De verschillende soorten schroeven, moeren en bouten

De verschillende soorten schroeven, moeren en bouten

De verschillende soorten schroeven, moeren en boutenWil jij alles weten over diverse soorten schroeven, moeren en bouten? Dan kun je uit deze blog al je informatie halen. Lees snel verder wanneer jij een bepaalde type schroef of moer moet gebruiken.

Snelboorschroef

Een snelboorschroef wordt veel gebruikt in de bouw. Zoals de naam al zegt is het een schroef die snel in hout boort. Verder hoeft er niet voorgeboord te worden, waardoor je werkzaamheden nog sneller gaan. De vorm van de schroef in combinatie met de structuur zorgt ervoor dat deze sneller vastzit dan andere schroeven.

De eigenschappen van een snelboorschroef

De snelboorschroef verdwijnt snel in het materiaal. Daarbij heb je bij Proboproducts twee verschillende soorten, namelijk de Torx snelboorschroeven en de RVS varianten. De schroef is makkelijk in omgang en door zowel beginners als professionals te gebruiken.

Waar gebruik je deze schroef voor?

Deze schroef kun je voor houten materialen gebruiken. Zowel voor binnen- als buiten zijn ze uiterst geschikt. Voor ieder project kun je deze snelboorschroeven gebruiken.

Vlonderschroeven

Vlonderschroeven zijn ook bekend als terrasschroeven. Wanneer jij buiten een terras aanlegt dan zijn dit de schroeven die je ervoor gebruikt. Je kunt deze schroeven gemakkelijk gebruiken voor alle buitenprojecten. Je wilt natuurlijk wel dat jouw nieuwe terras goed en kwalitatief blijft liggen.

De eigenschappen van vlonderschroeven

De vlonderschroeven zijn gemaakt van RVS, waardoor ze door iedere weersomstandigheid goed blijven. Om de juiste schroef te kunnen selecteren is het belangrijk dat je de regel aanhoudt om 2,5x de lente te hebben als de dikte van de plank.
De vlonderschroef is uiterst stevig en kan door de RVS laag tegen regen, vorst, zon en overige omstandigheden. Hierdoor behoudt het ijzer zijn vorm, roest het niet en blijft je terras langer mooi.

Waar gebruik je deze schroef voor?

Zoals benoemd gebruik je een vlonderschroef voor vlonderplanken. Deze worden vaak in de tuin gebruikt als terras. Door de verzonken kop van de schroef heb je een mooie afwerking in de vlonderplank. Je ziet de schroef namelijk niet meer terug.

Betonschroef

Een betonschroef wordt veel gebruikt in de bouw. Na het voorboren kun je deze schroef gebruiken voor zowel beton als overige harde steensoorten. Je hoeft geen plug of lijm te gebruiken, wat sneller werkt. Daarnaast loop je ook niet het risico dat je deze materialen niet in huis hebt en opnieuw naar de bouwmarkt moet.
Een betonschroef is zeer sterk en daardoor lang te gebruiken. Mocht het zo zijn dat de schroef nog goed is nadat je het uit beton haalt, dan kun je deze gewoon opnieuw gebruiken. Natuurlijk moet je de schroef even bekijken, zodat je zeker weet dat de kwaliteit nog hoog is.

De eigenschappen van een betonschroef

Een betonschroef moet altijd hoog van kwaliteit zijn. Dit voorkomt beschadigingen aan de schroef tijdens het bevestigen. Een andere naam voor een betonschroef is een betonanker, betonbout of betonschroef anker.

Waar gebruik je deze schroef voor?

Je gebruikt een betonschroef voor het bevestigen van buisondersteuningen of bij het verankeren van ondersteuning bij machines. Natuurlijk kun je deze schroeven in de hardste steensoort plaatsen, waaronder beton en andere soorten steen.

Slotbout

Tijden een project is er een kans dat je een slotbout nodig hebt. Door de afgewerkte kop zien ze er stijlvol uit. Het maakt een project mooi af. Daarnaast is een bout gemaakt om iets echt heel erg vast te zetten. Waar er bij schroeven nog wat ruimte kan zijn is dit met een bout zeker niet het geval. Voor diverse constructies is zo’n slotbout onmisbaar.

De eigenschappen van een slotbout

De slotbout heeft een platte klopt, die zorgt voor een mooie afwerking. Verder heeft het een vierkant deel en een schroefdraad. Daarmee kun je een moer vastzetten. Hierbij draait de kop niet mee. Vaak is een slotbout van RVS, aangezien deze overal tegen bestand moet zijn. Het laatste wat je wilt is dat deze bout gaat oxideren, waardoor er roest ontstaat.
Verder bestaat een slotbout uit een zeskantige kop die goed in een moer vastgedraaid kan worden. Het aandraaien gaat met een ring, steek of dopsleutel. Hiermee zorg je voor de meest vaste bouten die zorgen dat de constructie blijft staan.

Waar gebruik je deze bout voor?

Je kunt een slotbout goed gebruiken voor een houten constructie die zeer robuust is. Je kunt hierbij denken aan tuinhuizen, een speeltoestel en kapconstructies. Doordat een slotbout zeer sterk is, is dit ook echt een aanrader voor zware constructies. Zorg dat je hem goed strakdraait, zodat er geen ruimte voor verschuiving is.

Moeren

Een moer is een ring die je gebruikt in de bouw. Meestal zijn deze zeshoekig of vierkant. Je kunt een bout hieraan bevestigen en op die manier twee voorwerpen met elkaar verbinden. Er zijn veel verschillende soorten moeren, waaronder de zeshoekige moer, de borgmoer, flensmoer, glijmoer, hulsmoer, vlindermoer en kartelmoer.

De eigenschappen van een moeren

Een moer is vaak gemaakt van RVS en hierdoor stevig qua materiaal. De populairste modellen zijn een RVS zeshoekmoer, welke niet oxideert en goed blijft zitten. Dit kot doordat er een schroefdraad aan de binnenkant zit. Hiermee blijft de moer beter op zijn plek bij de bout.
Wat je ook vaak als materiaal ziet is metaal, hout of kunststof. Hier kun je voor ieder project zelf een keuze uit maken. Weet jij niet welke je nodig hebt? Er is altijd een specialist in de buurt, zowel online als in een bouwmarkt, die jou erbij kan helpen. Houd er rekening mee dat de maat van de bout in millimeters of in inches zijn. Voornamelijk in Amerika gebruiken ze inches. De maten geven de diameter van de moer weer. Hiermee kun jij de juiste kiezen voor jouw bout.

Waar gebruik je de moer voor?

Een moer is een verbinder. Het verbindt twee of meer voorwerpen aan elkaar. In combinatie met een bout, een draadeind of een ander schroefdraad voorwerp kun je de moer bevestigen. Vaak wordt er ook een borgring gebruikt, waarmee je de verbinding kan borgen.

Algemene tips voor schroeven, bouten en moeren

Wanneer je op zoek gaat naar schroeven, bouten of moeren dan is het belangrijk om te kijken naar het project waar je mee bezig gaat. Is dit buiten, binnen, in welk materiaal moet de schroef, bout of moer enzovoort. RVS is altijd een materiaal wat aan te bevelen is, zeker wanneer je met buitenprojecten bezig gaat. Je wilt dan niet dat een product gaat roesten.
Nog een tip is dat de bitjes of torx vaak verschillen qua formaat. In de webshop van PROBOproducts is dit niet het geval, hierbij is één formaat voldoende. Alle koppen passen dan op die ene tool die jij thuis hebt liggen. Welk project je ook hebt, het is zeker dat je schroeven, bouten en/of moeren nodig hebt!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: proboproducts
Aantal keer gelezen: 799x
Toegevoegd: 27-01-2023 11:58
Gewijzigd: 27-01-2023 13:49

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!