kunstgras wordt verlijmt

Kunstgras

kunstgras wordt verlijmtWil je graag gebruik maken van kunstgras in je tuin, op het terras of op het balkon? Dit kan! Je kunt namelijk zelf kunstgras aanleggen. In dit artikel kom je meer te weten over kunstgras en hoe je het zelf aan kunt leggen.

Kunstgras, algemeen

Kunstgras heerlijk nooit meer maaien! Kunstgras, dat nooit! Zomaar twee reacties als je over kunstgras praat. De een wil liever vandaag nog kunstgras aanleggen dan morgen, de ander wil er helemaal niet aan denken. Aan allebei de meningen zitten zowel voordelen als nadelen. Deze worden in dit artikel besproken. Dan kun je alsnog zelf beslissen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Een combinatie kan uiteraard ook. Een natuurlijk grasveld en kunstgras op het terras, of een natuurlijk veldje en kunstgras onder de speeltoestellen.

 • Zoals bij de meeste artikelen speelt kwaliteit een belangrijke rol. Je zult begrijpen dat kunstgras dat bijna niet te onderscheiden is van een natuurlijk grasveld, een stuk duurder is.
 • Let bij aankoop op de manier waarop je het kunstgras moet onderhouden. Hoe moet je kunstgras behandelen? Laat je vooraf goed informeren en beslis dan of je voor kunstgras kiest of toch een natuurlijk grasveld. 
 • Ga ook online op zoek naar de verschillen van kunstgras, het schoonhouden van kunstgras en de duurzaamheid ervan. Kijk meteen naar de prijs en vervolgens kun je kunstgras met elkaar gaan vergelijken. Wie gaat het kunstgras aanleggen? Zit dat bij de prijs per meter inbegrepen?
 • Ga goed voorbereid te werk voordat je de aankoop van het kunstgras doet. Je kunt naar een showtuin gaan om het kunstgras te voelen en te zien. Er zijn namelijk nogal wat verschillende kleuren groen. En omdat smaken verschillen is aan jou de keuze.

De voordelen van kunstgras

De voordelen van kunstgras zijn:

 • Nooit meer grasmaaien: ga je op vakantie dan hoef je niemand te vragen je gras te maaien.
 • Het is altijd mooi groen, er komen geen kale plekken in het grasveld.
 • Het kunstgrasveld heeft zeer beperkt onderhoud nodig.
 • Wel is het belangrijk om rommel, takken, onkruid meteen te verwijderen met een harde bezem. Staan de grassprietjes niet meer mooi rechtop dan kun je dat verhelpen door de kunstgrasmat flink op te borstelen.
 • Ook daarvoor gebruik je een harde bezem. Zie het als een stoep die je ook met enige regelmaat veegt.
 • Je hebt geen grasmaaier meer nodig, je houdt tijd over om de rest van de tuin te onderhouden, probleemplekken in de tuin zijn verleden tijd met kunstgras, honden graven niet in het kunstgras en mollen gaan elders het grasveld omploegen, ook hooikoortsklachten kunnen verminderen.

De nadelen van kunstgras zijn: duur in de aanschaf, niet helemaal zonder onderhoud, hoewel er kunstgras te koop is dat bijna op natuurlijk gras lijkt, blijft het nep! Maar mooi nep is niet lelijk en het gemak dient de mens, nietwaar?

Kunstgras op het terras, balkon

Kunstgras op je balkon, maakt van je balkon een heerlijke relaxtuin. Kunstgras op je balkon is erg praktisch. Kinderen kunnen spelen op het kunstgras van het balkon en hoeven niet op de koude betonvloer. Kunstgras is een ideale oplossing wat betreft vloerbedekking op het balkon. Je kunt stalen van kunstgras aanvragen en bekijken welke kleur en welk soort kunstgras jij op je balkon wilt laten leggen. Tip: kies in elk geval voor een korte vezel, bij kunstgras met een korte vezel blijven de sprietjes namelijk rechtop staan en instrooien bij dit korte kunstgras is niet nodig.

Kunstgras op het balkon verhoogt de sfeer en is lekker zacht als je met blote voeten op het balkon wil zitten. Kunstgras op het terras heeft uiteraard dezelfde voordelen als kunstgras op het balkon. Je terras oogt heel natuurlijk, een stuk dat bij de tuin hoort. Mooi groen kunstgras op je terras is te verkiezen boven een betonnen stoep. De bloembakken, bloempotten, de pergola, de tuinset, de schommelstoel enz. al deze zaken komen veel beter tot hun recht met deze mooie ondergrond van kunstgras.

Kunstgras onder de speeltoestellen

Kunstgras voor het balkon, kunstgras voor het terras, kunstgras in plaats van een natuurlijk gazon. Maar vergeet niet dat kunstgras ook een voortreffelijk goede oplossing is om onder speeltoestellen te gebruiken. Ideaal! Bij een natuurlijke grasmat ontstaan er kuilen van het afzetten onder een schommel bijvoorbeeld. Daar blijft altijd water in staan als het heeft geregend, niet handig, dus op die plaats is het aan te raden kunstgras te (laten) leggen. Vraag bij aankoop advies en vertel waarvoor het kunstgras dient en dat het tegen een stootje moet kunnen.

Kunstgras aanleggen

Kunstgras kun je zelf aanleggen, je kunt het echter ook uitbesteden aan de vakman. Ben je erin geslaagd om mooi kunstgras uit te zoeken en heb jij je goed laten informeren over het leggen van kunstgras. Dan kun je zelf inschatten wat in jouw geval handig en verstandig is: zelf doen of laten doen? Laat in elk geval een offerte maken op enkele plaatsen inclusief leggen en exclusief. Is het verschil groot dan wil je dat geld wellicht zelf verdienen door aan de slag te gaan om kunstgras te leggen. Heb je het geluk dat het leggen van het kunstgras, bijvoorbeeld omdat er een actie loopt, tijdelijk gratis is, grijp die kans en laat het aan de vakman over. Je krijgt dan voor hetzelfde geld  vakkundig gelegd kunstgras. Kost het je wel geld om kunstgras te laten leggen en dat zal in de meeste gevallen zo zijn, overweeg dan het belang van goed en strak aangelegd kunstgras tegenover "ik heb dat nog nooit gedaan, maar het zal wel lukken". Het is een keuze.

Ga je zelf kunstgras aanleggen houd dan met de volgende zaken rekening:

 • Alle obstakels moet je wegnemen, voordat je het kunstgras kunt leggen.
 • Meet de oppervlakte op.
 • Als je kunstgras uitzoekt vraag de verkoper goed advies over het aanleggen ervan.
 • Vraag op meer dan één plaats een offerte aan en kijk ook online, zodat je zaken met elkaar kunt vergelijken. Vergelijk inclusief leggen en exclusief leggen, is dat verschil erg groot? Let ook op aanbiedingen en acties.
 • Je gaat aan de slag.
 • Verwijder het oude gazon.
 • Tril de ondergrond goed aan, waarschijnlijk zul je de ondergrond moeten ophogen met zand.
 • Egaliseer de ondergrond, hoe gladder deze is des te mooier de grasmat komt te liggen.
 • Doek leggen.
 • Kunstgras leggen.
 • Kwartszand eroverheen strooien.
 • De totale grasmat opborstelen.
 • Koffie zetten en genieten van de natuurlijke uitstraling van het nieuwe kunstgras.

Wil jij een keer bekijken hoe het leggen van kunstgras in zijn werk gaat, dan kun je online een instructie film opzoeken. Als je de leginstructies ziet is het wellicht eenvoudiger om het kunstgras te leggen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 5408x
Toegevoegd: 20-07-2016 18:22
Gewijzigd: 31-07-2016 22:24

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!