De voordelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf

De voordelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf

De voordelen van het inschakelen van een verhuisbedrijfBinnenkort verhuizen? Lees hier waarom een verhuisbedrijf jouw verhuizing stukken sneller en makkelijker maakt, waardoor jij je handen vrijhoudt voor andere belangrijke zaken rondom je verhuizing.

Wanneer je gaat verhuizen sta je voor de keuze om het zelf te doen, of om het te laten doen door een verhuisbedrijf. Het laten doen door een erkend verhuisbedrijf is natuurlijk niet gratis, maar je krijgt er een hoop voor terug doordat je de hele verhuizing uit handen kunt geven.
In dit artikel zetten we alle voordelen van het in de hand nemen van een verhuisbedrijf voor je overzichtelijk op een rijtje.

Nooit meer handen tekort

Een verhuizing wordt niet voor niets gezien als een zogenaamde life event. Oftewel een grote gebeurtenis in het leven. Logisch, want het is vaak een flinke onderneming om je hele hebben en houden te verhuizen. En je komt er pas écht achter hoeveel spullen je hebt op het moment dat je daadwerkelijk aan het verhuizen bent. Het is dan ook altijd meer werk, dan dat je van tevoren hebt ingecalculeerd. Niet zelden komen mensen er tijdens het verhuizen dan ook achter dat ze te weinig hulp hebben ingeschakeld, waardoor de verhuizing onnodig lang duurt! Dit is helemaal vervelend als je je oude huis voor een deadline op moet leveren. Dit probleem heb je niet als je een erkende verhuizer inschakelt. Zij inventariseren van tevoren precies hoeveel personeel er nodig is om jou op tijd te verhuizen.

Gereedschappen en middelen

Nog iets waar veel mensen pas achter komen op het moment dat ze al aan het verhuizen zijn, is dat ze niet over de juiste middelen en gereedschappen beschikken om de verhuizing soepel te laten verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan een steekkar of een pompkar om zware meubelen als kasten en tafels te verplaatsen. Ook dit probleem heb je niet als je een verhuisbedrijf inschakelt. Zij hebben namelijk alle middelen tot hun beschikking die nodig zijn om soepel te verhuizen. Veel verhuisbedrijven hebben zelfs een verhuislift tot hun beschikking, waarmee ze zonder veel moeite spullen vanaf een balkon van de eerste of tweede etage kunnen verhuizen. Dit scheelt een hoop gesjouw en gedraai in het trappenhuis van het appartementencomplex.

Verhuiswagen beschikbaar

Het misschien wel belangrijkste middel om een verhuizing goed en snel te laten verlopen, is een verhuiswagen. Zo’n verhuiswagen van een verhuisbedrijf is vaak zo groot dat de hele verhuizing in een keer kan plaatsvinden. Natuurlijk kun je, als je ervoor kiest te verhuizen zonder de hulp van een verhuisbedrijf, ook zelf een verhuiswagen huren. Het probleem daarbij is echter dat dit vaak wagens zijn met een veel kleinere laadruimte. Verhuiswagen van verhuisbedrijven zijn veel groter en komen met een bestuurder die over een zogenaamd groot rijbewijs beschikt. Met het inschakelen van een verhuisbedrijf zorg je er dus meteen voor dat je beschikt over een grote verhuiswagen, waarmee je zo weinig mogelijk heen en weer hoeft te reizen.


Checklist en planning

Bij een verhuizing is het belangrijk dat alles in de juiste volgorde gebeurd en dat u belangrijke zaken niet vergeet. Stel je bijvoorbeeld voor dat je al je schoonmaakmiddelen in hebt gepakt en achter in de verhuiswagen hebt geplaatst, terwijl je er bij je nieuwe huis achter komt dat deze nog schoon moet worden gemaakt. Het klinkt allemaal voor de hand liggend, maar het zijn fouten die vaker voorkomen dan je denkt. Verhuisbedrijven helpen daarin een handje met checklists en standaard planningen die de verhuizing een stuk eenvoudiger maken!

Voorkom schade

‘Verhuizen is een vak apart’ is een uitspraak die professionele verhuizers vaak doen. Waarschijnlijk ben je eerder geneigd deze uitspraak te geloven als je al eens bent verhuisd zonder hulp van een verhuisbedrijf. Je zult niet de enige zijn die schade heeft veroorzaakt aan zijn of haar eigen inboedel. Ervaren verhuizers weten precies hoe ze dit moeten voorkomen, door het gebruik van de juist tiltechnieken, de juiste middelen en de juiste volgorde van verhuizen van inboedel te hanteren.

Prettig verhuizen doordat de verhuizing verzekerd is

Door onvoorziene omstandigheden kan het, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch voorkomen dat er schade ontstaat. Het goede nieuws wanneer dit door een verhuisbedrijf wordt veroorzaakt? Je bent dan financieel verzekerd tegen deze schade. Toegegeven, is het een erfstuk met veel emotionele waarde, dan weegt een financiële tegemoetkoming hier niet tegenop. Voor dergelijke meubelstukken is het wellicht niet onverstandig om de verhuisprofessionals te vragen deze met extra zorg te behandelen. Vertrouwd u dit niet, dan zou u een vriend of familielid kunnen vragen het voor u te verhuizen voordat alle andere spullen worden vervoerd.

Handen vrij voor belangrijke zaken

Een verhuizing is een drukke periode, waarin veel dingen tegelijk op u afkomen. Het is dan ook erg prettig dat u zich tijdens de verhuizing niet alleen druk hoeft te maken over spullen die gesjouwd en vervoert moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het oversluiten van contracten en abonnementen en aan het doorgeven van de verhuizing aan de gemeente. En ook de verhuizers hebben instructies nodig van u, waar de inboedel in uw nieuwe huis moet worden geplaatst. Kortom, genoeg te doen tijdens een verhuizing. Ook dit is een goede reden om verhuizers in te schakelen, zodat zij zich kunnen richten op het fysieke sjouwwerk en jij je kunt bekommeren om de belangrijke randzaken. 

Mogelijkheid voor tijdelijke opslag

Hoewel de meeste mensen vaak naar een wat groter huis verhuizen, bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding, kan het ook zijn dat je juist naar een kleiner huis of appartement verhuist. Dit gebeurd bijvoorbeeld veel wanneer oudere mensen naar seniorenwoningen verhuizen. Ga je kleiner wonen, dan is het goed dankbaar dat je niet al je meubels en spullen kwijt kunt in je nieuwe woning. Als er dan wel enige haast is bij de verhuizing, dan zul je je spullen op moeten slaan. Veel verhuisbedrijven bieden de mogelijkheid voor tijdelijke opslag. Zo ben je in ieder geval voor de periode rondom de verhuizing geholpen en kun je later besluiten wat je met je overtollige spullen wilt doen. Je kunt ze dan verkopen, of weggeven aan familie en vrienden bijvoorbeeld.

Handig voor klusjes

Een laatste voordeel van een verhuisbedrijf, is dat ze klusjes voor je kunnen doen rondom de verhuizing. Denk hierbij aan het afschroeven van een gordijnrail, het afkoppelen van elektrische apparatuur en witgoed en demonteren van kasten.  Wanneer alle klussen gedaan zijn helpt de handyman u uiteraard gewoon met het verhuizen, zodat u zelf de handen vrij houdt voor andere zaken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: oaneseomarketeer
Aantal keer gelezen: 830x
Toegevoegd: 14-11-2022 15:10
Gewijzigd: 16-11-2022 10:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!