Terrasoverkapping

Genieten met een terrasoverkapping!

TerrasoverkappingHoe lekker zou het zijn om, op elk moment van de dag, buiten te kunnen genieten van je tuin en van het weer? Gelukkig is dit allemaal mogelijk dankzij een terrasoverkapping van glas. In dit artikel lees je over alle mogelijkheden, en geven we je een hoop tips hoe je het meeste uit je glazen terrasoverkapping kunt halen!

Een terrasoverkapping van glas is een constructie je kunt plaatsen aan je huis. De terrasoverkapping is gemaakt van hout of aluminium/metaal en aan de bovenkant van de overkapping is een dak gemaakt van glas. Omdat een overkapping deels gemaakt is van glas kan je heerlijk in de zon zitten onder de overkapping. Wil je dit liever niet? Dan kan je er ook voor kiezen om een zonwering aan te brengen aan de overkapping. Op deze manier zorg je ervoor dat je op elk moment van de dag kunt bepalen of je lekker in de zon wilt zitten, of toch niet.

 

Het grote voordeel van een overkapping is dat je heerlijk buiten kunt zien, ongeacht welk weer het buiten is. Het liefste heb je namelijk zo min mogelijk last van de elementen, zoals wind, regen en zon. Een ander voordeel is dat je weinig onderhoudt hebt met een overkapping gemaakt van glas, er is namelijk nooit een jaarlijks onderhoud aan glas nodig. Verder is glas eenvoudig schoon te maken, en kan het zelfs schoongemaakt worden met bijtende producten zonder dat het glas aangetast wordt. Dit zorgt er voor dat er geen hoge kosten worden te hoeven gemaakt voor het onderhoud van je glazen terrasoverkapping!

De voordelen op een rijtje:

 • Je kan heerlijk knus en sfeervol buiten zitten terwijl je beschut buiten zit.

 • Doordat een terrasoverkapping zorgt voor beschutting zorg je ervoor dat je meer privacy in je tuin hebt. Buren kunnen namelijk minder snel bij je binnen kijken. Doordat de zijdes van overkapping dicht zijn zorg je er tevens voor dat geluid zich niet zo snel verplaatst, en je dus je privacy waarborgt.

 • Je kan veel langer buiten zitten dan dat je normaal gesproken zonder overkapping zou doen. Je kunt heerlijk van alle seizoenen genieten en tevens ook nog buiten zijn zonder dat je last krijgt van de weertypes

 • Een overkapping kan je inzetten als opslagruimte voor tuinmeubels en ander tuingereedschap. Zo heb je de spullen binnen handbereik.

 • In je overkapping kan je plekken maken met zon, en met schaduw. Zo kan je kiezen waar je wilt gaan zitten en kan je jezelf beschermen tegen de felle zon in de zomermaanden. Zo kan je de hele zomer genieten van het heerlijke weer.

 • Door de aanleg van een terras kan je je huis verlengen, en hiermee binnen bij buiten en buiten binnen te betrekken.

 • In de wintermaanden kan je gebruik maken van een terrasverwarming/terrasheater. Op deze manier kan je nog net even wat langer genieten van het buiten zijn, en van het buitenleven.

 • Door een terrasoverkapping van glas aan te schaffen zorg je voor een meerwaarde voor je woning. Doordat een glazen overkapping een permanente en robuuste structuur heeft zorgt er niet alleen voor zonwering, maar ook voor de berging van spullen

 • Er is ontzettend veel keuze in terrasoverkappingen. Kies je voor een traditionele houten constructie, of heb je toch meer met een metalen look? De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos!

Een glazen terrasoverkapping brengt ook een aantal nadelen met zich mee, maar die wegen niet op tegen de voordelen. Een van de nadelen van een glazen terrasoverkapping is dat het een kostenplaatje met zich meebrengt, glas is namelijk duur en daar moet je wel stil bij staan voordat je er eentje aanschaft. Een ander nadeel van een glazen overkapping is dat alles er op blijft liggen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan stof, blaadjes, takken en andere voorwerpen. Hou hier dus rekening mee, en zorg er voor dat je de glazen zo nu en dan even goed schoonmaakt en alle blaadjes en dergelijke verwijderd.

 

Als je besloten hebt om een terrasoverkapping van glas aan te schaffen, dan kan je vanzelfsprekend al heerlijk gaan genieten van de prachtige plek die je gecreëerd hebt, maar eigenlijk mist er nog een belangrijk element: de aankleding van je overkapping!Met de volgende tips zorg je ervoor dat je terras een verlengstuk wordt van je huis!

 • Je kunt er je tuin mee uitbreiden door het terras te laten overlopen in je tuin. Dit kun je doen door verschillende planten en plantenbakken te plaatsen die passen bij het interieur van je tuin.

 • Als je graag een zomers terras wilt creëren kan je er voor kiezen om verschillende tropische planten te plaatsen. Hierbij kan je denken aan palmbomen, olijvenbomen of bijvoorbeeld een prachtige appelboom.

 • Om ook in de wintermaanden te genieten van je terras kan je overwegen om een terrasheater aan te schaffen. Dankzij deze heater kan je s’avonds en in de winter genieten van de luxe dat een terrasoverkapping van glas je geeft. Nodig wat vrienden of familie uit en maak er een feestje van!

 • Vandaag de dag wordt een terrasoverkapping steeds meer gezien als een ‘extra kamer’ die je hebt bij je huis. Het is daarom van belang dat je het ook onderhoudt, en het inricht alsof het een extra kamer is. Daarom is het van belang dat je vaak even een doekje haalt over je meubilair, en over de constructie en glazen. Ook is het belangrijk om je overkapping de uitstraling te geven die het verdiend! Maak er een belevenis van om te zitten in de overkapping!

 • Mocht je kinderen hebben, of over de vloer hebben, vertel ze dan dat ze het speelgoed dat ze gebruiken kunnen opbergen in de terrasoverkapping. Zo leer je de kinderen dat het opruimen van spullen belangrijk is, en je zorgt er tevens voor dat de rest van je tuin opgeruimd blijft omdat er geen speelgoed meer is blijven liggen! Zo zijn de kindjes blij, en jij ook!

 • Er zijn ook terrasoverkappingen die volledig afgesloten zijn van je tuin. Dit is ideaal voor mensen die eigenlijk letterlijk een extra kamer erbij willen hebben. Deze terrasoverkappingen worden vaak geleverd met schuifwanden zodat je alsnog het raam en deuren kunt openen als daar behoefte aan is! Hierdoor heb je niet alleen terras bij je huis, maar maak je er eigenlijk ook gelijk een serre van. Twee vliegen in één klap noemen we dat!

Zoals je kunt lezen is een terrasoverkapping een verrijking voor je buiten leven. Probeer er daarom ontzettend veel van te genieten!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 1805x
Toegevoegd: 04-07-2018 13:01
Gewijzigd: 04-07-2018 22:33

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3253 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!