De beste manieren om je presentatie te presenteren

De beste manieren om je presentatie te presenteren

De beste manieren om je presentatie te presenterenPresenteren hebben we bijna allemaal wel eens gedaan, of dat nou voor school is of voor misschien wel dagelijks voor je bedrijf. Presenteren kan in vele vormen. Zo wordt in dit artikel onderscheid gemaakt tussen presenteren over persoonlijke ontwikkelen of zaken, en het presenteren van je bedrijf naar de markt. Dit kan bijvoorbeeld via een animatie studio waar een professioneel beeld van jouw bedrijf wordt geschetst.

Animatie

Via een animatie kun je professioneel je bedrijf in beeld brengen bij je mogelijke klanten. Zo weten ze op een duidelijk manier waar je bedrijf voor staat en wat jullie core business is. Dit wekt meer vertrouwen en professionaliteit op bij je klanten. Consumenten kennen je bedrijf beter en zullen dit minder snel weer vergeten in de toekomst. Hierdoor is de kans op mond tot mond reclame groter, je bedrijf zit namelijk beter in het brein doordat ze een simpele animatie video hebben gezien. Dit werkt namelijk beter dan dat zij een stuk tekst lezen op de site. 


Voorbereiden

Voorbereiden voor een presentatie is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet teveel tekst in je powerpoint hebt maar dit aanpast naar bulletpoints. Ook is het niet aangeraden om je volledige tekst uit je hoofd te kennen. Als je het namelijk vergeet dan vergeet je alles waardoor je een blackout krijgt. Het beste is om de bulletpoints te onthouden waardoor je een lopend verhaal kunt maken bij elk bulletpoint. Ook is het goed om een beetje spanning te hebben, echter moet dit niet te veel worden wat je presentatie skills kan verminderen. Daarbij is het belangrijk om vertrouwen in jezelf te hebben. Door vertrouwen in jezelf te hebben is de kans op een goede afloop een stuk groter. Vergeet ook niet te ontspannen voor je presentatie. Het is bijvoorbeeld niet aangeraden om een dag voor de presentatie hard te werken en tot laat wakker te blijven. Eet en drink voor de presentatie voldoende en slaap op tijd. Ook is het belangrijk om de aandacht van het publiek bij je te houden. zorg er bijvoorbeeld voor dat je standaard kleding draagt en verzin een pakkende inleiding waardoor je de aandacht op je richt. Ook is het altijd verstandig om humor te gebruiken in je presentatie (verschilt per onderwerp). Zo houdt je je presentatie leuk voor de toekijkers. Let er wel op dat je niet teveel humor gebruikt, dat kan onprofessioneel overkomen. Let daarbij ook op je houding en wees enthousiast, dit is vaak aanstekelijk en zo nemen de toeschouwers dit ook over. Een ander belangrijke tip is om gebruik te maken van de ruimte. Voor de presentator is er vaak veel ruimte, probeer daarom niet op 1 plek stil te staan maar loop rond tijdens je presentatie. Let ook op je tempo. Vaak willen mensen nogal snel iets vertellen door de zenuwen, door het rustig aan te doen blijft het publiek makkelijk het verhaal volgen en is iedereen betrokken, kijk hiermee wel uit want te sloom kan zorgen voor een saaie presentatie waardoor het publiek juist afdwaalt. Een goede manier van presenteren is om nonchalant over te komen, dit is natuurlijk een kunt door de zenuwen die door je lijf kunnen gieren. Nonchalant lijkt alsof je onvoorbereid bent maar integendeel heb je dit juist heel goed gedaan. Nonchalant komt bij de publiek soms ook over alsof een persoon veel van het onderwerp af weet en hij het verhaal vaker heeft gedaan.

 



 

Powerpoint in combinatie met animatie video

Powerpoint is een goede keuze voor het maken van een goede presentatie. Powerpoint is eenvoudig met wat basiskennis te begrijpen, het is dus makkelijk voor beginners om een presentatie hierop te maken. Het voordeel van Powerpoint is dat het een makkelijke software is van Microsoft waarop je eenvoudige goede presentaties kunt maken. Powerpoint biedt ook een theme aan, hierop is de huisstijl al gemaakt waardoor jij dit niet hoeft te doen. Het enige wat je hoeft te doen is dia’s en tekst toevoegen, zeer makkelijk dus! Ook kun je afbeelding toevoegen, voorheen was het de bedoeling dat jij de afbeelding aanpassen aan hoe jij het wilt hebben. Tegenwoordig biedt Powerpoint voorbeelden aan waar de afbeelding al is aangepast. De aanpassingen zijn gemaakt op grootte en posities. Hierdoor hoef jij enkel de optie te makkelijk die jij gepast vindt staan bij je presentatie. Powerpoint is een van de bekendste presentatie software. Verwerk een animatievideo in de Powerpoint presentatie om zo meer leven erin te brengen. Een animatie kan gemaakt worden door een bedrijf die hierin is gespecialiseerd of je kan proberen er zelf één te maken.


Prezi

Prezi is een wat meer onbekende site waar je een presentatie kunt maken. Prezi werkt niet met slides zoals Powerpoint dat doet maar met cirkels waar je kunt inzoomen en uitzoomen naar de volgende cirkel. Prezi kan eenvoudig worden aangemaakt maar hier is wel wat meer kennis voor nodig. Je kunt het jezelf een beetje aanleren door zelf wat te proberen. Het voordeel van Prezi is dat het een online website is waardoor alles automatisch is opgeslagen in een online cloud. Hierdoor kun je overal je presentatie presenteren. Je logt simpelweg gewoon in op je account en je prezi staat direct klaar om te presenteren. Is je presentatie klaar? Dan kun je ervoor kiezen om het te oefen dit kan in het begin zonder publiek, als dat goed gaat kan je je familie of vrienden vragen om naar je presentatie te kijken. Zij kijken met een nieuwe blik naar je presentatie en hebben vaak goede feedback waardoor je je presentatie nog even kunt aanpassen. Het oefenen van je presentatie is zeer belangrijk omdat je je tekst dan letterlijk aan het uitspreken bent. Hierdoor vermijd je een rare uitspraak van je woorden of dat je begint te stotteren tijdens je presentatie bij het publiek. Je ontdekt dus je stem. Het is ook belangrijk om oogcontact te maken met het publiek. Zo zijn zij meer betrokken bij je presentatie. Dit kan wel moeilijk zijn als je veel zenuwen hebt voor een presentatie. Wel is hier een oplossing voor, je hoeft in dat geval niet het publiek aan te kijken. Je kan namelijk ook boven het publiek kijken. Dit moet natuurlijk niet te hoog zijn want anders valt het op, je kan boven de hoofden van het publiek kijken, zo kijk je niet direct in iemands ogen maar lijkt het voor het publiek alsof je dat wel doet. Dit kan overigens alleen met een groot publiek, bij een kleine groep valt dat teveel op.

Veel succes met het presenteren en vergeet niet om vooral te leren en te ontwikkelen!







                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: marloes83
Aantal keer gelezen: 1678x
Toegevoegd: 10-06-2020 13:04
Gewijzigd: 11-06-2020 09:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3839 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!