De meest gemaakte fout bij de aankoop van zonwering

De meest gemaakte fout bij de aankoop van zonwering

De meest gemaakte fout bij de aankoop van zonweringHet kopen van goede zonwering is een verstandige investering. Het draagt bij aan het comfort in huis, op het terras en het is sfeerbepalend.

Daarnaast zorgt het voor waardevermeerdering van je woning. Makelaars geven aan dat een huis met op maat gemaakte zonneschermen makkelijker verkoopt, doordat potentiële kopers het als een luxe toevoeging aan de woning zien. Vanwege al deze voordelen hebben al veel mensen gekozen voor passende zonwering voor hun huis. Maar soms gaan mensen in hun enthousiasme wat te snel, en dan ligt onzorgvuldigheid op de loer.

Zonwering, zonneschermen, knikarmschermen?

Voor we je verder helpen, is het wellicht handig uit te leggen wat we precies bedoelen met zonwering. Het gaat om een zonnescherm, of ook wel knikarmscherm, dat aan de gevel bevestigd zit en dus buitenshuis het zonlicht tegenhoudt. Hiermee zorgt het ervoor dat het zonlicht je terras niet bereikt en je dus een stuk relaxter buiten zit. Het zonnescherm zorgt er ook voor dat het zonlicht niet in je huis binnenkomt en dat houdt je huis koel. Dit artikel richt zich dus op aankooptips voor deze zonwering buiten het huis. Zonwering binnenshuis is natuurlijk ook mogelijk, ga dan zoeken naar jaloezieën, shutters of gordijnen.

Waarom je voor jouw huis moet kiezen voor een zonnescherm

Een goed paar gordijnen is goedkoper dan een op maat gemaakt zonnescherm, dus waarom zou je daar niet voor kiezen? Hier is een simpel antwoord op: zodra het zonlicht binnen is, komt de warmte ook binnen. Zodra het door je raam binnenkomt is het dus al te laat. Met een zonnescherm houd je de warmte buiten en de koelte binnen. Daarnaast blijft het op je terras ook nog eens aanzienlijk draaglijker in de schaduw dan in de zon.

Wees voorbereid op warme, zonnige zomers

Met de steeds warmere zomers kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om zonwering op maat te kopen. Want het lijkt misschien lekker om in de zomer in de zon te zitten, als je langer dan 15 minuten in temperaturen boven de 30 graden Celsius in de zon zit loop je al een gezondheidsrisico. En nu de trend zelfs al richting de 40 graden Celsius gaat is het zaak om jezelf en je huis goed te wapenen tegen het zonlicht en de warmte. Voor je comfort, maar ook voor je gezondheid en de gezondheid van de mensen om je heen zorg je dat je huis een fatsoenlijk zonnescherm heeft.

Keuzemogelijkheden bij zonneschermen

In de wereld van knikarmschermen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee types: cassette zonneschermen en semi-cassette zonneschermen. Dit geeft een verschil aan in het ontwerp van de cassette. De cassette is het onderdeel dat het zonnescherm en de armen bevat wanneer het is ingeklapt. Een cassette zonnescherm heeft een volledig afgesloten cassette wanneer het dicht zit. Zo beschermt het je zonnescherm optimaal tegen alle factoren van buitenaf. Een semi-cassette variant heeft een opening in de cassette aan de onderzijde. Deze zonwering gaat doorgaans minder lang mee dan volledig gesloten cassettes, maar zijn dan ook wel goedkoper.
Stoffen en kleuren

Naast de armen is de stof van het doek een belangrijke factor. Goedkopere doeken van katoen verkleuren in de zon. Tegenwoordig worden er vaker kunststoffen gebruikt voor zonneschermen. Dit kunnen verschillende kunststoffen zijn met hun eigen eigenschappen. Naast de stof is kleur van deze stof ook erg belangrijk. En niet alleen voor het reflecterende gehalte of de uitstraling van de zonwering. Als het zonlicht op het doek valt geeft dit een bepaalde gloed op je terras, waarbij de kleur van het doek bepaalt wat de kleur van die gloed is. Dit kan sfeerbepalend zijn voor jouw terras, dus gebruik het in je voordeel.

Stoffen en kleuren

Naast de armen is de stof van het doek een belangrijke factor. Goedkopere doeken van katoen verkleuren in de zon. Tegenwoordig worden er vaker kunststoffen gebruikt voor zonneschermen. Dit kunnen verschillende kunststoffen zijn met hun eigen eigenschappen. Naast de stof is kleur van deze stof ook erg belangrijk. En niet alleen voor het reflecterende gehalte of de uitstraling van de zonwering. Als het zonlicht op het doek valt geeft dit een bepaalde gloed op je terras, waarbij de kleur van het doek bepaalt wat de kleur van die gloed is. Dit kan sfeerbepalend zijn voor jouw terras, dus gebruik het in je voordeel.

Bediening van de zonwering

De bediening van oude zonwering is meestal handmatig, maar tegenwoordig is een elektrische motor met afstandsbediening of bedieningspaneel de standaard. Er zijn mensen die denken dat dit nodeloos luxe is, maar er zit meer achter. Doordat de elektromotor de zonneschermen met een constante kracht in- en uitrolt gaan ze aanzienlijk langer mee dan bij bediening met de hand. Handmatige bediening gaat namelijk met horten en stoten, wat leidt tot een snellere aftakeling van je zonwering. Dit is een typisch voorbeeld van de term: goedkoop is duurkoop.

De meest gemaakte fout bij de aankoop van zonwering op maat

Maar wat is nu die meest gemaakte fout bij de aankoop van zonwering op maat? Dat mensen denken het allemaal zelf wel te kunnen. Zowel bij het kiezen van de juiste zonneschermen voor jouw huis, als de installatie daarvan, is professionele hulp onmisbaar. Natuurlijk zijn er mensen die het zelf kunnen en doen, maar de lijst met mensen die dachten het te kunnen, en zich daarmee dieper in de nesten hebben gewerkt, is veel langer! Het installeren van zonneschermen is een precieze klus en vraagt om expertise. Als je het niet goed doet loop je de kans om de schermen of je gevel ernstig te beschadigen.

Garantie op zonwering

Wat natuurlijk een goede bijkomstigheid is bij die professionele hulp is, is de garantie die erbij krijgt. Er zijn leveranciers van zonneschermen die na een foutieve installatie door particulieren geen of maar gedeeltelijke garantie geven. Dit zal je bij een professioneel bedrijf nooit gebeuren. Je kunt hiervoor ook kijken of het bedrijf CBW-erkend is. Dit keurmerk van de Centrale Branchevereniging Wonen stelt je rechten omtrent garantie veilig. Bij dit soort bedrijven kun je er natuurlijk van tevoren al vanuit gaan dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Een bedrijf als Inhuis Plaza is helemaal gericht op zonwering en zal je zeker goed helpen, van selectie tot installatie.

Wees verstandig en wees verzekerd van de juiste keuze

We kunnen stellen dat goede hulp essentieel is voor een goed resultaat als het aankomt op een op maat gemaakt zonnescherm voor jouw huis. Maak gebruik van de expertise van de professionals en geef je eigen voorkeuren aan. Ze zullen samen met jouw kijken naar de beste keuze in zonwering binnen jouw budget. En als je dan hebt gekozen voor jouw materialen, kleuren en bediening, rest je niets anders dan heerlijk te genieten van jouw op maat gemaakte zonwering. Kijk ook of de professional de zonwering voor jouw zou kunnen ophangen. Niet alleen kan een zonnescherm erg zwaar zijn, ook het plaatsen vergt enige kennis van elektra.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jonathan49
Aantal keer gelezen: 536x
Toegevoegd: 21-08-2019 08:28
Gewijzigd: 22-08-2019 07:57

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2849 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!