je bespreken wat je anders zou moeten doen, maar het wordt jouw Chinese tuin, jij bent de opdrachtgever en jij bepaalt hoe de Chinese tuin wordt vorm gegeven.

Aanleg Chinese tuin

Je hebt besloten om een Chinese tuin aan te (laten) leggen.

 • Hoeveel water, beelden, planten, maanpoorten, bruggetjes enz. je kunt plaatsen is afhankelijk van de oppervlakte die je kunt gebruiken.
 • Meet goed op hoeveel vierkante meters je hebt voor je Chinese tuin. Vervolgens is het verstandig een tekening te (laten) maken met de afmetingen erbij.
 • Hoe groot kunnen de vijver zijn en de maanpoortjes? Houd er ook rekening mee dat de planten flink zullen groeien, zet er flink wat planten in, maar zet het niet te vol, zodat alle planten de aandacht krijgen die ze verdienen en ook de mogelijkheid hebben om te groeien.
 • De maanpoortjes en de bruggetjes zullen de aandacht vast en zeker trekken. Aan jou of aan de hovenier de taak om de omgeving ervan zodanig aan te planten "dat het klopt"! Je zult hoge ogen gooien als jouw Chinese tuin aangelegd is.
 • Soms besmet je anderen met jouw enthousiasme, met jouw virus, voor de Chinese tuin.
 • Soms ook kun je zelf niet stoppen en breng je de sfeer van de achtertuin ook over naar de voortuin en zelfs naar binnen in je woning. Er zijn namelijk genoeg accessoires te koop die bij de Chinese tuin passen.
 • Alles wat je in een Chinese tuin doet heeft een bepaalde betekenis en juist dat is zo mooi aan de Chinese tuin. Zorg dat je er alles over te weten komt en je hebt een Chinese tuin met een verhaal.

Telkens als iemand je bezoekt en met je door de tuin wandelt kun je veel vertellen over de bezienswaardigheden in je tuin en de betekenis ervan. Zoals de een zal vallen voor de Chinese tuin zal de ander helemaal gecharmeerd zijn door de Engelse tuin. En gelukkig hebben we de mogelijkheid om te kiezen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 4076x
Toegevoegd: 30-09-2016 05:20
Gewijzigd: 23-10-2016 23:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!