De mooiste herinneringen koesteren op diverse manieren

De mooiste herinneringen koesteren op diverse manieren

De mooiste herinneringen koesteren op diverse manierenHet verliezen van een dierbaar iemand is vaak erg moeilijk. Het verdriet verwerken gebeurt met ontkenning, onderhandelen, woede, acceptatie en verdriet. Het is na het rouwproces om de mooie herinneringen te koesteren. We delen graag onze tips om naar dit punt toe te werken en de mooiste herinneringen een plekje te geven in je leven van die dierbare persoon of dierbare personen.

Een playlist met muziek maken 

Het is belangrijk om een playlist te maken met de muziek waar je samen van hield. Het is heerlijk om bij de muziek jezelf te laten gaan. Het is mogelijk om weg te dromen van de dierbare persoon en hoe je samen volop genoten hebt van de muziek. Het is bijzonder om ook energie en kracht te halen uit de muziek. De muziek maakt het mogelijk om jezelf ook sterker te maken. Het kan je zelfs gelukkig maken als je naar de muziek luistert en denkt aan een persoon.

Een bijzondere verjaardag en sterfdag 

Het is goed om wat speciaals te doen op de verjaardag van de dierbare persoon. Vier het met een borrel, stuk gebak of iets wat die persoon zo lekker vond. Sta stil bij de dag dat de persoon is geboren. Doe hetzelfde op de sterfdag. Het is ook een dag om herinneringen op te halen samen met anderen. Anderen die de overleden persoon ook een warm hart toedragen. Het is ook mogelijk om een favoriet plekje te bezoeken van de dierbare persoon. Hier hangt vaak een bijzondere energie. Soms kun je zelfs het gevoel hebben dat de dierbare persoon er bij is. Het is heerlijk om hiervan te genieten. Het is prettig om te ontdekken hoe op deze manier de meest wonderbaarlijke herinneringen terugkomen.

Een speciaal plekje in huis maken 

Het is goed om een gedenkplek te maken in huis. Zet foto’s op een speciale plek neer. Het zal helpen om het verdriet te verwerken en ook om iedere dag aan de dierbare persoon te denken. Het is ook mooi om een herdenkingsbeeldje te hebben met een paar kaarsen. Het kan een klein heilig plekje worden voor de overleden persoon. Iedere dag kun je dan even een kort moment van rust hebben samen met de overledene. Het zal zeker helpen bij het verwerken. Veel mensen praten vaak met de foto om hun gevoelens te uiten. Het is goed om de gevoelens niet op te kroppen en zo naar buiten te laten gaan. Het kan woede zijn, liefde, speciale momenten en natuurlijk ook verdriet. Laat de emoties de vrije loop om jezelf te bevrijden, hoe pijnlijk dit ook kan zijn.

Maak iets persoonlijks

Het is ook mooi om een bijzonder schilderij te laten maken of een beeld. Er zijn ook kunstenaars die de urnen kunnen opluisteren. Maak iets wat in lijn is met de overledene. Het zal zorgen voor iets bijzonders. Het helpt bij de verwerking van het verlies. Het is een eerbetoon aan de overledene. Het kan iets heel bijzonders zijn. Een mooi drieluik van verschillende levensfasen bijvoorbeeld. Het is mooi om de emoties te verwerken in een kunstwerk of een mooie serie van foto’s. Het is zelfs mogelijk om de as te verwerken in het schilderij.

Een herinneringsboom

Een herinneringsboom is ook een mooie manier om de overledene te herdenken. Plaats meerdere foto’s van speciale momenten of van uitspraken van de persoon in de lijsten. De boom houdt alle herinneringen levend en groeit verder. Het is bijzonder om zo de overledene te blijven herinneren op een bijzondere manier.
Uitvaartfoto’s 

Steeds vaker worden ook op een uitvaart foto’s gemaakt door een professionele fotograaf. Het is bijzonder om van de plechtigheid en de begrafenis of crematie foto’s te hebben. Het kan helpen om de dag opnieuw te beleven. Vaak weet je niet meer wat er allemaal is gebeurd. De hele begrafenis of crematie kan als een waas aan iemand voorbij trekken. Het is mooi om de dag nog een keer opnieuw te beleven. Soms kan het veel emoties oproepen. Het is echter een proces wat helpt om het verlies te verwerken. Het is goed. Naast foto’s is het ook mogelijk om de hele uitvaart op film vast te laten leggen. Zeker wanneer er een aantal speeches zijn is het mooi om deze nog een keer te kunnen bekijken. Het is mooi om de teksten nog een keer te horen, de anekdotes en ook de muziek. Het is een eerbetoon aan de overledene.

Terugkijken naar mooie momenten 

Wanneer je een familie bent dan is het mooi om samen mooie foto’s te hebben. Wacht niet met het maken van een familie fotoshoot wanneer het te laat is. Laat ieder jaar of in ieder geval iedere twee jaar een goede fotograaf een fotoshoot maken. Doe het met de hele familie. Het maakt niet uit of het om twee, vier of tien mensen gaat. Een familieshoot zorgt voor kwaliteitsfoto’s waar je jaren van kunt genieten. Zelfs na het overlijden van een van de dierbaren op de foto is het mooi om aan deze momenten terug te denken. Het zal zorgen voor een glimlach op het gezicht en dierbare herinneringen. De dag dat de foto’s gemaakt werden bijvoorbeeld. Of de reden waarom de foto’s gemaakt werden. Wacht niet te lang en laat op korte termijn een paar mooie familiefoto’s maken. Een eigen familieshoot is iets moois. Het is een cadeautje aan jezelf.

Een goede familieshoot

Het is belangrijk om goed te bespreken met de fotograaf wat je graag wilt hebben. Moet het een fotoshoot op locatie worden of in een studio? Bekijk de foto’s die de fotograaf al eerder heeft gemaakt. Kijk of er een klik is en laat dan de fotoshoot maken. Het is dan belangrijk om de foto’s te laten ontwikkelen. Er zijn veel effecten mogelijk om de foto’s te laten maken. Print ze en plaats ze in de mooiste lijsten. Geef ze dan een speciaal plekje in de kamer. Iedereen zal de foto’s bewonderen.

Memories

Het is moeilijk om een dierbaar persoon te verliezen. Weet echter dat de herinneringen altijd blijven bestaan. Het geeft een goed gevoel om de persoon te eren en te herinneren op een bijzondere manier. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. In dit artikel hebben we slechts een aantal mogelijkheden aangedragen. Mogelijk wil je de overleden persoon eren met een tatoeage op je lijf of een speciaal symbool. Het is goed om hier je eigen invulling aan te geven. Een speciale hanger, broche of ring kan ook een uitstekende manier zijn om de overleden persoon te herinneren. Kies een manier om de memories te behouden en de overledene te eren met respect en liefde.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1540x
Toegevoegd: 08-10-2019 15:45
Gewijzigd: 09-10-2019 09:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3421 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!