De beste merken voor tuingereedschap

De beste merken voor tuingereedschap

De beste merken voor tuingereedschapHelaas is het niet voor iedereen helemaal duidelijk waar ze hun tuingereedschap aan kunnen schaffen. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de verschillende merken die er momenteel zijn. Doordat er op dit moment ontzettend veel verschillende merken zijn, is dit logisch en niets om je voor te schamen.

Ben jij al een hele tijd opzoek naar tuingereedschap en in het bijzonder naar een goede kettingzaag? In deze blog zullen verschillende tips, merken en dingen waar je rekening mee moet houden als je nieuw tuingereedschap aan gaat schaffen en hoe je het beste een kettingzaag kan gebruiken. De volgende tips zullen dan ook goed  gebruikt kunnen worden. Door middel van de volgende tips kun jij de beste merken uitkiezen om de werkzaamheden aan jouw tuin uit te voeren.

Waarvoor het je gereedschap nodig?

Bij gereedschap voor de tuin hoef je niet alleen maar aan bezems en planten scheppen te denken. Bij gereedschap voor de tuin kan je namelijk ook denken aan tuinzagen, snoeischaren en een bijl. Elk jaar heeft de tuin onderhoud nodig. De takken van de bomen moet afgeknipt worden, dit stimuleert namelijk dat de boom verder gaat groeien en bloesem aan de boom komt in het voorjaar. In de zomer ziet het er ook mooi uit als de tegels weer goed zichtbaar is en er geen groene laag over heen zit. Dit is dan ook goed weg te spuiten met een hoge druk spuit.

Waarom is kwalitatief tuingereedschap zo belangrijk?

Een van de belangrijkste aspecten tijdens het uitvoeren van werkzaamheden is veiligheid. Op dit moment hechten steeds meer mensen waarde aan veiligheid. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende ongelukken die in het verleden zijn gebeurt. Helaas zijn een aantal van deze ongelukken veroorzaakt doordat men gebruik maakte van het verkeerde gereedschap. Hierdoor kiezen steeds meer mensen er toch voor om gebruik te maken van kwalitatief gereedschap. Daarnaast is het voordeel van kwalitatief gereedschap dat de werkzaamheden nog sneller uitgevoerd kunnen worden. Echter, ook vergeten de meeste mensen dat kwalitatief tuingereedschap een langere levensduur heeft. Op lange termijn scheelt dit een hele hoop geld en bovendien is dit ook nog eens beter voor het milieu. 

Gereedschap van Gardena

De kans is groot dat je ooit al eens van Gardena hebt gehoord. Volgens de meeste experts is Gardena één van de betere merken. Dit komt voornamelijk doordat de levensduur van de gereedschappen van dit merk redelijk hoog is. Ook heeft Gardena een groot assortiment zoals, tuinvijvers, planten verzorging en tuingereedschappen. Het aanbod loopt heel erg uit een en is daarom erg gevarieerd. Niet alleen wordt er gereedschap aan geboden maar ook andere dingen zoals de planten verzorging. 

Het merk Husqvarna 

Naast dat ontzettend veel mensen kiezen voor het merk Gardena, zijn er ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om gebruik te maken van Husqvarna. Vooral de Husqvarna kettingzaag staat bekend om haar kwaliteit. Hierdoor wordt dit merk steeds bekender. Wat de kettingzaag zo speciaal maakt is dat het het veel minder geluid maakt dan een gebruikelijke kettingzaag en daarnaast wordt de kettingzaag in verschillende vormen te verkrijgen. De kettingzaag kan elektrisch, op benzine of met een accu worden aangeschaft. Daarnaast zit er geen draad bij, dus je komt niet meer in de knel te zitten met het touw en je kan op alle hoogtes komen. 

Bosch gereedschappen

Ook de verschillende gereedschappen van Bosch zijn ontzettend bekend in Nederland. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de populariteit van het betreffende merk. Daarnaast staat het merk ook bekend om haar kwaliteit. Zeker de heggenscharen van Bosch zijn erg populair. Het merk is opgericht in het jaar 1886 en sindsdien is het een gerenommeerd merk in het huis- en tuingereedschap. 

Makita

Makita is een van de andere bekende merken voor gereedschap. Waarbij een groot assortiment is in machines en ook gespecialiseerd zijn in tuinmachines. Onder tuinmachines hoort niet alleen een grasmaaier, maar veel meer. Zo kan je hier ook een bladblazer halen, wat ideaal is voor de herfst. Daarnaast is er ook een groot aanbod in kettingzagen, kruiwagens en grasscharen. Omdat het een bekend merk is en veel mensen het gebruiken kan je dan ook aannemen dat dit een goed merk is waarvan de spullen lang mee van zullen gaan.

Waar moet ik rekening mee houden tijdens de aanschaf van mijn gereedschap?

Ben je van plan om binnenkort tuingereedschap aan te schaffen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende varianten van de gereedschappen. Er zijn namelijk gereedschappen die voornamelijk geschikt zijn voor grotere tuinen. Daarentegen zijn er ook varianten vooral geschikt voor de kleinere tuinen. Het verschil zit voornamelijk in de aandrijving. Wanneer het tuingereedschap wordt aangedreven door brandstof, betekent dit in de meeste gevallen dat het apparaat geschikt is voor grotere oppervlaktes. Echter, heeft het betreffende gereedschap een accu? Dan is dit gereedschap voornamelijk geschikt voor de kleinere oppervlaktes. Bovendien heeft het apparaat minder vermogen doordat deze verbonden is met een accu. Als je op zoek bent naar een elektrisch apparaat met veel vermogen, dan is het verstandig om voor een apparaat met een elektriciteitskabel te gaan.

Hoe gebruik je een kettingzaag

Hierboven is uitgelegd welk tuingereedschap goed is en waar je rekening mee moet houden. Nu gaan we verder met uitleggen hoe je het beste een kettingzaag kan gebruiken. Allereerst is het belangrijk om te checken of er genoeg spanning op de ketting zit. Zit dat er niet op kan het namelijk zo zijn dat de ketting niet kan zagen. De tweede stap is de plek waar je gaat zagen. Het is hier belangrijk om de stam die je wilt gaan zagen ergens stevig op kan liggen en dat de stam die afgezaagd wordt goed naar beneden kan vallen. Mocht je een tak in de boom af willen zagen kijk hier vooral naar de grote van de tak en of dat er geen extra takken aan vast zitten die jou mee naar beneden kunnen halen. Stap drie is het dat je jezelf ook goed moet beschermen tijdens het zagen. Draag daarom altijd handschoenen en een beschermbril!

Hopelijk ben je aan de hand van deze blog meer te weten gekomen over tuingereedschap, welke goede merken hiervan zijn, maar ook over waar je rekening mee moet houden en natuurlijk ook hoe je deze goed en zonder ongelukken kan gebruiken. Veel succes met de zoektocht naar het juiste tuingereedschap!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Noel
Aantal keer gelezen: 3396x
Toegevoegd: 14-12-2020 17:03
Gewijzigd: 15-12-2020 09:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!