Tuin

De beste en voordeligste tuintips van 2017

TuinDe laatste decennia is de tuin bij mensen aan huis in Nederland steeds belangrijker geworden. Datzelfde geldt voor de badkamer bij mensen thuis. Zowel de tuin als de badkamer zijn een plek geworden waar we ons kunnen ontspannen en tot rust willen komen. De tuin is ook nog eens het aanzicht van onze woning. Hieronder daarom diverse tips met de trends voor in de tuin van dit jaar.

Creëer een tuin die bij je past

Het verschil met de badkamer en een tuin in huis is dat de tuin het verlengstuk van de woning is en het aanzicht waar mensen op kijken. Wanneer we vrienden, familie of kennissen uitnodigen dan wordt er vaak in de tuin genoten van een hapje en een drankje. De tuin is dus niet alleen voor ons alleen, maar ook voor de visite die we uitnodigen. Daarom is het belangrijk dat de tuin er strak en netjes uitziet.
Omdat de tuin een verlengstuk van onze woning is willen we natuurlijk ook dat we een tuin creëren die bij ons past. Dit vergt echter wel de nodige aandacht en veelal is er een budget voor nodig. Wil jij het budget zo laag mogelijk houden, maar toch een mooie tuin creëren? Dan kun je gebruik maken van de tips die we hieronder op een rij hebben gezet. Voor iedere tip hebben we een apart kopje gemaakt met daarin het unieke karakter beschreven en budgettips. Allereerst zetten we de tips op en rijtje:

  • Kies de juiste tegelgrootte
  • Een natuurlijke tuin
  • Breng wildverband aan
  • Techniek in de tuin
  • De voordelen van grind
  • Kies voor b-keus bestrating

Kies de juiste tegelgrootte

Het is erg belangrijk dat je de juiste tegelgrootte uitkiest. Dit is zowel belangrijk voor de look van de tuin als voor het budget. Meet van tevoren het oppervlak op waar de tegels moeten komen. Zodoende kun je precies uitrekenen welke afmetingen de tegels moeten hebben. Aangeraden wordt om gepaste tegels te kiezen, zodat je geen tegels hoeft te snijden en uiteindelijk met halve tegels blijft zitten.
Daarnaast zijn er veel mensen die een kleine tuin hebben en daarom ook kleine tegels kiezen. Echter wordt het aangeraden om grote tegels te kiezen in een kleine tuin. Dit lijkt tegenstrijdig, maar dit creëert een ruimtelijk overzicht en geeft meer rust. Ook maak je een ruimtelijkere tuin door de tegels diagonaal te leggen.

Kom tot ontspanning in een natuurlijke tuin

Er wordt steeds vaker gekozen voor een natuurlijke tuin. Een natuurlijke tuin is namelijk de ultieme plek om helemaal tot ontspanning te komen. Met een natuurlijke tuin wordt een tuin bedoeld waarbij we ook daadwerkelijk voelen dat we in de natuur zijn. Dat kan worden gecreëerd met veel wilde planten en een wilde look. Een tip is om zoveel mogelijk verschillende kleuren te creëren. Hoewel ook een wilde look niet klinkt als een plek waar we tot ontspanning kunnenkomen geeft dit ons juist veel rust.
Bij een natuurlijke tuin wordt er ook steeds vaker gekozen voor natuursteen. Met natuurlijke bestrating wordt er een subtiele structuur aangebracht in de tuin. De laatste jaren wordt er dan ook al veel vaker gekozen voor natuursteen. Natuursteen brengt over het algemeen echter wel een prijskaartje met zich mee. Een manier om te besparen op natuursteen is door te kiezen voor betonbestrating met een natuursteen motief. Op deze manier betaal je voor betonbestrating, maar de tegels zien eruit als natuursteen sierbestrating.

Maak gebruik van wildverband

Wat steeds vaker wordt gedaan is dat men wildverband aanbrengt in de bestrating. Wildverband betekent dat er geen vast patroon in de tegels zit, maar dat de bestrating op verschillende manieren met verschillende maten wordt gelegd. Wildverband is een manier om je eigen creativiteit in de tuin te verwerken.
Naast dat het een manier is om de tuin er leuk uit te laten zien mag jij na het leggen van wildverband ook trots zijn op het resultaat dat je zelf hebt gemaakt. Ook kun je de bestrating zelf aanleggen, omdat er geen standaard patroon nodig is. Dit kan juist kosten besparen voor het inhuren van een stratenmaker.


Maak gebruik van techniek in de tuin

Ondanks dat we steeds vaker gebruik maken van natuurlijke elementen in de tuin wordt dit ook steeds vaker gecombineerd met techniek. Dit heeft niet alleen uiterlijke voordelen, maar met techniek kun je ook verschillende functionele voordelen behalen. Denk bijvoorbeeld aan sproeiers die automatisch aan gaan wanneer het erg droog is. Dit zorgt ervoor dat de planten voldoende water krijgen. Je hoeft er niet meer bang voor te zijn dat de planten uit zullen drogen!
Techniek zit ook steeds vaker verwerkt in de tegels voor het terras. Bij het kiezen van tuintegels is het belangrijk om op verschillende elementen te letten. Een van die elementen is dat ze slijtvast zijn, waardoor ze er een lange tijd mooi uit blijven zien.

De voordelen van grind in de tuin

Het wordt ook steeds populairder om grind te combineren met normale tegels. Wat vaak gebeurt is dat er wordt gekozen voor grotere tegels. Deze worden verder uit elkaar gelegd (op stapafstand) en in het gedeelte tussen de tegels wordt grind gelegd. Deze opvulling geeft een leuke uitstraling en daarnaast is grind ook nog eens relatief goedkoop. Zodoende kun je duurdere tegels kopen, maar plaats je een kleinere bestelling. Je hebt namelijk minder tegels nodig, omdat je de rest opvult met grind.
Naast het kostenplaatje en de uitstraling in combinatie met grotere tegels heeft grind nog meer voordelen. Dat is dat grind ontzettend gemakkelijk is te leggen en het vrijwel overal bij past. Wanneer je niet kiest voor de combinatie met grote tegels dan kan grind op zichzelf ook worden gelegd.

Maak gebruik van B-keus bestrating

Wil je kosten besparen op de bestrating? De gemakkelijkste manier om snel te besparen is door te kiezen voor B-keus bestrating. B-keus bestrating is bestrating waar fabrieksfouten in de tegels kunnen zitten. Dit houdt in dat er kleurverschillen in de tegels kunnen zitten of dat er kleine scheurtjes aanwezig kunnen zijn. Echter is dit slechts bij een gedeelte van de tegels het geval. Er wordt daarom aangeraden om een grotere bestelling te plaatsen dan je in werkelijkheid nodig hebt. De hoeveelheid die wordt aangeraden om extra te kopen is vaak 10 procent. De slechtere tegels kunnen zodoende direct worden vervangen met goede tegels en van de verschillen zie je al snel helemaal niks meer terug. De keuze voor B-keus bestrating kan flink besparen op kosten. Met B-keus bestrating ben je namelijk al minimaal 40% goedkoper uit dan wanneer je kiest voor A-keus bestrating.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sandra-Voorthuizen
Aantal keer gelezen: 2689x
Toegevoegd: 07-08-2017 13:40
Gewijzigd: 08-08-2017 12:34

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3421 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!