cadeau voor haar

Origineel cadeau voor haar kopen

cadeau voor haarIedereen kent het moment wel. Het moment waarop je niet weet wat je moet kopen voor een gelegenheid. Straks kom je aanzetten met hetzelfde cadeau als je broer op de verjaardag van je zus. Dat wil je natuurlijk niet hebben! In dit artikel vind je inspiratie om een origineel cadeau te kopen.

Binnenkort wordt je vriendin jarig maar je hebt geen idee wat je haar zou moeten geven. Een tijdschrift is misschien te simpel. En badschuim krijgt ze waarschijnlijk ook al van anderen. Mannen willen altijd het liefst iets dat functioneel is. Terwijl vrouwen altijd sneller iets willen wat leuke herinneringen oproept. Iets als een cocktailshaker kan bijvoorbeeld erg leuk zijn, om er vervolgens zelf samen cocktails mee te maken. Maar hoe vind je nou zo'n origineel cadeau en misschien nog wel net zo belangrijk; Hoe houd je het binnen je budget? En hoe zorg je ervoor dat het origineel blijft. Het budget is altijd belangrijk als je op zoek gaat naar een cadeau. Je kan natuurlijk niet een nieuwe fiets cadeau geven als de rest op een verjaardag met kleinigheden als kaarten, cosmetica of geurtjes aan komen zetten. In dit artikel lees je meer over de verschillende factoren waarop je moet letten bij het kopen van een cadeau voor je vriendin, moeder, oma, tante of zus.

Maak het persoonlijk

Een persoonlijk cadeau is altijd veel leuker om te krijgen dan een "Algemeen" cadeau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van Jip-en-Janneke champagne aan iemand die zelf nog al van een drankje houdt. Dit soort grapcadeautjes zijn altijd leuk om te geven. Vooral met Sinterklaas is het een goed idee om humor te combineren met met het cadeau. Dit zou je bijvoorbeeld ook kunnen doen door een mini stofzuiger te geven aan iemand die vaak chaotisch is en daardoor snel ergens een rommeltje van maakt. Een ander leuk voorbeeld is bijvoorbeeld om voor iemand die heel erg achter goede doelen staat een bepaald armbandje uit de wereldwinkel te kopen. Pas hier overigens wel mee op dat het leuk blijft. Je wilt geen weegschaal geven aan iemand die stevig gebouwd is. Dat kan nog al beledigend overkomen. Wat je wel zou kunnen doen is bijvoorbeeld een leuk kookboek geven met gezonde maaltijden om te koken als ze dit leuk vindt om te doen. Je kan ook algemene persoonlijke cadeau's kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een broodtrommel met een foto, muismat met foto of een bordspel met een foto op de achtergrond zoals op de afbeelding staat hieronder.

Gelegenheid

Uiteraard is het ook belangrijk om te kijken naar wat voor een gelegenheid je een cadeau gaat geven. Je wilt op een eerste date natuurlijk niet aan komen zetten met een heel persoonlijk cadeau als je degene amper kent. Een tijdschrift of boek is wellicht meer geschikt als je weet dat degene van lezen houdt maar nog steeds niet handig. De leukste dingetjes om voor dit soort gelegenheden te geven zijn klein en algemeen en gaan meer om het gebaar dat je maakt. Denk hierbij aan het kopen van een luxe drankje in de kroeg. Bij een verjaardag is de gelegenheid natuurlijk weer compleet anders. Je kan dan niet aan komen zetten met een luxe drankje, alhoewel je als je dit zelf gemaakt hebt en mooi verpakt het nog best leuk kan zijn. Bij een verjaardag is het leuk om een persoonlijker cadeau te geven zoals de voorbeelden besproken in het vorige verhaal. Er zijn ook bepaalde gelegenheden waarbij het handig is om op de gelegenheid in te spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vriendin die een lange reis gaat ondernemen. Dan is het leuk om bijvoorbeeld een reiskoffertje te geven met wat aandenken erin over Nederland. Wat ook leuk kan zijn is bijvoorbeeld een "survivalpakket" maar dan zelf aangevuld met eigen dingen die jij denkt dat leuk zijn. Wordt iemand 18? Dan kan je ook leuk op de gelegenheid inspelen door bijvoorbeeld een bierhelm te kopen of een maak het zelf cocktail set met bijbehorende glazen.

Voor je moeder, oma of tante

Voor je moeder of oma is het ook zeker belangrijk om iets persoonlijks te geven. Dit hoeft niet duur te zijn. Het gaat vaak meer om het gebaar dat je aan ze denkt dan dat het ook werkelijk iets van waarde bevat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fotolijstje, high-tea of een taart. Wat ook erg leuk is, is een zelf samengesteld kookboek of plakboek. Andere Ideeën zijn dingen als workshops om samen te volgen(dansworkshop, kookworkshop of iets soortgelijk) of een notitieblok met daarin op de eerste pagina een leuke boodschap. Vooral als je moeder oma of tante niet vaak ziet is het van belang om het cadeau zo persoonlijk mogelijk te houden tenzij je je tante bijvoorbeeld niet heel goed kent. Dan is het vaak leuker om iets te geven wat functioneel is en/of een goede indruk achterlaat. Denk hierbij aan een leuk boeketje bloemen voor op het aanrecht, een pakket om koekjes mee te bakken, een boekje met puzzels, een zelf gemaakte kalender, een knuffeltje, een sjaal/ring/ketting of een beeldje voor in de tuin of in het huis.

Waar vind je originele cadeau's voor haar?

Na al die verhalen over cadeau ideeën zal je wel genoeg inspiratie gekregen hebben voor ideeën. Maar waar vind je nou zulke persoonlijke cadeau's? Vaak zul je dit niet zo snel in een winkelstraat tegenkomen. Wat een goeie manier is om dit soort cadeau's te vinden is door op het internet te zoeken naar originele cadeau's voor haar vind je hier, zul je al snel websites vinden die dit soort producten aanbieden. Op diverse websites kwam ik onder andere betaalbare cadeau's tegen die origineel waren. Je kan ook leuke producten vinden door te zoeken naar personaliseerbare cadeaus. Het beste is om de producten te vergelijken met elkaar. Hierdoor kan je jezelf enorm veel geld besparen. Je kan hiervoor ook zogeheten vergelijkingsites gebruiken om de producten te vergelijken. Een ander belangrijk punt om op te letten zijn de verzendkosten. Veel verschillende websites bieden gratis verzend opties aan. Maar bij een aantal andere online webshops gebeurt dit niet. Let hier daarom goed op.

Conclusie

Bij het kopen van een cadeau voor haar is het belangrijk om op drie punten te letten: De gelegenheid, aan wie je het geeft(oma of aan bijvoorbeeld je vriendin) en de interesses van die persoon. Aan wie je ook een cadeau geeft het belangrijkste is dat het cadeau origineel is. Dat maakt het voor jou een stuk leuker om het cadeau te geven en voor de ontvanger ook veel leuker om te krijgen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hazelaar
Aantal keer gelezen: 2414x
Toegevoegd: 16-03-2016 12:59
Gewijzigd: 17-03-2016 08:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3345 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!